Tényleg 'képmutatás' lenne?
Nemsokára szülinapom lesz. Szeretném egy beülős helyen tartani, ahonnan átmennénk egy diszkóba.
Tényleg képmutatás ez?
Mellesleg vasárnaponként templomba járok, péntekenként ifjúsági gyülekezetbe. Nem iszok, és bulizni is csak ilyenkor járok el.
18l
Dehogyis képmutatás! A kereszténység nem tiltja a bulizást.
Csak arra figyelj, hogy ha elmész valahova, akkor ott is viselkedj keresztényhez méltóan. De amint látom, ezzel nem lesz gond.
Semmi baj nincs a bulizással. Tudtommal mindenki szokott. Ez egyáltalán nem képmutatás.
Azért nem szokták javasolni, hogy diszkóba menjünk, mert ott sok a kísértés, még ha amúgy nem iszol alkoholt és - mondjuk - nem smárolsz idegenekkel, a környezet hatására itt mégis van esély rá, hogy megteszed.
Aztán persze vannak kulturált diszkók is, ha ilyen helyre mentek, nem szóltam.
Most ez komoly? Ott tartunk ma már hogy keresztényeknek kérdés hogy mehetnek-e diszkóba?
Persze hogy nem. A diszkó kifejezetten egy olyan hely amit egy normális keresztény elkerül. Persze megtiltani nem lehet, mert szabad akaratod van, azt teszel amit akarsz, de olyan helyre készülsz ami a bulikultúra templomai ahol emberek orrba-szájba követik el a bűnöket.
Persze lehet lepontozni meg jönni mindenféle felvizezett vallással de igenis a diszkóba járás ellentétes a Biblia tanításaival.
Szerinted Jézus járt vagy járna ma diszkóba? Tényleg olyan helyen akarod eltölteni a szülinapod ahol más emberek részegre isszák magukat, ahova az emberek azért járnak hogy csak gyorsan felszedjenek valakit akivel lefeküdhetnek? Olyan zenéket akarsz hallgatni amiben káromkodnak meg a paráznaságot éltetik, és olyan emberekkel lenni akik erre rázzák magukat? Ráadásul szerinted hogy öltözködnek egy diszkóban? Kimeríti a paráznaság fogalmát.
Szerinted ha egy diszkóban odamész valakihez és azt mondod hogy keresztény vagy mennyire vennének komolyan?
Félreértés ne essék, nem a szórakozás/kikapcsolódás ellen vagyok. Egyáltalán nem rossz dolog megünnepelni a születésnapod (amihez egyébként gratulálok), de meg kell találni a helyes módját. A diszkó pedig nem az. Menjetek el egy étterembe, pizzériába vagy hasonló helyere. Rengeteg olyan hely van ahol normális kulturált keretek között meglehet ünnepelni egy születésnapot. Nem arról van szó hogy a legelegánsabb étterembe ülj be, de vannak olyan helyek ahol kulturált keretek között kötetlenebb formában lehet lebonyolítani egy ilyen eseményt.
A diszkóról nekem a paráznaság, kicsapongás, mértéktelenség, részegeskedés, drogozás stb jut eszembe. Csupa olyan dolog ami bűn.
Talán önmagában az hogy diszkóban tartózkodol az nem bűn, de tudd hogy a bűn helyszíne és kötve hiszem hogy tudnál ott úgy "bulizni" hogy ne tennél valami olyat amit nem kéne. Kicsit sarkosan ez kb olyan mintha azt kérdeznéd lehet-e bordélyházba menni?
Keresztényként (ha komolyan gondolod) sok dolgot nem tehetsz már meg amit világi emberek megtesznek. Nem arról van szó hogy nem szabad, hanem hogy te úgy döntesz nem teszed meg mert a Biblia alapján bűn. Ezt jelenti igazából az hogy hordozd Krisztus keresztjét (nem pedig hogy elviseled a betegséged).
Már ha nem olyan keresztény vagy mint Magyarországon a magukat kereszténynek vallók igen erős százaléka akik elvétve járnak templomba/istentiszteletre és még akik ezt meg is teszik ennyiben kimerül a hitéletük.
"A diszkóról nekem a paráznaság, kicsapongás, mértéktelenség, részegeskedés, drogozás stb jut eszembe."
+ Akkor veled van a baj, nem másokkal.
Én voltam már diszkóban.
A diszkóról nekem a vidámság jut eszembe, a zene, a tánc, a barátok, akiket szeretek, illetve a feleségem, akivel egy szabadtéri diszkóban jöttünk össze.
Ezek szerintem pozitív értékek a vallásban is.
Szerintem mindenki azokat az értékeket találja meg benne, amiket meg AKAR találni. Amit nem ismer az ember, azt hajlamos démonizálni. Egy keresztény ember azonban szeretettel elfogadja az újat és az ismeretlent.
Az ismeretlen tiltása nem old meg semmit.
A hit, a vallás számomra nem a vasárnapi templomban járásban, hanem akkor mutatja meg az erejét, a hétköznapokban, amikor valami felbosszant, amikor valami rosszal találkozol, hogyan reagálsz rá.
Az, hogy egy vidám alkalmat hol ünnepelsz meg, legyen a te döntésed, a barátaiddal érezd jól magad.
Hogy képmutatás-e, az attól függ, viselkedsz-e úgy, ahogy hited szerint nem szabadna. Nem attól, hogy hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!