Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kire mondja azt a Biblia,...

Kire mondja azt a Biblia, hogy "igazak"?

Figyelt kérdés

Nem erősül meg ember az istentelenséggel; az igazaknak pedig gyökerök ki nem mozdul.

Az igazaknak gondolatjaik igazak; az istentelenek tanácsa csalás.

Leomlanak az istentelenek, és oda lesznek; az igazak háza pedig megáll.

Az igaz az ő barmának érzését is ismeri, az istentelenek szíve pedig kegyetlen.

Péld.12

De mégis, ki igaz a Biblia szerint?

Aki nem követ el bűnöket? Vagy akinek teljes világossága van? (...mert az utóbbi 2 talán nem is létezik egy embernél sem.)

2013. jan. 2. 22:43
 1/6 yuda ***** válasza:
70%

Hit által adatik az igazság (más szóhasználat:megigazulás)-Isten ingyen kegyelméből.

Valóban a bűnösöknek kell megigazulniuk, ahogy írtad, hiszen ha valaki eleve igaz lenne már(ilyen persze nincs) akkor nem lenne értelme.

Hit által lehetséges, mindenféle cselekedetek nélkül. Itt egy igerész a hit atyjáról, Ábrahámról. Ő is hit által kapta az igazságot(megigazulást), gondolkodj rajta -gazdagabb annál, amit leírtam.

Róm.4.2

Mert ha Ábrahám cselekedetekből igazult meg, van mivel dicsekedjék, de nem az Isten előtt.

3

Mert mit mond az írás: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttaték az ő néki igazságul.

4

Annak pedig, aki munkálkodik, a jutalom nem tulajdoníttatik kegyelemből, hanem tartozás szerint;

5

Ellenben annak, aki nem munkálkodik, hanem hisz abban, aki az istentelent megigazítja, az ő hite tulajdoníttatik igazságul.

6

Amint Dávid is boldognak mondja azt az embert, akinek az Isten igazságot tulajdonít cselekedetek nélkül.

2013. jan. 2. 23:16
 2/6 A kérdező kommentje:

...hát persze. A hit a kulcs.

Nagyon köszönöm!

2013. jan. 2. 23:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Szervusz

Jézustól megkérdezte Poncius: Mi az igazság.

A válasz a János 17:17-ben van

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

Ezért azok igazak, akik a biblia alapján úgy élnek ahogy le van írva, vagy is ahogy a teremtő elvárja,

ezenkívül,

Amikor az emberi uralmakat felváltja Isten uralma, akkor ki marad életben, és ki nem? A Példabeszédek 2:21, 22 erről biztosít minket: „az igazak [akik kiállnak Isten uralma mellett] lakják a földet, és a tökéletesek maradnak meg rajta. A gonoszok pedig [akik nem állnak ki Isten uralma mellett] a földről kivágattatnak.” Az Istentől ihletett zsoltáríró így énekelt: „Egy kevés idő még és nincs gonosz . . . A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben. Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak” (Zsoltárok 37:10, 11, 29).

2013. jan. 3. 00:09
 4/6 Pietrosol ***** válasza:
26%

Szia!

Jézus Krisztus így:"Én vagyok az út, az igazság és az élet" (Ján. 14.6)

Ha felébreszted magadban a Krisztust és magadra veszed az evangéliumi életrendet,akkor te magad leszel az igazság!Jézus nem fogalmi igazságról beszélt,hanem az ember eredeti éltrendjéről,ami maga az öntévesztésből felébredett ember!

2013. jan. 3. 13:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy van ember aki a Bibliában leírt minden egyes ponttal rendben van. Tökéletes ember nincs és igyekezni igyekezhetek, de egyedül Jézus volt az emberként itt a Földön, aki nem követett el bűnt.- ha ezt a gondolatmenetet követjük, akkor senki sem igaz és senki sem örökölheti a mennyet. Szerintem ez itt már a kegyelemről szól és arról, hogy Jézus meghalt értünk.

Másrészt azt mondod, "ahogy a teremtő elvárja."

Ezzel egyáltalán nem tudok egyetérteni.

Pont, hogy szabad akaratot adott Nekünk, dönthetünk mellette, vagy küzdhetünk ellene.

Én a Bibliát s az intéseket egyfajta térképnek gondolom az úthoz. Térkép nélkül is célba juthatsz, csak nehezebben... ha nem így van, miért halt volna meg értünk Jézus?

2013. jan. 3. 14:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

3-as vagyok.

Nem állítottam azt hogy a biblia minden egyes vesszőjét be tudod tartani, mert a tökéletlenséged akadályoz ebben.

A gondolataim arról szólnak, hogy az útmutató, ahogy te is írtad- alapján igyekezni kell megtenni mindazt amit a teremtő kijelölt, hogy elfogadhatóak legyünk előtte.

A hit halott tettek nélkül.

Ezért a hitünkhöz a nap 24. órájában megfelelő cselekedeteket kell párosítani.

Igen szabad akaratot adott, de ezt összhangban kell felhasználnunk az akaratával, önként.

Ahogy Pál írta, ne éljünk vissza azzal, hogy szabad akaratunk van...

Dávid egyszer az imájában ezt kérte:

"Taníts meg akaratodat cselekednem"

Vagy is kérte a teremtőt segítsen neki betartania az akaratot amit elvár tőle...

Én így értettem.. :)

2013. jan. 3. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!