Hol tudom Németh Sándor prédikátor vagyonnyilatkozatát megtekinteni?
@ "ma 09:15"
Ezt írod: "szerintem meg egyáltalán nemkeske az Úrhoz vezető út..."
> Mi az, hogy "nemkeske"?
Nem kecske? De nem ám! Kecskéről szó sincs.
De ha úgy akartad írni, hogy "nem keskeny", akkor ajánlom figyelmedbe a Máté 7/ 14-et.
Jézus maga mondja: "... és keskeny az az út, amely az életre visz..."
Ez kérlek, a legfőbb tekintélyünknek, Jézusnak a szavai.
Úgyhogy NEKI van igaza - már megbocsáss.
Ami N.Sándort illeti, neki sincs titkolnivalója. Őrá éppúgy vonatkozik az adózás törvénye, mint bárki másra.
Ugye nem gondolod, hogy ő kivétel lenne ez ügyben?
Ezt írod: "a gazember ellen"
> Figyelj, mi lenne, ha téged kezdenélek el sértegetni és mindezt úgy, hogy semmi rosszat nem tettél nekem?
Mert ő semmi olyat nem tett se neked, se senki másnak, amiért ilyen jelzőket érdemelne.
Nagyon is meggyőzően hirdeti Isten Igéjét, és egyre többen fordulnak hozzá életvezetésért, amit ugyanilyen hitelesen végez: az adott kérdést a Biblia szemszögéből világítja meg.
Tudod mit? Tedd le te is azt az asztalra amit ő. Kiváncsi vagyok, hogy egy adott témával kapcsolatban (pl. "az egyház Bibliai ismérvei" - legyen ez a téma) hogyan beszélnél te barátom: órák hosszat és NEM olvasva, hanem kívülről, de olyan meggyőzően és elfogadottan mint ő.
Legyél te is olyan "gazember", mint ő, és akkor majd beszélhetünk.
--------------
Különben egy szóval sem írtál még más egyházak vezetőivel kapcsolatban.
Nem érdekel esetleg a református vagy a baptista egyház? Merthogy ugyanazt csinálják...
Ja, és akkor még a katolikusról nem is beszéltem.
@ "tegnap 17:37"
Ezt írod: "szerintem nem sok köze van a Krisztusi szellemiséghez amit ő művel."
> Ezt nem igazán értem. Pontosítanád egy kicsit, hogy mégis mire gondolsz?
Esetleg hasonlítsd össze más egyházak által hirdetekkel... igen, ez is jó lenne.
"kzs válasza:
@ "tegnap 17:37"
Ezt írod: "szerintem nem sok köze van a Krisztusi szellemiséghez amit ő művel."
> Ezt nem igazán értem. Pontosítanád egy kicsit, hogy mégis mire gondolsz?
Esetleg hasonlítsd össze más egyházak által hirdetekkel... igen, ez is jó lenne."
Láttam pár videót róla,ahogyan szónokol,cselekszik.Az egyikben abnormális módon őrjöngenek az emberek,ő pedig úgy bánik velük,mintha madzagon rángatná őket,egyértelműen látszik rajta a hatalmával való visszaélés.Jézus gyógyított,de nem szórakozott az emberekkel,mert nem a személyes hatalma érdekelte,hanem az,hogy valóban jót tegyen a másikkal.
Egyébként meg full zsidó(ami nem baj)csak nem értem,mert kereszténységről beszél,de ha jól tudom a zsidók nem is fogadják el Jézust megváltónak.
@ "ma 11:21"
Értem. Akkor elmondanám, miről van szó.
Először is, Isten Országa nem pusztán csak szavakból áll. Péter és Pál prédikálásában is mindig erő mutatkozott meg, mégpedig Isten Szellemének az ereje. Az Apcsel szinte kizárólag erről szól. hogyan áradt ki a Szent Szellemnek az ereje a hívőkre.
Jézus a János 14-ben Isten Szellemének kiáramlását igérte, és az Apcsel 2-ben ez meg s valósult (olvasd el kérlek ezt a részt, és megérted: ekkor lépett működésbe a nyelveken szólás ereje (Apcsel 2/2-4 vesd össze 1.kor 14-), valamint Isten Szellemével történő betöltekezés (ezt Joel 2/28-32 jövendölte meg, és az Apcsel 2/14-19-ben teljesedett be)).
