Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy léphetek ki hivatalosan...

Hogy léphetek ki hivatalosan is a református egyházból?

Figyelt kérdés
Egy ideje már otthagytam a református egyházat (nem járok templomba, semmilyen alkalomra) bizonyos okok miatt. Szeretném hivatalosan is megtenni ezt a lépést, tehát hogy töröljenek az adatbázisukból/névjegyzékből (nem tudom mi ennek a pontos neve). Ennek mi a menete?
2013. febr. 21. 18:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%

Nos valamikor Én is Reformátusnak voltam keresztelve a hagyományok szerint.

Én személyesen mentem be a református templomba és közöltem az ott hivatalban lévő pappal a kérésemet amit elutasított.

Ha hivatalosan nem hajlandóak, ne törődj vele, a Teremtő látta hogy mindent meg tettél, vagy ezt levélben is kérheted.

S onnantól kezdve Isten előtt nem tartozol sehova addig, míg te önként tagja nem akarsz lenni valamelyik "vallásnak", és meg nem keresztelkedsz ott.

2013. febr. 21. 19:10
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem lehet hivatalosan kilépni mert tagnak se lehet hivatalosan lenni mert nem párt aminek tagsága van.
2013. febr. 21. 19:29
 3/11 anonim válasza:
atkereszteles. ez a megoldas. kiveve ha ateista akarsz lenni.
2013. febr. 21. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem fogsz tudni hivatalosan kilépni, ez nem valami klub, hogy meguntad és otthagyod. A keresztség eltörölhetetlen jegy. Az "adatbázis" meg egy hivatalos okirat, rendes neve anyakönyv, amibe vezetik, hogy valaha téged megkereszteltek.
2013. febr. 21. 20:25
 5/11 A kérdező kommentje:

4-es válaszoló: Te lelkész vagy?

Az anyakönyvből hogyan tudnám töröltetni magamat? E-mail-ben ha írok a református püspöknek, akkor töröl az anyakönyvből?

2013. febr. 23. 08:01
 6/11 anonim ***** válasza:
4-es. Biztosan Jehova tanuja lett. Ezért akar kilépni!
2013. febr. 24. 10:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ki nem fognak törölni az adatbázisból, mert ahogy az előttem levő írta, a keresztség egy eltörölhetetlen jegy, tehát te halálodig keresztény ember maradsz. elviekben, mert ha gyakorlatban nem teszed, akkor gyakorlatilag nem vagy az.

Viszont ha katolikus akarsz lenni, akkor megbérmálnak, s onnantól fogva katolikus vallású leszel. De az, hogy végleg a kereszteltek közül töröld magad, Olyan nincs. Persze van, hogy valaki elhagyja az egyházat, kilép belőle, de ez a saját, inkább gyakorlatban megvalósuló döntése

2013. febr. 24. 11:45
 8/11 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg Jehova tanúja lettél és azért akarod magad töröltetni? Ott nagy szokás, mert így akarják felégettetni a visszatérés elől a lehetőséget...

Az anyakönyvből senki sem fog törölni, az nem a mostani hovatartozásodat, hanem az akkori eseményt rögzíti. De mit zavar ez téged? Attól még lehetsz akkora pogány, hogy csak na!

2013. márc. 18. 22:42
 9/11 anonim ***** válasza:

"4-es válaszoló: Te lelkész vagy? "

Bocsi, hogy csak most válaszolok, nem vagyok lelkész, még csak református se vagyok. Katolikus vagyok, de amennyire tudom, a reformátusok is ugyanúgy vezetik az anyakönyvet, mint mi.

Kitörölni innen nem tudnak, ez egy dokumentum, amiben az van, hogy téged ekkor és ekkor megkereszteltek. Aztán ha történik veled egyéb fontos dolog, pl. megházasodsz, akkor azt is odaírják. Akkor fogják ez "megszűnni", ha meghaltál. De semmi hátrány nem ér, hogy ott van a neved, ez olyan, hogy az állami okmányirodában is ott vagy, meg az adataid is.

2013. márc. 19. 09:01
 10/11 anonim ***** válasza:
*megszüntetni
2013. márc. 19. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!