Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Mit szólnátok hozzá,...

Hívők! Mit szólnátok hozzá, ha egy idegen fáj érkezne a Földre és elmondanák, h semmiféle teremtés meg Isten nincs, csak szimplán van a világ és kész és ezt be is bizonyítanák?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert olvastam egy ilyet, h ha esetleg megtörténne egy ilyen akkor sokan, főleg a hívők megőrülnének.

2012. dec. 18. 10:31
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
62%
Állítsd már le magadat,először is te kaptad fel a vizet, mert gondolom valamiféle fundamentalista,fanatikus keresztény szektához tartozhatsz. Másrészt miért zavar téged, hogy a kérdező feltett egy ilyen elméleti kérdést. Csak a rendkívül beszűkült emberek nem hisznek a földönkívüliekeben, azok akik szerint a nyomorult kis Föld bolygó körül forog minden az Univerzumban...
2012. dec. 22. 15:12
 32/43 anonim ***** válasza:
88%

Karácsonykor Jézus jött a Földre?? Mit zagyválsz te,tudod te, hogy a mai Karácsony, jelentős részt a pogány Szaturnália ünnepségből vett át, valamint beadták a hívőknek, hogy ez meg az volt ilyenkor Jézussal....Állítsd már le magad, ugyanúgy történnek csodák, életminőségbeli változások azokkal, aki más vallást követnek. Úgy bírom már ezt...óóó igen eldobta a botot, a vak újra lát, az alkoholista nem iszik...hallottál már te az önuralomról, ez tudod kb. olyan, mint rokonomnál, aki egyik percről a másikra letette a cigit és azóta egy szálat se szív és semmilyen Istenben nem hisz...Csak a gyenge embereknek kell ilyen kibúvó,mint Isten, hisz bennünk van a képesség, hogy változtassunk..

Teszem hozzá nem vagyok ateista de messze nem ez a Jahve, Jehova, vagy milyen nevezetű entitás az, akiben én az igaz Teremtőt látom, egy olyan Teremtőt, aki benépesített Galaxisokat, nem csak egy sárgolyót.

2012. dec. 22. 15:22
 33/43 anonim ***** válasza:
50%

Hagyjátok, nem ér ennyit.

Értelmesen amúgy sem lehet neki semmit sem elmagyarázni, egy egyszerű elméleti kérdésen berágott és kész.

Inkább ne is próbálkozzatok, én sem teszem. (Hülyék mindenhol vannak.)

Az ilyen emberek miatt rossz a vallások megítélése...

2012. dec. 22. 15:41
 34/43 webnyelv ***** válasza:
16%

Miért kéne hinni földönkívüli lényekben? Ki látott már olyat? Miért lenne beszűkült, aki nem hisz bennük? Nem, nem a Föld körül forog minden, de azért nagyon messze lehet csak olyan bolygó, ahol értelmes élet feltételezhető, nagyon sok "véletlen" összjátéka, hogy a Földön van élet, pl. ha a tengelyferdeség másként alakult volna, lehet, nem is lenne élet a Földön, hiába van pont megfelelő távolságra a Naptól, stb. Nagyon sok tényező szerencsés összjátéka szükséges élet, ráadásul értelmes, intelligens élet kialakulásához. De még azt se tudjuk biztosan, hogyan alakul ki, kialakul-e élettelenből élő, szóval semmi biztosan nem tudunk! Most ebbe belemehetnék jobban, de meghaladná az itteni idiótázós, szektázós, majomozos értelmi szintet.

A Biblia mellett sokkal több bizonyíték van. Most kezdhetném sorolni, de úgyse érdekel senkit ez sem.

Nagyon kevés érvet hoztok fel ellenem, és ezek között is leginkább olyan érvek voltak, amik hülyének, majomnak és retardáltnak, szektásnak neveztek. Én ilyet senkiről nem mondtam itt és nem is mondok. De így nem lehet értelmesen véleményt, eszmét cserélni, kulturáltan vitatkozni, és ennek nem én vagyok az oka, hiába akarják még ezt is itt rám fogni. A kulturált vitához kulturált vitakészség kell, ami itt nagyon elvétve van, a tudományos érvekről nem is beszélve.

Én nem húztam fel magam, csak felhívtam a figyelmet arra, mennyire vitaképtelenek egyes materialisták. Ha beszűkült látókörűnek neveztek valakit, az egyáltalán nem érv az igazatok mellett, bárki nevezhet idiótának, beszűkült látókörűnek, szektásnak bárkit, akivel nem ért egyet, ehhez kell a legkevesebb ész.

