Felvehetem a zsidó vallást? Ez milyen kötelezettségekkel jár? Valaki hozzáértő írjon!
Biztos megoldható, de tudtommal a zsidó nem egy olyan vallás mint a keresztény hogy célja embereket megtériteni.
A zsidó eléggé elzárkózott vallás, nem valami toleráns a többivel.Az zsidó aki annak születik, és gyakorolja a vallását.
Amúgy meg valszeg nem fogsz úgyjárni mint Solymosi Eszter, szóval nefélj a rabbitól:D kérdezősködj:D
Nem hiszem, hogy ennek bármi akadálya lenne a neológok részéről, de ha csak azért szeretnél zsidó lenni, hogy tartozz valahová, akkor nem ez a megfelelő ország ehhez. Nekem semmi bajom a zsidókkal, de ha figyeled a napi politikát, a sajtót, a fórumokat, akkor szerintem számodra is egyértelműnek kellene, hogy legyen, hogy a zsidókat egyre többen utálják Magyarországon. A szélsőségesek egyre többen vannak, és sajnos egyre kevésbé életbiztosítás zsidónak lenni itthon...
A vallási dolgokról itt most bővebben nem szólnék, de hidd el, azért nem egy olyan überf*sza vallás az sem. Ugyan a Talmudnak még csak részleteit láttam, de az Ószövetségben azért elég meredek dolgok vannak. Nem hiszem, hogy bárki épelméjű és jóindulatú ember komolyan venné ezeket a dolgokat, mert sajnos elég szörnyű "tanítások" vannak benne. De ha elolvasod az Ószövetséget, és utána még mindig úgy gondolod, hogy a férfinak joga van ágyasokat tartani a felesége mellett, illetve joga van megölni a nejét, ha az "engedetlen" lesz, illetve kihasználni a nem-zsidókat, ha szerinted a Földet 6000 éve teremtették és lapos, nem gömb alakú, akkor szíved joga ebben a vallásban hinni.
Nem rosszindulatból mondom ezt: éppen tegnapelőtt láttam egyinterjút egy londoni rabbival, aki az oxfordi professzornak próbálta bebizonyítani, hogy a négymilliárd éves Föld kitalácíó, hogy a mai napig nincsenek megfelelő bizonyítékok arra, hogy a Föld nem lapos (!), mire a prof szemberöhögte...
A Talmudban még durvább dolgok vannak, pl. hogy egy szerződés csak akkor érvényes, ha két zsidó kötötte, ha pedig az egyik fél nem zsidó, azt nem bűn megkárosítani, a nem-zsidót nem bűn megölni...
Nekem tényleg semmi bajom a zsidókkal, mint emberekkel, mert én elsősorban az embert nézem, nem a vallását, de sajnos ahogy elolvastam a Bibliát, a Koránt és a magyarázataikat, valamint ahogy a mindennapi életben látom a vallási elvek megvalósulását, hát, nekem nem lenne gyomrom egyistenhívőnek lenni a "kanonizált" vallások szerint.
Megértem, ha tartozni szeretnél valahová, de szerintem jól válaszd meg azt a közösséget, aminek tagja szeretnél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!