Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek elhinné nekem ezt...

Szerintetek elhinné nekem ezt bárki? (lent)

Figyelt kérdés

Keresem a megfelelő szavakat, amikkel elkezdhetném, vagy tömören definiálhatnám, de már itt nehézségekbe ütközök... A megtérés nem a megfelelő szó, hiszen mindig is hittem egy felsőbb hatalomban, éreztem, hogy valami mintha vigyázna rám. Aztán elkényelmesedtem ebben a tudatban, és nem erőltettem meg magam, éppen ezért az Istennel való kapcsolat sem a megfelelő szó. Nevezzük inkább egy történetnek, amiből majd mindenki leszűri, amit le akar, aztán várom a véleményeket :)

Tizennyolc évesen váltam biztossá Isten létezésében, ami egy másik történet, de azóta sem vetettem meg az egyéb nézeteket főleg, mivel a kereszténység több pontjával nem értettem egyet. Foglalkoztam más vallásokkal, próbálkoztam meditációval, és minden mással, amit hasznosnak találtam, hogy bírjam a hajtást. Kezdetben persze nem haladtam túl jól, de idővel kezdtem belejönni. Állítólag a teljes kikapcsolás előtt az agy mindenféle képeket láttat az emberrel (ennek csak utólag néztem utána), ha úgy tetszik, emlékeket idéz fel, vagy tudatalattit, mindegy is, minek nevezzük, a lényeg: eddig eljutottam, de nem emlékeket láttam. Félre kellett volna söpörnöm ezeket a képeket, jeleneteket, de nem tudtam, talán nem is akartam, és abban az állapotban megadtam magam nekik: hagytam, hadd vigyenek, amerre kell, és vártam, mi fog történni. Sokáig nem tudtam továbblépni.

Egy alkalommal viszont egy kietlen terep volt körülöttem, ahonnan ösztönösen kiutat kerestem: megrémített a kihaltság, a szanaszét heverő csontok látványa, és az egyre nagyobb sötétség. Egyetlen szó villant be, amire azelőtt sosem gondoltam komolyabban: Krisztus. Őt hívtam egyre erősebben, a következő pillanatban pedig a Golgotán voltam. Csak akkor fogtam fel, mit vállalt értünk, mikor ott voltam a kereszt előtt, és ez olyan erővel hatott rám, hogy térdre kényszerített. Ott, a kereszt előtt leborulva neveztem Őt először Uramnak, Istenemnek, akkor fogadtam be a szívembe.

Nem ez volt az első, és nem is az utolsó, mert ami ezt követte, még hihetetlenebb és még csodálatosabb volt, mint amit egyáltalán én el bírtam képzelni - ha lesz, akit érdekel, majd elmondom.

Sokan talán komplett idiótának néztek, esetleg őrültnek, vagy am még jobb vallási fanatikusnak... az idiótára a barátaim szolgáltatnak bizonyítékot, de a többire nem valószínű :) Néhányan azt gondoljátok, hazudok, és kamu kérdésről van szó - jegyzem, ha az lenne, rövidebbre fogtam volna. Viszont talán olyan is akad, aki elhiszi, amit írtam.

Nem tudom, hova, vagy kihez fordulhatnék, akivel meg tudnám ezeket beszélni, de ha valakinek van bármi ötlete, jöhet :)

2012. dec. 26. 00:14
1 2 3
 11/26 eric_one ***** válasza:

Pietrosol!

Teljesen felesleges minden válaszodnál kifejtened az előítéletektől nem mentes gondolataidat. Válaszként írj egy tisztességes cáfolatot, ellenérvet... mert ennek így mi értelme van? Vagy talán arra már nem futja?

2012. dec. 26. 21:19
 12/26 anonim ***** válasza:

Mit jelent az keresztény nézőpontból, hogy önmegváltás? Ezt valamiért sohasem értettem. A megváltás az, hogy fotelben ülve, karba tett kézzel várjuk, hogy megváltson bennünket Jézus?

Nem önmagunknak kell tenni érte, hogy betartsuk Isten parancsolatait? Nem önmagunknak kell küzdenünk azért, hogy legyőzzük az emberi gyarlóságunkat, hogy jobbá válhassunk?

2012. dec. 27. 16:09
 13/26 eric_one ***** válasza:
45%

12-esnek!

