A kereszténységen kívül benne van még más vallás (ok) ban is, hogy a világon mindent, de mindent meg lehet bocsátani?
Nézd, a megbocsátás nem azt jelenti, hogy akkor nincs büntetés. Vegyünk pl. egy bírósági ügyet (csak azért, mert ezzel könnyebb illusztrálni a dolgokat): nem engedhetsz szabadon egy bűnözőt, de mint ember, megbocsáthatsz neki.
Hétköznapi példákkal ezt kicsit nehezebb magyarázni, mert pl. hazugság, megcsalás stb. esetén nincs jogi következmény, de ott sem arról van szó, hogy akkor nyugodtan el lehet követni ezeket a dolgokat. Viszont meg lehet őket bocsátani - ehhez azonban általában az is kell, hogy az illető többet ne éljen vissza a bizalmaddal.
Nem tudom, mennyire fogalmaztam érthetően :-)
Szia!
Igen!
Alapköve a Buddhizmusnak, Taoizmusnak, Hinduizmusnak vagy a Haszid zsidók és az Iszlám Szufik tanításának.
És ezzel nyilván nincs vége a sornak, csak az én ismereteim végesek.
Kérdező
Rendben van,hogy mindent nem kell elnézni,de azért azt vegyük figyelembe,hogy a Bibliában vannak elég durva dolgok,amiket én úgy gondolom,hogy megbocsájtásra képes,épp lelkű ember nem tenne a másikkal.De a Biblia szerint Isten megteszi.Azért ez kicsit sántít.Isten,akiben elvileg sokkal több szeretet van,mint a halandó emberekben,kevésbé képes a megbocsájtásra,mint egy ember?
Aki nem akar felejteni, az az ő baja.
Az utolsó hozzászólás pedig értelmetlen, nincs köze sem Istenhez, sem a Bibliához. Attól mert valaki nem érti, még nem kéne félremagyarázni!
"Az utolsó hozzászólás pedig értelmetlen, nincs köze sem Istenhez, sem a Bibliához. Attól mert valaki nem érti, még nem kéne félremagyarázni!"
Akkor légy szíves magyarázd el,hogy mit nem értek,és mit magyarázok félre.Szeretném,ha segítenél,így nem maradok tudatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!