És, valóban, valószínűleg valójában nem télen született Jézus, de télen ünnepeljük. Nem is lényeg, hogy mikor, de a lényeg, hogy egyszer eljött a Földre. Ezt lehet figyelmen kívül hagyni, ahogy a fél világ figyelmen kívül is hagyja, de ugyanígy én is figyelmen kívül hagynám a Földre érkező intelligens idegen lények érveit. Ez szerintem teljesen kielégítő válasz a kérdésre, de kifejthetem bővebben, ha van kérdés, bár már elég bőven kifejtettem. De ha lenne itt vitaképes ember, akkor fel tudna tenni nekem normálisan értelmes kérdéseket, de ezt az eddigiek alapján nem nagyon nézném ki senkiből.

Nem rágtam be elméleti kérdésen, hanem vitaképtelennek, tudománytalannak tartok olyan ellenérveket, miszerint retardált, szektás, beszűkült látókörű és majom vagyok. Lehet, kicsit túlzásba estem az első "majmozós" válaszon és egyből az egész kérdést is leminősítettem, ezt talán nem kellett volna, de rajtam kívül képes itt még bárki is beismerni a tévedését? És egyébként miért ne tehetné meg az, akit lemajmoznak, hogy ő meg lehülyézzen mindenkit? Sokkal hevesebben is reagálhattam volna, nehogy már mindenért én legyek itt a hibás, azért álljon már meg a menet!

32. Gyenge embereknek kell kibúvó? És aki pl. halláskárosodással született, az szerinted egy gyenge ember? Mert mi van, ha természetfeletti úton meggyógyul? Azért nagyon sok embernek szüksége van erre, önhibáján kívül, ne nézd le azokat, akik hisznek! Mi van, ha téged is meggyógyítana Isten valami olyanból, amire nem is gondoltál, és utána hívő lennél? Örülök egyébként, hogy az ismerősöd elhagyta a cigit. De ez nagyon kevés embernél működik így! Vannak sajnos alkoholisták, akik a sokadik elvonókúrán esnek át. És lehet, olyan nevelést kapott, vagy úgy alakult az élete, hogy nagy lett az önuralma, ennek számos oka lehet, de nem mindenkinél alakul így, és erről nem az az illető tehet!

Miattam rossz a vallások megítélése? Ti csak arra vagytok képesek, hogy minél inkább hibáztassatok engem, minél jobban megtámadjatok és kikezdjetek. De én nem kapom fel a vizet, engem nem érdekel, de azért ezen elgondolkozhatnátok. Még valami ellenem? Esetleg miattam tart itt most Magyarország, ahol tart? Vagy miattam volt Trianon is esetleg? :) Úgy bírom, amikor normálisan lehetne beszélgetni valamiről, akár világnézeti dolgokról, de személyeskedésbe megy át az egész. :)

Olvassátok vissza: írtam én itt rólatok, bárkiről bántót, rosszat? Szerintem nem. De ti állandóan csak a személyemet támadjátok. Neveztem én itt bárkit hülyének, idiótának, hasonlónak? Akkor mit vagytok úgy oda? Csak hiszek valamiben, és ti tele vagytok gyűlölettel ezért velem szemben. Nem mintha ez zavarna engem, csak kicsit elgondolkozhatnátok, ez miért jó nektek.

2012. dec. 24. 01:19
 35/43 anonim ***** válasza:
74%

Nem érdekel, te se bizonyítasz semmit.

1.Valóban kevés az esély arra, hogy a Földhöz hasonló bolygó legyen valahol, de egy ekkora galaxisban, még a legelvetemültebb ember sem gondolhatja, hogy ennek ne lenne a valőszínűsége matematikai szempontból jó.

2.Valami létét kell bizonyítani és nem a nemlétét, ez így van a földönkivüliekkel és Istennel is...hoztál érveket mellette, vagy inkább a földönkivüliek ellen beszéltél?? Gondolkozz már.

3.Bibliában van igazság, ahogy a Koránban is vagy a Popul Vuh-ban...stb. csak kinek mit vesz be a gyomra és hogyan értelmezi.

4. Én nem vagyok materialista, sem ateista, de nem nézem le a Teremtőt, valamint nem egy könyvben keresem, Isten amúgy se a seggnyalókat szereti, hanem aki tesz is valamit a világért...te tettél??? Mert én még nem nagyon de fogok, és látja a szívemben, hogy már sok mindenen keresztül mentem és hiszek benne... Egyre jobban érzem, hogy mindig mellettem van és nem az álszenteskedők mellett..

