Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt proféták és testvérei...

Tisztelt proféták és testvéreim! Magatokra ismertek?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 22. 13:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Az az idézet amit beírtál, első beteljesedése a Zsidókra, Isten volt választott népének szól, mert amikor fellázadtak Jehova akarata intése ellen, annak azok voltak a megnyilvánulásai, hogy a prófétákat akiket küldött figyelmeztetésül azt megölték, volt, hogy Zakariást pl az oltár mellett ölték meg, ez elég gyalázatos tett volt

a további beteljesedése az napjainkra is vonatkozik, mert, azok akik ragaszkodnak, ragaszkodtak a biblia erkölcsi értékeihez azokat megölték eltették az útból, mert sértette azokat akik nem akartak erkölcsösen élni.

Lásd sötét középkor amikor némelyek bátran rápirítottak a Papok, és egyéb vallás vezetők biblia ellenes tetteire.

Ma sincs más kép.

Jézus rá világított a Jelenések könyvében, hogy ezért ezek a Vallások és a vezetőik kemény büntetésre számíthatnak

sok vért ontottak Isten nevében ami bemocskolása a teremtő mivoltjának.

sok olyat tettek és még ma is tesznek ami miatt sokakban megrendül a hit és elhagyják a Vallásaikat.

Itt van pl a Náci korszak, amikor az egyházak mélyen hallgattak amikor emberek millióit küldték hadba Isten nevében amit nem parancsolt.

És haltak mg sok milliárdan

Jézus azt mondta, hogy a követői nem része a világnak mert akkor ők is kardot fegyvert fognának, de mivel az Ő országa nem része a világnak ezért nem harcolnak, a békesség emberei ők.

(János 18:36) 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”

2013. jan. 22. 19:53
 12/12 A kérdező kommentje:

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 21. fejezet

33

Más példázatot halljatok: Vala egy házigazda, aki szőlőt plántála, és azt gyepűvel körülvevé, sajtót ása le benne, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék.

34

Mikor pedig a gyümölcs ideje elérkezett vala, elküldé szolgáit a munkásokhoz, hogy vegyék át az ő gyümölcsét.

35

És a munkások megfogván az ő szolgáit, az egyiket megverék, a másikat megölék, a harmadikat pedig megkövezék.

36

Ismét külde más szolgákat, többet mint előbb; és azokkal is úgy cselekedének.

37

Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni.

38

De a munkások, meglátván a fiút, mondának magok közt: Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és foglaljuk el az ő örökségét.

39

És megfogván őt, kiveték a szőlőn kívül és megölék.

40

Mikor azért megjő a szőlőnek ura, mit cselekszik ezekkel a munkásokkal?

41

Mondának néki: Mint gonoszokat gonoszul elveszti őket; a szőlőt pedig kiadja más munkásoknak, akik beadják majd néki a gyümölcsöt annak idejében.

Károli Gáspár » A János írása szerint való Szent Evangéliom » 15. fejezet

14

Ti az én barátaim vagytok, ha azokat cselekszitek, amiket én parancsolok néktek.

15

Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, amit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek.

16

Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.

17

Ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek.

18

Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál.

19

Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ.

20

Emlékezzetek meg ama beszédekről, amelyeket én mondtam néktek: Nem nagyobb a szolga az ő uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldöznek majd; ha az én beszédemet megtartották, a tiéteket is megtartják majd.

21

De mindezt az én nevemért cselekszik veletek, mivelhogy nem ismerik azt, aki küldött engem.

22

Ha nem jöttem volna és nem beszéltem volna nékik, nem volna bűnük: de most nincs mivel menteniök az ő bűnöket.

23

Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is.

24

Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, amelyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.

A János írása szerint való Szent Evangéliom » 3. fejezet

19

Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

20

Mert minden, aki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek;

21

Aki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.

Köszönöm az értékes publikus és privát üzeneteket is!

[link]

2013. jan. 22. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!