Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Mit szólnátok hozzá,...

Hívők! Mit szólnátok hozzá, ha egy idegen fáj érkezne a Földre és elmondanák, h semmiféle teremtés meg Isten nincs, csak szimplán van a világ és kész és ezt be is bizonyítanák?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert olvastam egy ilyet, h ha esetleg megtörténne egy ilyen akkor sokan, főleg a hívők megőrülnének.

2012. dec. 18. 10:31
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Látom eltértünk a kérdéstől, de lehet én is bekapcsolódom.

@kérdező, én nem vagyok konkrét keresztény (ilyen egyéni vallásom van már lassacskán inkább, de istenben hívő), de ha valahogy be tudnák bizonyítani tényelgesen, akkor egy kicsit depiznék pár hétig aztán nem lenne semmi.

Az időgépesről annyit, hogy ez elvben is olyan paradoxonhoz vezetne (nem biztos, hogy ez az ide illő fogalom) hogy az nem igaz. A világnak (mint mindennek) megteremtése, a vallás szerint egy pillanata alatt történt, tehát az idő is ekkor "termetődött", tehát nem tudnál hova visszamenni. Vegyük az ősrobbanást, jó elindul a világegyetem kiterjedése és KÖZBEN kialakul az idő (ezt személy szerint nem értem, nem is tűnik igaznak, valahol ezt olvastam) tehát a lényeg: nem tudsz az idő kialakulás elé menni. (Véleményem szerint ez azért hülyeség, mert a mozgás/terjedés maga az idő, tehát ahhoz, hogy egy pont elkezd kiterjedni univerzummá, a kiterjedéshez idő kell, különben nincs értelme az egésznek.)

A kialakult vitához egyelőre annyit, hogy nem tudjuk honnan számítódik élőnek valami. Persze meg lehet egyezni, de az nem az igazi. A bibliáról annyit, hogy vannak benne jó és igaz dolgok, de nem tartom teljesen emgbízható forrásnak, mivel vannak dolgok amiket szépen kihagytak belőle, azon a zsinaton amelyiken eldöntötték mi kerül bele. Innentől fogva automatikusan kevésbbé bízom az egyházban is és hiszek Istenben a saját módomon.

Az emberek meg megtanulhatnák, hogy a hit lényege a hit és nem kell itt senkinek semmit bizonyítgatnia, és bár matematikában tartható állapot az, hogy valaminek bebizonyítjuk az ellenkezőjéről azt, hogy az hamis akkor az eredeti állítás igaz. Ilyen esetben ez nem igazán működik. Fizikában is csak akkor ismerik el egy képlet, vagy állítás helyeségét, ha azt bebizonyítják kísérletekkel. Tehát ilyet, hogy bebizonyítom a nem létezését valaminek, ahhoz végig kell mennem az EGÉSZ világon, minden vackon (dimenziók stb., ha léteznek) és akkor már megpróbálkozhatsz a feltételezni, hogy valami nincs. Akkor sem lehetsz benne biztos, mert lehetnek olyan helyek, ha léteznek ilyenek, ahova ember nem juthat el.

Még egy kis megjegyzés, mert szóbakerült a teleportálás és a fénysebesség. A fénysebességgel való utazás őrültség lenne, az időgörbülés stb. miatt, ugyanakkor valami egyetemen kidolgoztak egy egyenletet, ami állítólag lehetségessé teszi a hipertében történő utazást (ezt nem vesézném ki, aki látott már sci-fit az úgyis tudja miaz).

A teleportálásról én is úgy tudom, hogy már egy atomot sikerült (vagy elektront), persze ezt nem vehetjük készpénznek, ugyanakkor, ha léteznek féregjáratok (már pedig úgyfest, hogy igen) akkor igenis lehet teleportálni. A teleportálástól meg már csak egy ugrás az időutazás (ami elrugaszkodotnak hangzik, de tulajdonképpen pontok áthelyezéséről beszélünk koordináta rendszerekben).

2013. jan. 4. 21:17
 42/43 anonim ***** válasza:

Itt az utolsó 2 bekezdés is megerősít abban, hogy még annyira baromi keveset tudunk a világról, hogy bármivel kapcsolatban is kijelentéseket tenni elég elhamarkodott lenne.

"Nézd meg magad pedig csak egy ember vagy és rájössz hogy ehhez kellett egy tervezés is"

Miért "kell"?

Még nagyon keveset tudunk, ez is túl elhamarkodott gondolat, hogy ha összetett, akkor kellett valaki/valami ami tervezett. Régi a földről is azt gondolták, hogy lapos, mára tudjuk, hogy ez nem így van.

Majd meglátjuk mit hoz még a jövő.

2013. jan. 4. 21:24
 43/43 anonim ***** válasza:

[link]

ajánlom figyelmetek be nagyon ott van szeren, bár néha kicsit túl aprólékos.

2013. febr. 18. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!