Miért fáj a katolikus embereknek, ha nem valaki nem ért egyet az egyházuk tanításával?
18:42-es válaszoló!
Te egy tipikus példája vagy annak, akik miatt kirtam a kérdést. Le sem tagadhatod, hogy katolikus vagy. (persze majd jön most az, hogy "nem vagyok") Na de lássuk, miket hordtál össze!
"Miért van az, hogy a buta emberek mindig általánosítanak? Ez mindig rejtély. Vagy beszéltél minden katolikussal? :)"
Engedd meg, hogy feltegyem a kérdést: Nem tanítoták neked meg az iskolában azt, hogy figyelni kell? Aki kettőnk közül buta, az te vagy, barátom. Ha kicsit szét néztél volna a kommentek közt, és nem csak alig vártad volna, hogy végre jól megmondd nekem a magamét, akkor talán, megeshetett volna az, hogy észreveszed ezt:
"Tisztelet persze a kivételnek. De azt ne mondja nekem senki, egy részüket nem érdekli, mert észrevettem, hogy fáj nekik." (16:31)-es komment
Tisztelet a kivételnek, vagyis, akinek nem igen, ne vegye magára. De látom neked az, szóval bújjál bele! Talán nem lesz számodra meglepő, amit mondok, de lehet igen: Képzeld, beszéltem katolikussal. Sőt, mivel nagymamám is, az, talán még láttam is olyat. Na ehhez mit szólsz?
"Tudsz adni egy statisztikát? Valami hitelesen alátámasztott bizonyítékot, hogy a katolikusnak fáj?"
Alátámasztott bizonyíték erre az, hogy nagymamám kissebb dührohamot kapott, amikor közöltem hogy ki akarok lépni a Katolikus Egyházból. Bemutassalak neki? Vagy nézz fel néhány fórumra, hogy a katolikusok milyen hevesen védik magukat a bálványimádás ellen. De elég, ha itt megnézel néhány kommentet, vagy azokat a szerencsétlen fiatalokat, akik nem merik közülni a szüleikkel, hogy nem akarnak tovább templomba járni, mert félnek a reagálástól. Vagy nézd vissza a középkor Egyháztörténelmét, amikor annyira fájt nekik, hogy bizonyos emberek nem azonosulnak a katolikus Egyházzal, hogy nem kevés embert meg is égettek/kínoztak/üldöztek. A vallási fanatizmus valós jelenség, és a ténykek magukért beszélnek annak ellenére is, ha esetleg nem akarod elismerni.
"Még gyakorlott hívőnek sem kell lennem, hogy arra gondoljak, a kérdés egy trollkodás... :)"
Gratulálok! Az a te dolgod, hogy nem vagy képes elfogadni a valós jelenségeket, ami trollkodás az éppen az, amit te csinálsz. Egyébként meg senki sem kérte hogy ideírj, ha nem tudsz hasznos választ adni!
Akikre gondolsz, azokban ez lehet, tudat alatt persze:
Nagyon komolyan veszik a hitüket, mint amiről már bebizonyosodott, hogy igaz. És mivel azt hiszik, hogy aki nem katolikus, az automatikusan el fog kárhozni, ezért van bennük a tüske.
Nem az számít milyen vallású az ember, hanem hogy mi van a szívébe. Ott van-e a békesség, szeretett, a megbocsátás, Isten, Jézust elfogadtuk-e megváltónknak. Mindenhol vannak hibák. Csak a mi saját hibájaink mindig kisebbnek tűnek.
Sok mindennel nem kell egyetérteni ez így van a világban is. De mindig szóvátenni, hogy mi a helyes, és mi nem az nem igazán bölcsességre vall. Ha neki jó,hogy katolikus, hadd legyen. Istent elfogadta szívébe, akkor? Tudod, amikor Jézus tanított, nem azt kérdezte Farizeusoktól,hogy mi a története az egyháznak,mi a szokások benne, hanem sokkal inkább érdekelte mi van az ember szívébe.
Nekem az ilyen kérdések fájnak.
Vajon mi viszi rá a hülyéket, hogy ilyen kérdéseket tegyenek fel? Persze tisztelet a kivételnek! :)))))
(tessék figyelembe venni, hogy én nem sértegettem, hisz odaírtam, hogy tisztelet a kivételnek! :DDDD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!