Hová menjen szórakozni egy keresztyén fiatalember, ha nem akar kísértésbe esni?
Ha mindegy volna akkor Pál ne mondta volna, hogy rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat.
ezen kívül akkor szándékosan kísérti saját magát.
Egy fiatal igen is szervezze meg a hittársaival, hogy mit érdemes tenni. Igen lehet Moziba vagy Színházba menni, de érdemes tájékozódni az előadások tartalmáról.
Mi az tettük, hogy mikor észre vettünk egy színházi előadásban a romboló hatást automatikusan felálltunk és kimentünk otthagytuk a színházat.
Salamon ezt mondta nem hiába nevezték bölcsnek
(Példabeszédek 22:3) 3 Eszes az, aki látja a bajt, és elrejtőzik, a tapasztalatlanok viszont mennek tovább, és elszenvedik a büntetést.
Kerülnie kell mindent, ami ÉLVEZETet okoz, és nem lesz baj.
Maradj a gyüliben, idősebb testvéreiddel!
A "lyányokat" kerüld!
Rendez bulizos estét az időseknek! :)
Vagy néha menj el másik kerületbe, ugyanahoz az egyházon belül.
Kedves 4-s válaszoló.
A te dolgod mit teszel, de Én válaszoltam egy kérdésre, és azt a kérdező elfogadhatja vagy elutasíthatja.
Egyébként inkább ez fájjon nekem bár nem fáj, mint hogy valami hülyeséget csináljak, és Arageddonkor jobban fog fájni.
Tudod Jézus igen drasztikus tanácsot adott ezen a téren, bár nem szó szerint értette,
Ha a te szemed visz botlásba vájd ki, ha a te kezed visz botlásba vágd le és dobd el magadtól,
Jobb egy testrésszel élni, mint egészségesen meghalni
Akkor Jézus is elvakult volt, s nekem tetszik ez az elvakultság...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!