Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású legyen a gyerek?

Milyen vallású legyen a gyerek?

Figyelt kérdés
Párom is és én is reformátusok vagyunk. Értelem szerűen én reformátusnak szánom. Párom viszont görög katolikusnak akarja kereszteltetni, mert anno volt egy kis nézeteltérése egy református pappal.(Még gyerek volt mellesleg.)Meg az anyja is görög katolikus és miután össze vesztek a református pappal a görög templomba járt.(Nem túl gyakran.)Viszont a gyereket valószínű én fogom templomba vinni, meg én fogom neki elmesélni a Bibliai történeteket, (tudom hogy azok minden vallásban ugyan azok),meg nekem lövésem sincs mi hogy működik a görög katolikusoknál. Szóval megy a vita, hogy mi legyen, és semmivel nem tudom meggyőzni. Segítsetek légyszi!

2013. febr. 14. 15:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%

Én katolikus vagyok, az lenne talán a várható, hogy a katolikusok mellett lobbizok most, de mégis azt mondom, hogy annak kereszteljétek meg a gyereket, amelyik vallás "erősebb" a családban, tehát ami szerint nevelni szeretnétek.

Amúgy a gyermekkeresztség nem csak a gyermekhalálozások miatt volt. Ez egy sokkal összetettebb kérdés ennél. A keresztséggel nem csak a gyereket kereszteljük, hanem a szülőt is avatjuk. Ez a keresztény nevelés első lépcsőfoka. A felnőtté váláshoz ott a bérmálás vagy a reformátusoknál a konfirmálás.

2013. febr. 14. 21:21
 12/18 mustafa33 ***** válasza:
21%
Péter, és gyermekeid azt tudják hogy melyik a fiú és melyik a lány, vagy azt is majd eldöntik ha nagyok lesznek?
2013. febr. 14. 23:33
 13/18 mustafa33 ***** válasza:
18%
Aki nevelni, tanítani fogja, annak a vallására kereszteljétek.
2013. febr. 14. 23:34
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
Mindenek előtt imádkozzatok azért, hogy helyes döntést tudjatok hozni.
2013. febr. 15. 13:25
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Mustafa, az én gyermekeim pontosan tudják milyen neműek, mert a nem fogantatástól adódó adottság. A vallás pedig egy választható világnézeti látásmód. A gyermekeim - bár még csak ennyi idősek - még ezt is tudják, veled ellentétben... ;-)

Üdv. Péter

2013. febr. 15. 13:27
 16/18 anonim ***** válasza:
29%

Latom zsido vallasuva nem akar lenni senki.helyes.-mondjuk nehez is lenne.

Zsidonak ugyanis szuletik a gyermek ha az anyja is zsido.az apa ilyenkor masodrendu kerdes.

Aztan keresztelkedhet akar napi otszor is,akkor is zsido marad orokre.

A neshama yehudi kitorolhetetlen.

2013. febr. 15. 14:03
 17/18 anonim ***** válasza:
79%
Én a "nemzetközi jogot" nem úgy értem,hogy a szülőnek nincs joga,hanem hogy a gyereknek van joga.És egy bizonyos Péter nevű teológus is azt mondja,amit én,valamint egy másik válaszoló is,tehát nem tartóztatják le a katolikusokat,akik megkeresztelik a gyereküket.
2013. febr. 15. 14:30
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én görög vagyok. Legjobb tudomásom szerint nem fogják megkeresztelni a gyereket, ha az egyik szülő legalább nem görög. Ha mindkét szülő római, akkor sem keresztelik meg görögnek, pedig azért a rómaiaknak több közük van hozzánk, márha érted, nem bántásképp mondtam.

Az, hogy nem volt templomi esküvőtök, az a rómaiaknál inkább akadály. Kérdezzetek rá a görög papnál, de szerintem egész biztos, hogy nem fogja

2013. febr. 16. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!