2012. dec. 28. 10:38
 36/43 anonim ***** válasza:
83%
Te rágtál be provokáltál itt először, és a saját hited se tudod, ha így reagálsz, ahogy..nem vagy tisztában miben hiszel, mit tanított Jézus, vagy tényleg olyan szektás lehetsz, aki valamely radikális eszmét vall, mint David Koresh.
2012. dec. 28. 10:44
 37/43 anonim ***** válasza:

"de egy ekkora galaxisban"

Sőt, a mi galaxisunkon kívül még számtalan másik galaxis is van!

Több, mint 1.7*10^11 csak az általunk jelenleg vizsgálható univerzumban. (Angol wikipedián ott a szám.)

Egy galaxisban van több milliárd csillag (a tejút rendszerben kb 300 milliárd) ezek körül potenciálisan bolygók is keringenek.

Aki ezek után azt állítja, hogy nincs/nem lehet élet máshol, az valószínűleg nem ismeri ezeknek a számoknak a méretét.

2012. dec. 28. 12:09
 38/43 webnyelv ***** válasza:
16%

Örülök, hogy kezd normálisabb légkör kialakulni itt.

35. Nem igazán tudhatunk semmi biztosat idegen civilizációkról. Eleve az élet kialakulásáról sem tudunk sok biztosat, mondhatni fogalmunk sincs, hogyhogy egyszer csak elkezdett élettelen anyagból élő kialakulni a Földön. A körülmények kedvezőek voltak, de akkor sem tudjuk, mégis mi indította el ezt a folyamatot, és hogy ha másik bolygón is kedvezőek lennének a körülmények, akkor is elindulna-e ez a folyamat, és főleg produkálna-e olyan "fejlett" élőlényeket, vagy talán még fejlettebbeket, mint az ember. Nem tudom, más csillagok körül mennyire általános, hogy bolygók vannak. Ha jól emlékszem, ez egyáltalán nem általános. És ha van is, és ki is alakul fejlett élet, hogyan jönnének el a Földre, ilyen messzire? Még fénysebességgel is rengeteg idő lenne. Teleportálás és hasonló a mesékben van, szóval nem tudom, fizikailag tényleg bármi ilyen lehetséges lenne-e. (Olyat olvastam, hogy valakinek egy atomot sikerült teleportálnia, ebből nem tudom, mi igaz, mi nem.) Szóval több a bizonytalanság, mint ami elképzelhető lenne.

De lehet bizonyítani a nemlétét is, nem? Most nem mondom, hogy ezt bizonyítottam, inkább azt mondtam, egyáltalán nem mondhatunk semmi biztosat erről.

A Biblia mellett azért szól sok minden, mert nagyon hosszú idő telt el, mire az összes részét megírták. És akik írták, nagyon különböző kultúrájú, foglalkozású, személyiségű emberek voltak, mégis valahogy összeáll az egésznek a mondanivalója, egy dolog köré épül az egész mondanivalójának a lényege.

Tettem-e már valamit a világért? Ezt nem az én dolgom megítélni. Ha meg azt mondanám, hogy igen, akkor nagyképű lennék. De hozzájárultam és hozzájárulok közvetlen és közvetett módon rendszeresen, néha erőmön felül ahhoz, hogy mások élete helyreálljon, meggyógyuljanak betegségeikből, stb. De egyáltalán nem tartom elégnek, amit eddig tettem.

36. Nem hiszem, hogy provokáltam volna. Bár lehet, rendben, legyen. De miért? Mert majomnak nevezett valaki, aki valószínűleg nincs tisztában azzal, amit most fentebb leírtam (ti. az értelmes élet kialakulásának a lehetősége ill. hogy azok a lények el is jöjjenek a Földre). Én a tudománytalanság, kulturált vitaképesség hiánya ellen léptem fel itt. Engem provokáltak először, valószínűleg azért, hogy utána lehessen rám fogni a dolgot, hogy nem megfelelően reagáltam le.

Tisztában vagyok nagyon is a saját hitemmel, hogy miben hiszek. Nem azért hiszek el valamit, hiszek valamiben, mert nagyon szépen, meghatóan, stb. hangzik, vagy mert azt mondja a pap, és akkor az már csak igaz lehet. Azért sem írok itt erről ennél sokkal bővebben, mert el tudom képzelni, milyen reakciók jönnének rá.

