Milyen vallású legyen a gyerek?
Ki lesz felellős a gyerek lelki fejlődéséért?
Azt írtad, hogy te. Akkor a te vallásodhoz tartozzon.
Az hogy nézeteltérés volt, egy református pappal, tudod mindenhol vannak nézeteltérések, beszólások, mert mindenhol emberek vannak. Ne ez számítson, hiszen nem muszáj mindenkivel egyet érteni, még egy pappal is lehet véleménykülönbség.
Ezt én már megtanultam, katolikus volta, de sértődőstégből, beszólások miatt elegem lett, és átmentem a reformátusokhoz. Ott is előjött, a véleménykülönbség,
aztán átmentem baptistának. Szintén! :)
Sikerült megértenem, hogy a véleménykülönbség az természetes. Ha még nagy dolgokról is van szó, pl nem akarja a gyereket megkeresztelni, mert nem vagytok házasok. Csak egy példa volt. Ezen meg lehet sértődni, de felesleges. Mindenhol az ember szívébe tapostak, ha otthagyod akkor már sehova se fogsz tartozni. Ha látja a kitartásod, akkor idővel el fog rendeződni a helyzet.
Nemzetközi jog?
Ugyan már! :) :D
Akkor minden katolikust letartoztatnak aki megkereszteli a gyerekét! :):):)
Ez a vallásszabadsággal nem fér össze.
Szia!
Én teológiát végzett ember vagyok, van egy 14 és egy 5 éves fiam, és egyik sincsen megkeresztelve. A nagyobbik református gimnáziumba jár, én magam tanítom őket a bibliai történetekre, és meghagyom a szabadságot, hogy majd felnőttként saját maguk döntsenek arról, hogy melyik felkezetbe kívánnak járni. Létezik ugyanis felnőttkeresztség is minden felekezetnél a reformátusoknál és a görög katolikusoknál egyaránt.
Üdv. Péter
Azt se felejtsük el, hogy a katolikusoknál miért is alakult ki a gyermekkeresztelés.
Régebben amikor még az orvostudomány nem volt ilyen magas szinten, rengeteg gyermek hallt meg. Nagyon magas volt a gyermekhalálozás, aki meg életben maradt a gyermekbetegségek is nagyon sokat elvitt. Így keresztelték meg a kicsiket, hogy ha ár el kell mennie legalább legyen megkeresztelve. Innen maradt fent a szokás. A mai modern ember ennek a veszélynek nincs vagy csak alig van kitéve, hogy meghall az újszülöttje szerencsére, de egy történelmi egyházat a történelmi szokásokért nem kellene támadni. Ott is van felnőtt keresztelés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!