Milyen vallású legyen a gyerek?
Én katolikus vagyok, az lenne talán a várható, hogy a katolikusok mellett lobbizok most, de mégis azt mondom, hogy annak kereszteljétek meg a gyereket, amelyik vallás "erősebb" a családban, tehát ami szerint nevelni szeretnétek.
Amúgy a gyermekkeresztség nem csak a gyermekhalálozások miatt volt. Ez egy sokkal összetettebb kérdés ennél. A keresztséggel nem csak a gyereket kereszteljük, hanem a szülőt is avatjuk. Ez a keresztény nevelés első lépcsőfoka. A felnőtté váláshoz ott a bérmálás vagy a reformátusoknál a konfirmálás.
Mustafa, az én gyermekeim pontosan tudják milyen neműek, mert a nem fogantatástól adódó adottság. A vallás pedig egy választható világnézeti látásmód. A gyermekeim - bár még csak ennyi idősek - még ezt is tudják, veled ellentétben... ;-)
Üdv. Péter
Latom zsido vallasuva nem akar lenni senki.helyes.-mondjuk nehez is lenne.
Zsidonak ugyanis szuletik a gyermek ha az anyja is zsido.az apa ilyenkor masodrendu kerdes.
Aztan keresztelkedhet akar napi otszor is,akkor is zsido marad orokre.
A neshama yehudi kitorolhetetlen.
Én görög vagyok. Legjobb tudomásom szerint nem fogják megkeresztelni a gyereket, ha az egyik szülő legalább nem görög. Ha mindkét szülő római, akkor sem keresztelik meg görögnek, pedig azért a rómaiaknak több közük van hozzánk, márha érted, nem bántásképp mondtam.
Az, hogy nem volt templomi esküvőtök, az a rómaiaknál inkább akadály. Kérdezzetek rá a görög papnál, de szerintem egész biztos, hogy nem fogja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!