Szó sincs itt semmiféle madzagon rángatásról, vagy akár hatalmi visszaélésről: Isten Szellemének kiáradása Jézus igérete, ami a korai kereszténységben is megnyilvánult, viszont szó sincs semmi olyanról, hogy Jézus ezt visszavonta volna.
Isten továbbra is végzi az Ő szellemének kitöltetését úgy, ahogy akkor,és Pál a Bibliai egyház ismérveinek közlésekor említi ezt úgy, mint Isten ajándékát.
És tapasztalatból tudom - mert én is átéltem ezt - hogy szó sincs semmiféle szórakozásról: egyrészt teljesen megfelel az Apcsel 2/13-18- ban foglaltaknak:
- "Kívülállók" csúfolódtak hogy részegek ezek
- Péter viszont elmondta, hogy ez teljességgel az, amit Joel megmondatott annak idjén: Isten Szelleme kitöltetik.
Másrészt ennek a kitöltetésnek az az eredménye, hogy az illető bensejében Isten csodálatosan munkálkodik: átélhet gyógyulást, megszabadulhat függőségektől, stb. - röviden személyes közelségbe kerül Istennel.
Ez pedig CSAK jót jelent.
----------------
Ezt írod: "Egyébként meg full zsidó(ami nem baj)"
> Nem zsidó, mivel annak idején katolikus volt, és nem a zsidó vallást követte. Az viszont mindenképp jó, hogy azt írod hogy 'nem baj' - valóban nem lenne baj, és különben sem keresztényhez lenne méltó, ha elítélnéd őt ezért (de nem ítéled el, és ez jó).
Ezt írod: "ha jól tudom a zsidók nem is fogadják el Jézust megváltónak."
> Pontosan így van. A zsidó vallásban Jézust csupán prófétaként ismerik el, és nem úgy, mint Messiást.
Sőt állítólag vannak olyan értesülések, hogy a zsidó vallást gyakorlók többen fel is lépnek a kereszténység ellen. Emiatt teljesen jogosan teszik fel (és tetted fel te is) azt a kérdést, hogy mindezek tudatában miért kap ekkora figyelmet Izrael.
Na, ami miatt a Hit Gyüliben ennyire folyik Izrael tanulmányozása, az az, hogy a SzentÍrás kiemelt helyen kezeli Izraelt (lásd Jeremiás, Ezékiel és Ésaiás könyve: részletesen tárgyalják Izrael bűnbeesését, engedetlenségét, és utána Izrael felemelkedését).
Ugyebár az Ószövetségi könyvek előre vetített próféciákat tartalmaznak, amiknek része MÁR bekövetkezett, más részük pedig a jövőre vonatkoztatva fog beteljesülni.
Így Jézus szolgálata (beleértve a születését, munkásságát, kereszthalálát és feltámadását) teljességgel Izraelhez köthető, és Zakariás által Isten úgy nyilatkozik, hogy Jézus visszajövetelének helyszíne is Izrael(Jeruzsálem) lesz.
Izrael tehát mint Szentföld van jelen a Bibliában, és a Hit Gyüli erre mint helyszínre tekint, mint ahol megtörtént a Krisztusi áldozat (beleértve a feltámadást is).
Isten szemében Izrael(beleértve a zsidóságot is) kiválasztott nép.
Erre vonatkozik Jeremiás 31/31-34. Ezt viszi tovább a Zsidó 8/8-10.
Izraelt tehát mindezek függvényében kell tanulmányozni.
---------------
Ez persze korántsem jelenti azt, hogy valaki előnyösebb helyzetben van csak azért mert Izraelben él.
Ellenkezőleg: neki is ugyanúgy meg kell térnie, mint bárki másnak, és ő is a Krisztusi Engesztelő Áldozat befogadása által menekülhet meg az örök kárhozattól.
A kiválasztottság csak mint helyszín szempontjából van jelen, de ez nagyon is fontos.
Amit még elmondanék, az az, hogy fontosnak tartunk közösségi imát folytatni azért, hogy Izrael (mint Szentföld) ne más vallásnak legyen a támadási helyszíne, hanem megmaradhasson a kereszténység ősi földjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!