Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású legyen a gyerek?

Milyen vallású legyen a gyerek?

Figyelt kérdés
Párom is és én is reformátusok vagyunk. Értelem szerűen én reformátusnak szánom. Párom viszont görög katolikusnak akarja kereszteltetni, mert anno volt egy kis nézeteltérése egy református pappal.(Még gyerek volt mellesleg.)Meg az anyja is görög katolikus és miután össze vesztek a református pappal a görög templomba járt.(Nem túl gyakran.)Viszont a gyereket valószínű én fogom templomba vinni, meg én fogom neki elmesélni a Bibliai történeteket, (tudom hogy azok minden vallásban ugyan azok),meg nekem lövésem sincs mi hogy működik a görög katolikusoknál. Szóval megy a vita, hogy mi legyen, és semmivel nem tudom meggyőzni. Segítsetek légyszi!

2013. febr. 14. 15:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Válassz neki görög kat. keresztszülőt! Beszéljétek meg a pappal, ilyenkor ez, hogy működik.!
2013. febr. 14. 15:09
 2/18 A kérdező kommentje:
A keresztapa tesóm lenne (református),a keresztanyát párom választotta, ő viszont nincs megkeresztelve. A görögkatolikusoknál eleve így nem is lehet keresztszülő, a reformátusoknál nem tudom. Ráadásul nem vagyunk házasok, és úgy tudom, hogy ez is kifogás a görögöknél. De javítsatok ki ha tévedek.
2013. febr. 14. 15:12
 3/18 anonim ***** válasza:
36%

Ki lesz felellős a gyerek lelki fejlődéséért?

Azt írtad, hogy te. Akkor a te vallásodhoz tartozzon.

Az hogy nézeteltérés volt, egy református pappal, tudod mindenhol vannak nézeteltérések, beszólások, mert mindenhol emberek vannak. Ne ez számítson, hiszen nem muszáj mindenkivel egyet érteni, még egy pappal is lehet véleménykülönbség.

Ezt én már megtanultam, katolikus volta, de sértődőstégből, beszólások miatt elegem lett, és átmentem a reformátusokhoz. Ott is előjött, a véleménykülönbség,

aztán átmentem baptistának. Szintén! :)

Sikerült megértenem, hogy a véleménykülönbség az természetes. Ha még nagy dolgokról is van szó, pl nem akarja a gyereket megkeresztelni, mert nem vagytok házasok. Csak egy példa volt. Ezen meg lehet sértődni, de felesleges. Mindenhol az ember szívébe tapostak, ha otthagyod akkor már sehova se fogsz tartozni. Ha látja a kitartásod, akkor idővel el fog rendeződni a helyzet.

2013. febr. 14. 16:10
 4/18 anonim ***** válasza:
48%
Bocsánat,hogy így fogalmazok,de a nemzetközi jog értelmében nem te döntheted el,hogy a gyereked milyen vallású legyen,hanem ő maga.Őt kérdezd meg,milyen akar lenni.Ha nem tud válaszolni,az az jelenti,hogy még nem érett rá,hogy vallást válasszon,ezért ne is kereszteld még meg.
2013. febr. 14. 16:42
 5/18 anonim ***** válasza:
37%

Nemzetközi jog?

Ugyan már! :) :D

Akkor minden katolikust letartoztatnak aki megkereszteli a gyerekét! :):):)

Ez a vallásszabadsággal nem fér össze.

2013. febr. 14. 17:40
 6/18 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Én teológiát végzett ember vagyok, van egy 14 és egy 5 éves fiam, és egyik sincsen megkeresztelve. A nagyobbik református gimnáziumba jár, én magam tanítom őket a bibliai történetekre, és meghagyom a szabadságot, hogy majd felnőttként saját maguk döntsenek arról, hogy melyik felkezetbe kívánnak járni. Létezik ugyanis felnőttkeresztség is minden felekezetnél a reformátusoknál és a görög katolikusoknál egyaránt.

Üdv. Péter

2013. febr. 14. 17:40
 7/18 anonim ***** válasza:
7%
Ha vissza akarjátok tartani mentálisan, mindegy milyen keresztény lesz. Ha okos gyerek lesz úgyis áttér az ateizmusba, de csak jót tehettek azzal, ha annak nevelitek. Ne tömjétek a fejét hülyeségekkel. Ha már mese, a mikulás, a húsvéti nyúl és a többi sokkal szebb és elfogadhatóbb.
2013. febr. 14. 17:44
 8/18 anonim ***** válasza:
38%

Azt se felejtsük el, hogy a katolikusoknál miért is alakult ki a gyermekkeresztelés.

Régebben amikor még az orvostudomány nem volt ilyen magas szinten, rengeteg gyermek hallt meg. Nagyon magas volt a gyermekhalálozás, aki meg életben maradt a gyermekbetegségek is nagyon sokat elvitt. Így keresztelték meg a kicsiket, hogy ha ár el kell mennie legalább legyen megkeresztelve. Innen maradt fent a szokás. A mai modern ember ennek a veszélynek nincs vagy csak alig van kitéve, hogy meghall az újszülöttje szerencsére, de egy történelmi egyházat a történelmi szokásokért nem kellene támadni. Ott is van felnőtt keresztelés!

2013. febr. 14. 17:47
 9/18 anonim ***** válasza:
59%
Ez esetben szerintem ne kereszteljétek még meg. Ha nagyobb lesz, vigyétek el mindketten templomba, és válasszon ő. Legalábbis én ezt tenném.
2013. febr. 14. 18:36
 10/18 anonim ***** válasza:
A gör. kat.-oknál , csak megkeresztelt gör. kat. vallású személy lehet a keresztszülő. Azért sem fognak díjazni, hogy nem vagytok házasok. Tehát jobb a reformátusoknál, ők sokkal liberálisabbak.
2013. febr. 14. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!