Honnan lehet tudni, hogy ami a Bibliában le van írva, az igaz?

Viszont a saját irányadó mértékedet te állítod fel nem Ő, ezt tették Ádámék, hogy maguk akartak felállítani szabályokat Sátán befolyására, hogy ne kelljen Isten szerint élni,
De így meg autómatikusan Sátán uralma alá kerültek és az Ő értékeit követték. Olyan nincs hogy az ember maga állít fel szabályt,
Nem! már meglévő szerint él vagy nem él az akarata szerint de mindenképpen valaki alá tartozik...
Csak nem mindegy melyiknek engedelmeskedik.

"Olyan nincs hogy az ember maga állít fel szabályt, Nem! már meglévő szerint él vagy nem él az akarata szerint de mindenképpen valaki alá tartozik... "
Ezzel nem értek egyet. Nem csak végletek léteznek, Isten és a Sátán értékrendje között rengetegféle átmenet lehetséges, de még rajtuk kívül is.
Nekünk, embereknek, talán Isteni befolyásra, talán nem, de megadatott a szabad akarat, így a legtöbbünkben van annyi önállóság, hogy képesek legyünk önmagunknak egy erkölcsi szabályrendszert alkotni, ami szerint éljük az életünket.

Most ezzel engem igazoltál. Én valóban hiszek abban, hogy van valami, vagy valaki, és azt mindenki Istennek nevezi. Elfogadom, mert nem tudok mást, mert ezt tanultam. D e a vallást már nem tudom elfogadni., azonban a Biblia ehhez kötődik.
Ez már az ember műve.
Az, hogy én a saját erkölcsi etikámhoz tartom magam, az csak a vallásos emberek szerint elfogadhatatlan, és szerintük az ördög követése. Az ördög kihelyezés is az emberek találmánya, hogy legyen mitől féljenek az emberek. Ezt aztán ki is használták a vallások követői, az évek során. Én jobb embernek tartom magam annál, mint aki kijön a feleségével és a két gyerekével a vasárnapi miséről, és valami vita következményeként úgy képen vágja a feleségét, hogy az legurul a lépcsőn. Ezután én az ördög követője segítettem fel és én hallgattam végig a férj szitkait, miközben letöröltem a feleség arcáról a vért. Akkor Én vagyok az aki az ördögöt követi?
Ez örök vita marad köztünk, de azért én nem vonom kétségbe a hiteteket. Ti azonban minden lehető alkalommal próbáltok meggyőzni engem a vallásotok igazáról. És ez igaz bármely vallás gyakorlójáról.
Ezt Bízzátok Rám és Istenre.

Hát ez az érthetetlenség.
Nem nem tudunk felállítani úgy szabályokat, hogy azokat be is tartsuk.
Nézz már körbe ember, hányan tartják be azt az egyetlen apró szabályt, hogy ne menjenek akkor sem át a piroson amikor már nem jön autó, hanem várják meg a zöldet.
És ez csak egy "kicsi" szabály amit mi emberek hoztunk....

"Nem nem tudunk felállítani úgy szabályokat, hogy azokat be is tartsuk.
Nézz már körbe ember, hányan tartják be azt az egyetlen apró szabályt, hogy ne menjenek akkor sem át a piroson amikor már nem jön autó, hanem várják meg a zöldet."
Eddig mintha az ember saját értékrendje lett volna a téma. És nem is az, hogy betartjuk-e, hanem hogy képesek vagyunk-e felállítani szabályokat önmagunknak. Teljesen eltértél a témától...
Például én megalkottam magamnak ezt a szabályt, hogy sosem ütnék meg nőt, és így is teszek, mert nem unalomból hoztam magamnak ezt a szabályt, hanem mert ez is az erkölcsi értékrendem része.
Az más kérdés, hogy az állami vezetők által rámerőltetett szabályrendszert nem mindig tartom be, de azt is a saját döntéseim alapján teszem, nem Isteni útmutatás alapján.
Szóval de, bárki fel tudja állítani a maga szabályait, és bárki képes is betartani őket.

Igen de ezért van zűr zavar, mert mindenki maga állít fel szabályokat és mindenki mást tart jónak.
ami pedig az egyiknek jó, az nem valószínű, hogy a másiknak is.
ezért kell, hogy az élet forrása aki mindenkinél jobban ismeri az életet, Ő hozzon mindenkinek egységes erkölcsi értékeket és tartsa is be.

Sehonnan, mert a többsége nem is igaz.
Néhány igazság van benne (pl. néhány város és uralkodó), amit sikerült bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!