Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek elhinné nekem ezt...

Szerintetek elhinné nekem ezt bárki? (lent)

Figyelt kérdés

Keresem a megfelelő szavakat, amikkel elkezdhetném, vagy tömören definiálhatnám, de már itt nehézségekbe ütközök... A megtérés nem a megfelelő szó, hiszen mindig is hittem egy felsőbb hatalomban, éreztem, hogy valami mintha vigyázna rám. Aztán elkényelmesedtem ebben a tudatban, és nem erőltettem meg magam, éppen ezért az Istennel való kapcsolat sem a megfelelő szó. Nevezzük inkább egy történetnek, amiből majd mindenki leszűri, amit le akar, aztán várom a véleményeket :)

Tizennyolc évesen váltam biztossá Isten létezésében, ami egy másik történet, de azóta sem vetettem meg az egyéb nézeteket főleg, mivel a kereszténység több pontjával nem értettem egyet. Foglalkoztam más vallásokkal, próbálkoztam meditációval, és minden mással, amit hasznosnak találtam, hogy bírjam a hajtást. Kezdetben persze nem haladtam túl jól, de idővel kezdtem belejönni. Állítólag a teljes kikapcsolás előtt az agy mindenféle képeket láttat az emberrel (ennek csak utólag néztem utána), ha úgy tetszik, emlékeket idéz fel, vagy tudatalattit, mindegy is, minek nevezzük, a lényeg: eddig eljutottam, de nem emlékeket láttam. Félre kellett volna söpörnöm ezeket a képeket, jeleneteket, de nem tudtam, talán nem is akartam, és abban az állapotban megadtam magam nekik: hagytam, hadd vigyenek, amerre kell, és vártam, mi fog történni. Sokáig nem tudtam továbblépni.

Egy alkalommal viszont egy kietlen terep volt körülöttem, ahonnan ösztönösen kiutat kerestem: megrémített a kihaltság, a szanaszét heverő csontok látványa, és az egyre nagyobb sötétség. Egyetlen szó villant be, amire azelőtt sosem gondoltam komolyabban: Krisztus. Őt hívtam egyre erősebben, a következő pillanatban pedig a Golgotán voltam. Csak akkor fogtam fel, mit vállalt értünk, mikor ott voltam a kereszt előtt, és ez olyan erővel hatott rám, hogy térdre kényszerített. Ott, a kereszt előtt leborulva neveztem Őt először Uramnak, Istenemnek, akkor fogadtam be a szívembe.

Nem ez volt az első, és nem is az utolsó, mert ami ezt követte, még hihetetlenebb és még csodálatosabb volt, mint amit egyáltalán én el bírtam képzelni - ha lesz, akit érdekel, majd elmondom.

Sokan talán komplett idiótának néztek, esetleg őrültnek, vagy am még jobb vallási fanatikusnak... az idiótára a barátaim szolgáltatnak bizonyítékot, de a többire nem valószínű :) Néhányan azt gondoljátok, hazudok, és kamu kérdésről van szó - jegyzem, ha az lenne, rövidebbre fogtam volna. Viszont talán olyan is akad, aki elhiszi, amit írtam.

Nem tudom, hova, vagy kihez fordulhatnék, akivel meg tudnám ezeket beszélni, de ha valakinek van bármi ötlete, jöhet :)

2012. dec. 26. 00:14
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Bocs. 14. voltam... nem 15. Elírtam.
2012. dec. 28. 17:48
 22/26 Pietrosol ***** válasza:
48%

eric_one!

Elnézést,azt hittem te töröltetted!

Az előző válaszaidban nem fejtetted ki,hogy miért tartod veszélyesnek,illetve kifejtésed tele van tárgyi tévedéssel,ami nem feltétlen a te hibád.Erős a gyanúm,hogy inkább az ezeket lejáratni szándékozó tanítók vezettek félre!

A meditáció semmi mást nem jelent,mint jelenlétet,ezt viszont,ha tárgyilagos akarok lenni azt mondanám,hogy sejtszinten!Semmiféle vizualizációt,imaginációt nem kell hozzátársítani,csupán a pillanatok tökéletes megélését,különös figyelemmel arra,hogy kifelé legalább annyira figyelj,mint befelé,különös tekintettel a gondolataidra,érzelmeidre és az azokkal való nam azonosulásra!De a legfontosabb,hogy elvárások,indíték nélkül és semmiféle összekapcsolódottsággal a szellemvilág felé!

A mai emberiség egyik legnagyobb problémája éppen az,hogy az elméjét,ezt a csodás szerszámot nem akkor használja,amikor kell,hanem az szerepét vesztve használja az embert!Az emberek akkor is gondolkoznak,amikor arra semmi szükség nincs!Így a gondolatok 80-90%-a tökéletesen felesleges vagy,ahogyan Eckhart Tolle írta,"diszfunkcionális és negatív természeténél fogva,kifejezetten káros"!Az már embertől függ,hogy az elme feletti uralmát meditációval,jógával vagy éppen agykontrollal szerzi vissza,de minenképp fontos,hogy visszaszerezze,mert a világban körülnézve láthatod mit művel az ellenőrizetlen,szabadjára engedett elme!