" Mit jelent az keresztény nézőpontból, hogy önmegváltás? Ezt valamiért sohasem értettem. A megváltás az, hogy fotelben ülve, karba tett kézzel várjuk, hogy megváltson bennünket Jézus?

Nem önmagunknak kell tenni érte, hogy betartsuk Isten parancsolatait? Nem önmagunknak kell küzdenünk azért, hogy legyőzzük az emberi gyarlóságunkat, hogy jobbá válhassunk?"

Önmegváltás kontra megváltás....

A földön létező összes vallás pont ebben a lényegi kérdésben tér el a kereszténységtől. Ebből lehet tudni hogy ezek mind hamis vallások, tehát a Sátán egy nagy vallásalapító is. Ezt a meghökkentő állítást be is bizonyítom, csak olvasd tovább. A kereszténység az egyetlen amely azt állítja hogy az ember számára megváltóra van szükség, ugyanis egy ember sem képes saját magát megváltania, felszabadítania a bűn hatalma alól. Ezzel szemben az összes többi vallás azt tanítja hogy képesek vagyunk magunkat felszabadítani, tehát saját erőnk által. Ezzel tulajdonképpen azt állítva hogy mi magunk is istenek vagyunk. Konkrét példa:

Az iszlám szerint a bűn következményétől illetve Allah ítéletétől kizárólag jó cselekedetek által, pontosan a hit 5 oszlopa által lehet. Ez a hitvallás mondogatása, napi ötszöri imádkozás, alamizsnaosztogatás, böjtölés ramadankor és mekkai zarándoklatban merül ki. Ha Te felakarod venni ezt a vallást akkor ezeket kell tenned, és életedben egyszer legalább Mekkába is el kell látogass. Ha ezeket megtetted akkor üdvösséged van, tehát önmegváltásról van itt is szó.

A buddhizmus tanítása szerint az üdvösségünket akkor nyerjük el ha a szenvedés okát, vagyis az önző kivánságainkat, a dolgok utáni kívánságok és sóvárgást képesek vagyunk megszüntetni. Ebben a vallási rendszerben Buddha nem megváltó hanem mint tanító és példamutatóként szerepel, a fentiek megvalósítását nyolc dologban határozta meg. A helyes látásmód, törekvés, beszéd, magatartás, életmód, erőfeszítés, gondolkodás, és a meditáció!

Lehetne elemezni a többi vallást de ugyanoda jutnánk a végén, az önmegváltáshoz. A Szentírás viszont beszél a romlott emberi vágyról, amely egy romlott emberi természethez is vezet. De ettől a rossztól nem az önmegváltás által képes megszabadulni, hanem a Messiás elfogadásával, ami az újjászületést, az emberben új természetnek való megszületését eredményezi. A Messiás szenvedésére és engesztelő áldozatára pontosan azért volt szükség, hogy a romlott ember azonosulni tudjon az Ő halálával, eltemettetésével és feltámadásával, s ez a romlott vágyak megfeszítését eredményezi, amely előfeltétele az isteni életből való részesedésnek.

Amiről Te beszélsz, hogy küzdenünk kell önmagunkkal, hogy megfeszítsük az ó-emberi természetünket, és legyőzzük a test hangját és annak kívánságait. Ezeket nem megváltásnak, hanem megigazulásnak, megszentelődésnek nevezzük. Ami arról szól hogy az Istentől kapott új természetünk "szellemünk" által elindul egy olyan folyamat az ember szívében, amely Krisztusi természetté formálja azt, melynek célja hogy Isten számára elfogadhatóvá váljunk.

Tehát összegezve az önmegváltást a hamis vallások hirdetik amelyek azt állítják:

-saját erődből képes vagy rá, nem kell neked megváltó

-te magad lehetsz saját magad istene, sőt némelyik azt állítja hogy isten vagy

-valamint ezen vallások alapítói közül soha egyik személy sem állította azt hogy Ő maga Isten, vagy annak leszármazottja, (ellenben Krisztussal aki azt mondta "aki engem látott, látta az Atyát" és ezt is mondta "Én és az Atya egy vagyunk."

-valamint ezen vallások alapítói közül soha senki nem támadt fel a halálból

2012. dec. 28. 11:03
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

13. válaszadó

A kereszténységben is benne van az "önmegváltás" ugyanúgy.

Ugyanis ÉN döntöm el, hogy elfogadom-e Krisztust Megváltónak, illetve teszek-e erőfeszítéseket (hiába nevezed ezeket megigazulásnak, ezek azonosak az önmegváltás tetteivel...hiába nevezed más néven.).

