Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elmesélitek nekem, hogyan...

Elmesélitek nekem, hogyan szippantott magába a keresztény vallás?

Figyelt kérdés

Engemet gyerekkoromban kényszerítettek misére járásra és keresztény iskolába küldtek.

Hiába állt fenn ez a két dolog, a kereszténységet hülyeségnek tartottam.

Aztán jött egy fordulat, anyukám mondta, hogy elvisz engemet gyógyító szentmisére, a dolgot elfogadtam, mert egészségügyi problémáim voltak.

Ott úgy megbeszélték az agyamat, hogy a kereszténység teljesen magába szippantott.

Ehhez hozzájárult, hogy olyan keresztényekkel találkoztam akik valahogy kitalálták a gondolataimat, én ilyet ezelőtt még nem is hallottam.

Elkezdtem imádkozni, gyónni, misére járni és áldozni.

Tartott egy ideig bennem a kereszténység.

Később megismertem embereket akik bemutatták nekem a kereszténység sötét oldalát, azóta mellőzöm ezt a vallást..

ma 10:11
 1/8 anonim ***** válasza:
33%

Soha, sehova nem kényszerítettek, hanem felkínáltak egy utat. Te az egyszerűbbnek tűnő nihilizmust választottad.

Az érvelésnek szánt kommersz butaságok a talajtalanságodból fakadnak.

Kijelented valamiről, amiről fogalmad sincs, hogy hülyeség. Nem is kell többet mondanod.

Jelzem, az legádàzabb marxista ateisták is a halálos ágyukhoz papot hívattak. Mint a vérkommunista, népirtó, tömeggyilkos Kádár János is.

ma 10:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Arra emlékszem, hogy a keresztények alaposan kikérdeztek, hogy foglalkozok-e valamilyen okkult dologgal(tarot kártya, horoszkóp stb)

Azt mondták, hogy ezek tiltottak.

ma 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezért érzem veszélyesnek érzem katolikusként ezeket a "gyógyító" szentmiséket. Ha a kereszténységből csak egy "jó élményt" csinálunk, akkor nem értjük a lényegét, nem ismertük meg Krisztust és ha máshol kapunk egy másik "élményt", akkor ott is hagyjuk.
ma 10:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Abból, hogy emberek miket csinálnak, akár Isten nevében is, soha nem fogod tudni megismerni Istent. Az emberek olyanok, mint az emberek, Isten meg Isten. No meg, Isten nem egy halom szabály betartását kívánja, amelyeknek a zöme ráadásul emberi hagyomány, amit sosem parancsolt az Isten, hanem egy szereteten és viszontszereteten alapuló kapcsolatot, ami útján személyesen és bensőségesen meg lehet ismerni őt. Ebben egy testvéri közösség sokat segíthet, de abban a közösségben, amiben voltál, nem lett vonzó számodra Isten. Szerintem vizsgáld meg, hogy mennyi ebben a te felelősséged, és mennyi a másoké. Mert egy keresztény közösség a tagjaitól lesz olyan, amilyen. Ha a többség azért jár a közösségbe, mert csak kapni akar, de beleadni meg nem, akkor el lehet képzelni, hogy mi lesz ebből. Ahogyan az emberi tesben sincsenek olyan testrészek, amelyeknek nincs semmi dolga vagy haszna, úgy az egyházban sincsenek olyan tagok, akiknek nincs semmi dolga vagy haszna, csak passzívan cipeltetik magukat az aktív tagokkal. Ezért neked is meg kell tenned a magad dolgát, a neked adott tehetséged szerint hozzáadni a közösséghez. Ugyanakkor figyelmeztetni azokat, akik passzívan vannak jelen.

Persze van egy bizonyos mennyisége a képmutató és bűnben élő embereknek egy közösségben, ami már nem tolerálható, és más közösséget kell keresni, de szeretet azt diktálja, hogy előbb figyelmeztessük őket (a Biblia szerint igazítsuk helyre őket szelíd lélekkel, lásd Gal 6:1). De azért, jó, ha óvatos vagy, mert egy kaotikus keresztény közösségben, ahol virágzik a bűn és a képmutatás, bőven lehetnek olyan emberek, akik a jószándékú figyelmeztetést is személyes támadásnak veszik, és bosszút állhatnak rajtad.

Olyan közösséget találni meg nem lehet, ami tökéletes, mert az Isten Országa egy épülés alatt álló terület, egy Work in Progress, tehát akik állandóan a tökéletes közösséget keresik, ami teljesen készen van, hát az sosem fog eljönni, csak az utolsó napon. Azon a napon azonban már késő lesz egyházat/gyülekezetet keresni, mert az a nap lesz az igazi Big Bang, amikor Isten nagy dörrenéssel bezárja az Ő Országa kapuját, és aki bent van, bent van, aki kint van, kint van. Utána már se be, se ki.

üdv, a javuló Stefán

ma 10:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem beszippantja. Ez pejoratív szóhasználat. A kérdés nyilvánvalóan provokatív.

A kereszténység nem örvény, ami lehúz, beszippant. Pont az ellenkezője: felemel, teljessé, szabaddá, optimistává tesz az igazság, a kegyelem, a remény, a szeretet, a hit.

ma 14:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Én saját magam döntöttem úgy, hogy keresztényként szeretnék élni. A világi élet nem jó nekem. Sohasem éreztem jól magam a világi emberek között, keresztény közösségre, és hozzáállásra vágytam, még akkor is, amikor nem voltam annyira hívő. Aztán, amikor jobban Isten felé fordultam, és közeledni kezdtem hozzá, még jobban vágytam a kereszténységre, és a keresztény életre. Sajnos így is nagyon sok rosszat, bűnt elkövetek, de ezért imádkozok sokat Istenhez, hogy segítsen, hogy minél kevesebb rosszat tegyek, minél több jót, minél jobban tudjak segíteni másoknak, legyek minél egészségesebb, kövessem jobban Jézus Krisztus szavait. Tehát nekem nem kényszer a kereszténység, én szenvednék, ha nem lehetnék keresztény. Amiket írok, azokat nekem jó érzés írni, könnyen írom őket, komolyan, őszintén vágyom Jézus Krisztusra, és Jézus Krisztus szavainak követésére. Számomra isten szeretete, dicsősége, jósága, megbocsátása nagyon fontos, a legfontosabb, és az is nagyon fontos, hogy én is higgyek Istenben. Istent mindig kérni kell, hogy segítsen, hogy mindig higgyünk, és hogy növelje bennünk a hitet, és küldje el nekünk a Szentlelket! Jézus Krisztus szavainak követése nélkül kínszenvedés lenne számomra az élet. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
ma 16:28
 7/8 anonim ***** válasza:
*Isten
ma 16:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Engem nem beszippantott.

Saját magam döntöttem emellett.

ma 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!