És itt válik fontossá az,amit te önmegvalósításnak gondolsz,ugyanis addig,amíg az emberen az elméje uralkodik,tulajdonképpen nem is beszélhet az ember önmagáról,hanem az elmével való azonosulásról,öntévesztésről,mikor az ember azt hiszi,hogy ő maga a gondolat,pedig az semmi más,mint az elméjének egy terméke!Mikor a gondolat megfigyeletlen,önálló életet kezd élni és számos érzelmet generál,amelyek ugyanúgy diszfunkciósak,mint maga a kiinduló gondolat és kialakul az egó,amely tulajdonképpen a megfigyeletlen elme tudata!Még egyszer,ebben az állapotban az ember nem önmaga,ugyanis csak ezt felfedezve,megfigyelve és levetkőzve van értelme az embernek az önvalójára gondolni!Ez már az egón túl van és innentől kezdve az embert nem az önös érdekei,vágyai és szomjas sóvárgása hajtja,hanem a cél,hogy ne az egó előbb említett kívánságait teljesítse!

Miért fontos ez?Mert az ember felfedezi önmagában és másokban is az egót,meglátja annak jelentéktelenségét,de ami ennél fontosabb,meglátja azt,ami mindenkiben közös az egységes tudatosságot,amely mindenkit arra sarkall,hogy egymásért dolgozzunk!

Még valamit!Tökéletesen mindegy,hogy milyen vallással,milyen úton jutsz el idáig,ha a céljaid tiszták és nem arra irányulnak,hogy másokon gázolj!De ez az egó levetkőzése után már nem merülhet fel!

Szóval ne dőlj be mindennek,de főleg annak ne,amit előzetesen nem vizsgáltál meg kellő alapossággal!

2012. dec. 28. 18:03
 23/26 eric_one ***** válasza:

Ezt írod:

"ő csak lehetővé tette. De a döntést meghagyta az egyéneknek. Vagyis mégis csak rajtam múlik, hogy bekövetkezik-e a megváltásom, vagy nem - ergo önmegváltás, hiszen mégis csak kell érte tennem... "

Akkor tennék még egy próbát hogy megváltás lényegére rávilágítsak. Egy kitalált példázatban meg fogod érteni a lényeget.

Tegyük fel hogy Te örökölsz a felmenőid után 2000 milliárd euró adósságot, (ez az eredendő bűn) amelyet ha nem fizetsz ki akkor életed végéig börtönbe zárnak.(ez a kárhozat) Sőt ez az összeg még több is mert hiteleket vettél fel stb, tehát szaporítottad (ez a + saját bűneid). Ekkora összeget nem tudsz kifizetni akár mit teszel, mert napi 20 eurót keresel. Ekkor jön egy személy (Jézus Krisztus) aki azt mondja hogy neki a bankszámlája kifogyhatatlan, és kifizeti minden ember adósságát, aki ezt az ajándékot elfogadja Tőle. Hogy miért ilyen egyszerű és könnyű ez nekünk? Azért mert neki nagyon nehéz volt ott a Golgotán.

Természetesen maradhat bárki ott is ahol most van, elválasztva Istentöl. Erröl a döntésröl azonban Ö azt mondja, hogy a bün zsoldja a halál. Majd hozzáteszi: "Isten kegyelmi ajándéka azonban örök élet. "Az ajándék ingyenes, de el kell fogadni ahhoz, hogy a Tiéd lehessen.

Efézus 2: 8, 9-ben ez olvasható: "Hiszen kegyelemböl van üdvösségetek a hit által, és ez nem töletek van: Isten ajándéka ez;nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék". Annak, hogy Isten családjának tagjai leszünk azáltal, hogy befogadjuk Jézust, mint személyes megmentönket és egyben megváltónkat, jó cselekedetek és megváltozott élet lesz a következménye de a jócselekedetek nem képesek létrehozni ezt a kapcsolatot.

Ez a fenti példázat csak próbálkozás arra hogy megértsd, nem Te váltod meg magadat, nem a Te erőfeszítéseid, és nem a jócselekedeteid, mert egy ember se tudná az adósságát rendezni ezekkel, vagy hasonlókkal. Ezért Ádám bukása óta minden ember méltó a kárhozatra, egy ember se érdemel semmit, csupán Isten kegyelmének és jóságának köszönhető hogy népet támaszt magának ebből a bűnös nemzetekből.

Ez a nagy helyzet, vagy Istennek vagyunk az önkéntes szolgái, vagy a bűn rabszolgái vagyunk. Vagy az örök életre támadunk majd fel, vagy az örök kárhozatra. Ez a két lehetőség van és nincs másik.

Nagyon bízom benne hogy így már érted a megváltás lényegét, és amikor egy hamis vallás azt hirdeti neked hogy nincs szükséged megváltóra, hanem Te magadat is megválthatod magadat akkor ezt azért teszi hogy Tégedet rá állítson egy céltévesztett pályára. Nem igaz hogy sok út visz fel a hegyre, csak egy út van, és az nem más mint Jézus a Krisztus.

2012. dec. 29. 11:33
 24/26 pokahontas ***** válasza:
Nagyon érdekes amit leírtál, én is kiváncsi vagyok még mit éltél át..van tippem kihez lehet fordulni akár magyarázatért, ha érdekel, szólj...
2013. jan. 28. 10:04
 25/26 pokahontas ***** válasza:

eric_one-nak,

A meditáció lényege a kiüresedés, amikor picit fellélegezhetünk önmagunktól, a gondolatainktól (elme tevékenység) és nyitottá válhatunk a szemlélődésre, ha így fogom fel akkor más mint a transzcendentális meditáció és nem az önmegváltáshoz vezet, hanem épp az átadottság fele..

Hiszek Istenbe és szoktam meditálni, bár nem erős oldalam, de jó a kiüresedés..nyugtató és a jelenbe hoz.

2013. jan. 28. 10:09
 26/26 anonim ***** válasza:

Ez a te belső világod (melynek alapjait kívülről kaptad).

Mások belső világa: más. Normális esetben.

Akiket kívülről aberrálnak, azokban (akár) azonos belső világ generálódhat.

2013. ápr. 28. 22:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!