Az rossz dolog, hogy vallásos a családom, és nem hiszek Istenbe? És kín szenvedés templomba mennem! És az természetes egy 10 éves lánynál?
Most vessetek meg érte, de akkor ti képmutatóak vagytok?
Nem azért jártok templomba, mert hiszitek, hogy az Isten háza és hisztek Jézus Krisztusban, mint a második isteni személyben, hanem csak úgy jártok, hogy azt mutassátok, hogy ti vallásosak vagytok.
Érdekes időtöltés.
Ennyi erővel azt a heti 1 órát egy plázában is eltölthetitek, mert kb. ugyanannyi hatása van. De nem, mégis több hatása van, ha a templomban ültök, mert sosem lehet tudni, mikor dolgozik a Szentlélek, kiben mikor, mi mozdul meg.
Egy családi beszélgetés ebben a témában sokat segítene a vallásosság kérdésének tisztázásában.
Egyébként miért jársz templomba?
Megszokás, jó ott lenni, csak úgy, mert a többiek is mennek stb.?
S amint már írtam, valaki nem attól lesz jó vagy rossz, hogy jár -e templomba.
Sok apró dologból tevődik össze, de kétségtelen, hogy kell a lelki feltöltődés is.
Az egyházias vallásosságnak háromféle típusa van az emberek körében. Ebben van olyan is, aki egyháztag ugyan, de nem hívő. Ezt nem én találtam ezt ki, hanem Kiss Bálint református esperes írta, még 1843-ban, (!) aki a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja volt. Érdemes elolvasni az alábbi tanulmány-részletet:
Szóval, igen, természetes egy 10 évesnél is, de felnőttnél is.
23-as vagyok.
Szóval, ezt nem én találtam ki. Ezt akartam írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!