Továbbá, lennél szíves hiteles bizonyítékot adni arra, hogy van feltámadás? Ne bibliai példákat hozz fel, hanem olyanokat, ahol hitelesen van bizonyítva, hogy van ember, aki feltámadt és itt van köztünk...

Elég egy példa is.

Köszi!

2012. dec. 28. 12:02
 15/26 eric_one ***** válasza:

"A kereszténységben is benne van az "önmegváltás" ugyanúgy.

Ugyanis ÉN döntöm el, hogy elfogadom-e Krisztust Megváltónak, illetve teszek-e erőfeszítéseket (hiába nevezed ezeket megigazulásnak, ezek azonosak az önmegváltás tetteivel...hiába nevezed más néven.).

Továbbá, lennél szíves hiteles bizonyítékot adni arra, hogy van feltámadás? Ne bibliai példákat hozz fel, hanem olyanokat, ahol hitelesen van bizonyítva, hogy van ember, aki feltámadt és itt van köztünk...

Elég egy példa is.

Köszi!"

A megváltás lényegét nem jól értelmezed. Jézus Krisztus megváltása egyszeri és tökéletes áldozat volt, amely maradéktalanul betöltötte küldetését, ezért nem kell, sőt nem is lehet megismételni.

Róma 5,18: "Bizonyára azért, miképen egynek bűnesete által (Ádám) minden emberre elhatott a kárhozat: azonképen egynek igazsága (Jézus Krisztus) által minden emberre elhatott az életnek megigazulása."

Az hogy Te döntöd el hogy elfogadod-e a megváltást, az a Te szabadságod vagy szabad akaratodnak a döntése. Ha elfogadod és munkálkodsz rajta az egyáltalán nem önmegváltás, hiszen logikátlan mert kb 2000 évvel ezelőtt megtörtént a megváltás egyetemesen, és ez érvényben van azokra is akik még csak most fognak megszületni.

Jézus Krisztus feltámadása pedig történelmi tény, és erre a Biblia is hiteles bizonyíték. Jézus második eljövetelekor lesz majd halottak feltámadása, de ez még a jövő és ennek idejét elhallgatja a Szentírás. A zsidó–keresztény kinyilatkoztatás ezen alapvető hitének igazi, eredeti állítása, hogy a valamikor minden meghalt ember személyes, egyéni valóságában újra élni fog örökké, mégpedig nem valamiféle páraként lebegve mennyei felhők között, hanem fizikai testben, kézzelfogható, valóságos emberként. Szellemük, lelkük, testük újra egyesül majd, testüket Isten újraalkotja porukból. Akár elhiszi ezt valaki, akár nem.

A materialista világnézet szerint a természeti törvények minden időben és minden körülmények között érvényesülnek, és nincs olyan nagyobb erő vagy törvény, amely hatályon kívül helyezve őket valami radikálisan mást tudna létrehozni. Ezzel szemben a természetfölötti és mindenható Istenben hívők abból indulnak ki, hogy Istennek semmi sem lehetetlen, aki az univerzumot és annak természeti törvényeit képes volt megteremteni, meg is változtathatja az univerzumot, és fel is függesztheti annak szabályait, másokkal helyettesítve azokat.

A Bibliai világnézet alapján állítom ezeket, így az a kérésed hogy ne Bibliai példát hozzak ez abszurd. Ha Te is ezt vallod magadénak akkor teológiailag vitatkozhatunk, ha Te nem ezt a világnézetet vallod magadénak akkor pedig nem fogjuk egymást érteni, a fenti okok miatt.

2012. dec. 28. 13:17
 16/26 anonim ***** válasza:

15. válaszoló!

"kb 2000 évvel ezelőtt megtörtént a megváltás egyetemesen, és ez érvényben van azokra is akik még csak most fognak megszületni."

Bocs, de bibliai igékre alapozva sem helyes az a szemlélet, hogy egyáltalán létezik

"megváltás egyetemesen".

Mert az egyetemes megváltás azt jelentené, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért, és nekünk (bűnösöknek) más semmit nem kell érte tennünk - pedig kell: elfogadni, ami egyéni döntés, vagyis egyéni erőfeszítés (és nem kicsi!). Ha létezne egyetemes megváltás, akkor az vallástól függetlenül mindenkire vonatkozna. De mivel ez nem így van, így nem is beszélhetünk egyetemes megváltásról.