Neked nem könnyű megfelelni, de nem is akarok. Két lehetőség van szerinted: vagy bizonytalan vagyok és nem vagyok tisztában a hitemmel, vagy pedig egy bigott, radikális szektás vagyok. Szóval ha bizonytalan vagyok, az se jó, ha biztos, az se jó. Ez irreális. Tegyük fel, nincs Isten, akkor csak bizonytalan hite lehet minden hívőnek. Tegyük fel, van Isten és tényleg kijelenti magát az embereknek, akkor lehetnek hívők, akik bár nem tökéletesek emberileg, de határozott meggyőződésük van arról, amiben hisznek. Persze utóbbi esetben sem zárhatjuk ki, hogy valakik csak elhitetik magukkal és/vagy másokkal, hogy Isten kijelenti magát nekik, és ezt felhasználják pl. arra, hogy "fenyegessék" őket, hogy a Pokolra fognak jutni, ha nem csatlakoznak hozzájuk, stb. Létezik olyan hit is, amiben az idegen lények is besorolhatók valahova, egy alárendelt szerepkörbe Istenhez képest, akik felett szinten mindenható hatalommal rendelkezik Isten, és akik valójában nem idegen bolygóról érkező lények, hanem legfeljebb annak adják ki magukat, vagy azt az érzetet, sejtést keltik az emberekben, hogy idegen bolygóról jöttek. Erre most hozhatnék bibliai idézeteket, de gondolom, ezzel csak még jobban kiakasztanék másokat a fanatikusságommal. De lehet, hogy pont azt a bibliahelyet említettem már itt, amire gondolok, már nem emlékszem.

37. Lehet. De erre is csak azt tudom mondani, nem tudjuk, hogyan alakul ki élettelenből élő, igazából mi is kell hozzá. Azt se tudjuk, a Földön hogyan történt mindez. És igazából azt se tudjuk, hogyan jelent meg az ember a Földön, hogyan ment ez az egész, hogy egy majomhoz hasonló közös ősből valahogy kialakult. És hogy az, ami ehhez szükséges volt, de valójában nem tudjuk, mi ez, megtalálható lehet-e más bolygókon, arról megint nem tudunk semmit. És szerintem arról se tudunk sokat, léteznek-e más csillagok körül bolygók és azok milyenek lehetnek. Tudtommal nagyon sok csillag körül nincsenek bolygók, a Naphoz hasonló csillag is elég ritka. De nem vagyok csillagász, talán szakmabeli többet tudna erről mondani.

2012. dec. 28. 14:08
 39/43 anonim ***** válasza:

"És szerintem arról se tudunk sokat, léteznek-e más csillagok körül bolygók és azok milyenek lehetnek."

Pont az utóbbi időben kezdek sorra találni az élhető zónában bolygókat ahol potenciálisan a földihez hasonló élet alakulhatott ki.

Az élet kialakulására pedig van most is egy elég szilárd lábakon álló elmélet. (Még kémiai kísérletekkel is bizonyítottak ha jól emlékszem, hogy miként alakulhattak ki a szervetlen anyagokból szervers anyagok és az élet építőkövei.)

De meglátjuk.

Sorra fedezzük fel viszont a bolygókat, ahogy haladunk előre a technológiai fejlődésben. (Mivel ugye a bolygó nem bocsájt ki fényt, nem túl könnyű ilyen távolságból megfigyelni és a helyét is csak a csillag előtt elhaladásból lehet megmondani.)

Viszont mára eljutottunk oda, hogy a méretét és nagyjából a égkör összetételét is meg tudják mondani a csillagászok, ami azért egy elég jó dolog.

(Na és akkor még csak a földihez hasonló bolygókat vizsgáltuk!)

[link]

"2012. február 14-i bejegyzése szerint 760 exobolygót ismerünk 609 bolygórendszerben, illetve 100 többcsillagos bolygórendszerben."

"A 2012-es év-elején megjelent kutatási eredmények [7] [8] arról tanúskodnak, hogy csak a Tejútrendszert számítva 160 milliárd exobolygó kering 100 milliárd csillag körül"

...

"Ezek közül egy maroknyi Földünkhöz hasonló tulajdonságokkal is rendelkezik."

De nem lehet kizárni a nem szén alapú életet is.

2012. dec. 28. 14:51
 40/43 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés,

Erre én is kíváncsi lennék hogy bizonyítanák be,hogy lett szimplán a világ : )

Nézd meg magad pedig csak egy ember vagy és rájössz hogy ehhez kellett egy tervezés is....komoly összetétel nemde?

(K.Gy)Egy keresztény hívő.

2013. jan. 3. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!