Nimród azért építette Bábel tornyát hogy meglássa Istent? és miért akarta meglátni Istent?
az előző hozzá szólóval egyet értve még annyit, hogy volt egy másik oka is hogy tornyot akartak építeni.
Mivel Jehova a teremtéskor azt az utasítást adta, hogy sokasodjanak és töltsék be a földet....
De Nimród elhatározta, hogy azért sem lesz úgy ahogy Isten akarta. Ezt ki is jelentették:
(1Mózes 11:4) 4 Majd ezt mondták: „Gyertek! Építsünk magunknak várost és tornyot, amelynek a teteje az egeket éri, és szerezzünk magunknak hírnevet, nehogy szétszóródjunk az egész föld színén.”
Hát Jehova akaratát nem lehet meghiúsítani. Össze zavarta a nyelveket és így a tornyot nem tudták meg építeni és azért is szét szóródtak a földön...
Ritka pillanat, de egyetértek a Tanúval. :)
Amúgy volt már hasonló kérdés, válaszoltam rá, bemásolás helyett inkább a link: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
(A #4-es, hosszú kommentben fejtettem ki részletesen, ha érdekel, elolvashatod...)
Összességében véleményem szerint nem az volt a fő célja, hogy meglássa Istent, ha engem kérdezel, én úgy gondolom, hogy abban az időben a mainál kicsit jobb Isten-ismerettel rendelkeztek az emberek, tudták jól, hogy nem láthatják Őt. Az meg kicsit furán hangzik, hogy "azért építette a tornyot hogy Ábrahám Istenét lássa", mert Ábrahám kb. 7 generációval később született, mint Nimród! (Bár az igaz, hogy Ábrahám Istene már akkor is ugyanaz az Isten volt. :) )
Na szóval bővebben a linken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!