A korábbi válaszodban írt:

"-valamint ezen vallások alapítói közül soha senki nem támadt fel a halálból"

miatt kértem, hogy írj te is legalább egy hiteles példát arra, hogy van feltámadás.

Egyébként mivel bizonyítanád be azt, hogy a reinkarnáció nem létezik, vagy nem születhetett újjá pl. egy hindu...

Tehát ez a feltámadás kontra reinkarnáció olyan, hogy ha azt mondod, nem létezik reinkarnáció pl., akkor én arra azt válaszolom, hogy a halálból nem jött vissza más formában sem még senki.

Üdv!

14.

2012. dec. 28. 13:51
 17/26 Pietrosol ***** válasza:

eric one!

Ha törölteted a válaszomat,nem sok értelmét látom a kommunikációnak!

Ettől függetlenül a labda és az előítélet nálad pattog,ugyanis te kommenteltél először elítélően a sajátodtól eltérő vallásokról,majd,talán a cipőfűzésen kívül szinte mindent okkultnak minősítettél!És feltűnt,hogy az általatok művelt fetrengést és halandzsázást nem tartod annak!

Nyilván részt vettél ezekben:asztaltáncoltatás, tenyérjóslás, grafológia, expressz szenzualitás ,hipnózis, szuggesztió, autogén tréning, meditáció, jóga, asztrológia, horoszkóp, levitáció, a jövendőmondás minden fajtája, vízvarázslás, tarokk-kártya, ingázás, fekete mágia, fehér mágia, szellemidézés, varázsigék használata, varázslás, igézés, bűbájosság , átkozás, fétisek, látnokság, babona, halottlátás, halottidézés, bioritmus, álomfejtés, boszorkányság, agykontroll, íriszdiagnosztika, Darnell–tréning, guruk tevékenységei, talpmasszázs, akupunktúra, a természetgyógyászat számos ága, parapszichológia, pénzben játszott sorsjátékok, agykontroll!

Nyilván személyesen művelted ezeket,hogy veszélyüket illetően ilyen jól tájékozott vagy!Kérlek írd le,hogy a személyes megtapasztalás során milyen érzéseid voltak és hogy miben látod a veszélyüket!

2012. dec. 28. 14:12
 18/26 anonim ***** válasza:

"A kereszténységben is benne van az "önmegváltás" ugyanúgy.

Ugyanis ÉN döntöm el, hogy elfogadom-e Krisztust Megváltónak, illetve teszek-e erőfeszítéseket (hiába nevezed ezeket megigazulásnak, ezek azonosak az önmegváltás tetteivel...hiába nevezed más néven.)."

Pontosan így gondolom én is, nagyon jól megfogalmaztad!

Isten segítségével képesek vagyunk felszabadulni a bűn alól! Önmagunk parányiak vagyunk! Nem hiszem, hogy más vallások másként gondolkodnak erről! A buddhizmus az kivétel, ezt aláírom!

"A földön létező összes vallás pont ebben a lényegi kérdésben tér el a kereszténységtől. Ebből lehet tudni hogy ezek mind hamis vallások, tehát a Sátán egy nagy vallásalapító is."

Ez egy nagyon jó bemagyarázás, megtévesztés. Sajnos én ezért vagyok előítéletes a keresztényekkel szemben. Szeretnek sátánistának mondani más vallást. Ilyenkor nincs elfogadás, amit pedig mégis hisznek, hisztek.

Az intelligens vallásos ember elfogadja a másik ember vallását, és a közös meggyőződéseket keresi, nem a különbözőségeket! Hisz az összes vallás lényege Isten szeretetéből és szolgálatából áll!

"A buddhizmus tanítása szerint az üdvösségünket akkor nyerjük el ha a szenvedés okát, vagyis az önző kivánságainkat, a dolgok utáni kívánságok és sóvárgást képesek vagyunk megszüntetni. Ebben a vallási rendszerben Buddha nem megváltó hanem mint tanító és példamutatóként szerepel, a fentiek megvalósítását nyolc dologban határozta meg. A helyes látásmód, törekvés, beszéd, magatartás, életmód, erőfeszítés, gondolkodás, és a meditáció!"

Ez nagyon jó példa! Te megszüntetted az önző kívánságaid? Vagy Jézusra bízod, közben meg bűnöket követsz el? Ez nagyon nehéz dolog igazából, Jézus is hasonló dolgokat tanított!

