Van realitása annak, hogy létrejön egy 21. századi eszméket hirdető vallás, amely elfogadja a homoszexualitást?
30-as válaszoló nem tudom, keresztény vagy-e. Írd meg.
Kereszténynek lenni nem könnyű, a keresztünket vinni kell (heteroszexuálisoknak se könnyű). De Isten segít kegyelmével hordozni. Mivel Pál is elítélően szólt a homoszexuális cselekedetekről, ez óvatosságra int. Ezért én az egyedülállóságot látom megoldásnak. Ez nem lehetetlen feladat, csak Isten nélkül az.
13:01
Ezek elvárják, hogy a melegek áldozzák fel a boldogságukat, éljenek magányosan, egy olyan vallásért, ami nagy valószínűséggel tévedéseken alapszik.
Mégis ki tudja, hogy van-e Isten? Létezik-e mennyország.
99,999 %, hogy a kereszténység téved.
Kedves 34-es! Valószínű, hogy nem is olvastad az Újszövetséget (azért írok mindig Újszöv.-et mert a lényeg abban van, bár sok kincset lehet felfedezni az Ószöv-ben is).
Ha elolvastad volna, lehet téged is megragadott volna!
33-as. Az igaz, hogy nem kell az embernek bármit elhinnie, amit írnak vagy mondanak. Ezzel az erővel hihetnék pl. Ganésában az elefántfejű istenben is, a sok ezer indiai isten egyikében. A benne való hitet valóban értelmetlennek találnám.
Viszont a kereszténységet nem látom értelmetlennek.
A világ olyan bonyolult rendszer, hogy nem jöhetett létre magától. Ez egy tervezett rendszer, a benne lévő sok-sokféle élőlénnyel együtt. Élén az ember. Isten teremtő szellemisége hatalmas.
A magas szellemiséghez hozzátartozik a magas erkölcsiség is. Tehát hogy Isten JÓ.
János első levele szerint (egyik kedvencem, minden benne van, amit tudni kell) az „Isten szeretet”.
Egyedül Jézus tanította, hogy az Atya jó. De ha Isten jó, akkor hogy lehet ennyi szenvedés és igazságtalanság ebben a világban? Hát úgy, hogy lázadás történt. Isten néhány szellemi teremtménye fellázadt ellene, és magával rántotta az embert. Most a választásunk levét isszuk. Az Istennek példát kellett statuálnia, amiből tanulhatunk. De nem vetett el mindörökre, hanem elküldte a Megváltót, a Fiát, hogy aki hisz benne, azzal megbékül az Isten. Számomra ez egy logikus rendszer.
Még valamit, hogy nehogy félreinformáljak. A hithez hozzátartozik a bűnbánat is, és a küzdelem a szeretetlenségeink, mértéktelenségeink ellen. A Galata levélben le vannak írva a rossz és a jó gyümölcsök.
5,19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
5,20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
5,21 Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
5,23 Az ilyenek ellen nincs törvény.
Ezekből önmagunktól nem tudunk megtisztulni, csak Jézus Krisztusban való hittel, és folyamatos önismerettel, a megpróbáltatások kiállásával. Ha elfogy az erőnk Isten kipótolja, idézek egy kissé horrorisztikusan hangzó részt:
Pál 2 Kor.
12,7 És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.
12,8 Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el ez tőlem;
12,9 És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.
12,10 Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.
Fizika, kémia, biológia, evolúció és még sorolhatnám. Bonyolultnak bonyolult rendszer, de köszönik megvannak isteni beavatkozás nélkül.
Ganésa és a te Istened között semmi különbség nincs.
Ha máshogy alakul a történelem akkor ma te is lehet, hogy Allah-hoz vagy Zeuszhoz imádkoznál, és ugyanolyan makacsul hinnél bennük.
Ján.
10,1 Bizony, bizony mondom néktek: A ki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló.
10,2 A ki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az.
10,3 Ennek az ajtónálló ajtót nyit; és a juhok hallgatnak annak szavára; és a maga juhait nevökön szólítja, és kivezeti őket.
10,4 És mikor kiereszti az ő juhait, előttök megy; és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját.
10,5 Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját.
10,6 Ezt a példázatot mondá nékik Jézus; de ők nem értették, mi az, a mit szól vala nékik.
10,7 Újra monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy én vagyok a juhoknak ajtaja.
10,8 Mindazok, a kik előttem jöttek, tolvajok és rablók: de nem hallgattak rájok a juhok.
10,9 Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!