Ez nem képmutatás?
Van egy "kedves ismerősöm" aki vegán mert sajnálja az állatokat, engem állandóan húszabáló barbárnak nevez.
Viszont ez az ismerősöm szívesen hord bőrcipőt, és bőrkabátot.
De, ez a képmutatás tipikus példája. :)
De az is, mikor valaki halat (a hal talán nem állat?), sajtot, tejet, tojást, egyebet (ezeket is leölik egy idő után és tartásuk szintén nem túl kellemes, magyarán ezek evésével ugyanúgy hozzájárul ahhoz, ami ellen tiltakozik).
Én azt mondom, hogy ha valaki annyira sajnálja az állatokat, akkor legyen teljesen vegán és csak növényi eredetű ruhákat hordjon. Akkor majd elhiszem, hogy ő tényleg tenni akar valamit, nem csak a szája jár.
Én mondjuk annak a híve vagyok, hogy vannak állatok, amik azért vannak, hogy más megegye, DE ők is megérdemlik a normális életet, azaz elítélem a ketrecben tartást, az okádék állattartási körülményeket. Vadhúsért sem vagyok oda. Oké, hogy (jó esetben) a túlszaporulatot lövik csak ki, de erre ott lennének a farkasok, medvék, hiúzok, amiket viszont szépen kiírtottak és ezzel felborult az egyensúly. Vannak visszatelepítési programok, de én sajna még nem látok eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!