"Amiről Te beszélsz, hogy küzdenünk kell önmagunkkal, hogy megfeszítsük az ó-emberi természetünket, és legyőzzük a test hangját és annak kívánságait."

Ez bölcs mondat! Na de ez nem önmegváltás akkor a te nézeteid szerint? Mert pontosan erről van szó! Jézust követni kell! Neked kell követni, nem másnak, neked kell betartani a tízparancsolatot. Pontosan ez a szabad akarat, amit Istentől kaptunk: választhatsz, hogy Istennek tetsző dolgot teszel, vagy rossz dolgokat cselekszel. Isten nem fog kényszeríteni, a döntés a te kezedben van. Őt választod vagy a bűnt. Ugyanezt mondják más vallások is!

Szóval neked kell erőfeszítést tenned, hogy Isten parancsolatai szerint éljél!

Isten áldjon!

2012. dec. 28. 14:29
 19/26 eric_one ***** válasza:

Meglepően sok válasz érkezett, próbálok választ adni mindenre.

Pietrosolnak!

Soha nem töröltettem egyetlenegy kérdésedet sem egyébként, szólásszabadság van, ez pedig a Te véleményed...

A fent sorolt tevékenységből kb 7-et biztosan műveltem, de megtérésem után megismertem Isten akaratát és elhagytam ezeket. Nem kell kipróbálni mindent hogy eldöntsd jó dolog az, vagy sem. és hogy miben látom a veszélyüket? Ezt fejtettem ki a legelső válaszomba, az első oldalon, kérlek olvasd el.

18-asnak!

Ezt írod, idézlek:

"Az intelligens vallásos ember elfogadja a másik ember vallását, és a közös meggyőződéseket keresi, nem a különbözőségeket! Hisz az összes vallás lényege Isten szeretetéből és szolgálatából áll! "

A keresztény hit, és Jézus tanítása egyértelművé teszi azt hogy az Isten emberszerető Isten. Legfőbb második parancsolata is erről szól hogy: Szeresd embertársadat, mint önmagad!

Ezt gyakoroljuk és próbáljuk megélni más vallású és gondolkodású emberekkel szemben is, de természetesen magát a gondolkodás módot, vagy a filozófiát, vagy a vallást elutasítjuk. Mert ha nem utasítanánk el pl a buddhizmust mint vallást, akkor buddhisták lennénk és nem keresztények....

idézlek:

"Szóval neked kell erőfeszítést tenned, hogy Isten parancsolatai szerint éljél! Na de ez nem önmegváltás akkor a te nézeteid szerint?"

Persze hogy nem, az hogy munkálkodok az üdvösségemen az nem egyenlő azzal hogy megváltom magamat. Ne akard megváltani magadat mert soha nem is tudnád, másrészt már megtette valaki. Jézus Krisztus volt az aki saját magát áldozta föl az élő Istennek, hogy elvegye a világ bűneit, és Isten elfogadta Jézus vérét örök érvényű engesztelő áldozatnak a világ bűneiért.

Aki hiszi, hogy Jézus helyette halt meg, érte támadt föl a halálból, az Istentől Krisztus áldozata miatt bűnbocsánatot, kegyelmet nyer, és igaz embernek nyilváníttatik. Persze szükséges az is, hogy teljes szívéből megtérjen az élő, igaz Istenhez, és Isten beszédét megtartsa és megcselekedje, munkálja az üdvösségét.

15.-nek!

Az egyetemes szó jelentése :"„az egész világra kiterjedő”"

Tehát az egyetemes megváltás alatt azt értem hogy Jézus Krisztus megváltásának műve lehetővé tette minden ember számára hogy megbékéljen teremtőjével.

2012. dec. 28. 17:09
 20/26 anonim ***** válasza:

"Az egyetemes szó jelentése :"„az egész világra kiterjedő”"

Tehát az egyetemes megváltás alatt azt értem hogy Jézus Krisztus megváltásának műve lehetővé tette minden ember számára hogy megbékéljen teremtőjével."

Jól írod, ő csak lehetővé tette. De a döntést meghagyta az egyéneknek. Vagyis mégis csak rajtam múlik, hogy bekövetkezik-e a megváltásom, vagy nem - ergo önmegváltás, hiszen mégis csak kell érte tennem...

15.

2012. dec. 28. 17:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!