Mi a különbség, ill. mi a közös a különbözö keresztény irányzatokban?
Nem haza szeretnék beszélni... ahogy szokták mondani.
De Jehova Tanúi azok akik utánozzák Jézus és az apostolok munkáját tanítási módját.
amikor még nem voltam Tanú meglepetten tapasztaltam ezt a kiváló és egyszerű tanítást, szemléltetésekkel türelemmel....
Mára már 22 éve szolgálom a teremtőmet, és sok embernek volt lehetőségem a biblia megismerésében.
Szia!
A katolikusoknál egyforma hangsúlyt kap a Szentírás és a Szenthagyomány. A protestánsok csak a Szentírást veszik alapul.
Azokban a felekezetekben, ahol csecsemőkeresztség van (katolikus, református, evangélikus) a szülők már csecsemőkorban meghatározzák a gyermek vallását azáltal, hogy ebbe keresztelik. A baptista, adventista, nazarénus, pünkösdi, karizmatikus és szabad keresztény felekezetekben is úgy nevelik a gyermekeket, hogy ezt válasszák, de mivel ezekben felnőtt keresztség van itt a fiatal dönthet, hogy akar-e csatlakozni, vagy sem.
Nekem pl. két gyermekem van egy 14 és egy 5 éves egyik sincs megkeresztelve a nagyobbik református gimnáziumba jár, de járnak a gyülekezetbe is és majd felnőttként eldöntik, hogy mit szeretnének.
Minden keresztény felekezet Krisztus megváltó munkáját hirdeti, a különbség a hangsúlyban van, pl. a karizmatikusoknál nagyobb a szerepe a Szentlélek munkájának, a Tanúk az Atya (Jehova) szerepét hangsúlyozzák, míg a többiek inkább Jézusra helyezik a hangsúlyt.
üdv. Péter
Mégegyszer köszönöm a sok korrekt választ.
A katolikusoknál a /5 ös válaszoló írta,hogy itt is van felnőttkori "keresztelés" a bérmálás ez hogy néz ki mármint a szertartás?És ha pl engem katolikusnak kereszteltek,de mondjuk én más felekezettel jobban egyet értek felnőtt koromban akkor ez hogy működik(pl református,evangélikus stb.)egyszerűen csak besétálok egy templomba és azt mondom,hogy:Atyám én (pl) református szeretnék lenni,segítene nekem ebben?Ilyenkor újra meg kell keresztelkedni?
Szia!
A reformátusoknál vagy evangélikusoknál nem kell újra keresztelkedned mert elfogadják a katolikus keresztséget. Hittan órákra kell járnod és un. Konfirmációs előkészítőre ahol jó esetben megtanítják a hitelveket. Ha ezen túl vagy jön a konfirmáció ( megerősítés ) ahol a gyülekezet előtt kérdéseket tesznek fel a tanultakról. Így válhatsz a gyülekezet tagjává.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!