Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha már több hónapja imádkozom...

Ha már több hónapja imádkozom egy dologért és tényleg nagyon szeretném megkapni, akkor azt Isten megfogja nekem adni?

Figyelt kérdés
Isten, ima
2012. nov. 28. 18:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az Úr mindenképpen válaszol az imáinkra, de akkor, amikor Ő jónak látja. Lehet, hogy Ő, akinek tökéletes a tudása, úgy látja jónak, hogy csak évek múlva adja meg neked azt a bizonyos dolgot - a te érdekedben. Én is évekig imádkoztam, hogy megtaláljam életem párját, mégis csak évek múlva találtam meg. Akkor viszont tényleg az igazit. Utólag már látom, hogy erre a pár évnyi várakozásra szükség volt, hogy "felnőjek", elég éretté váljak.

Tehát ha az, amiért imádkozol, helyes az Úr szemében, valamint ha az Úrnak tetsző életet élsz, akkor meg fogja adni.

2012. nov. 29. 18:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Az eddigi válaszok összefoglalva: lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, lehet, hogy majd később.

Ennyi erővel egy kólásüveghez is imádkoznál: amit kérsz lehet, hogy teljesül, lehet, hogy nem, lehet, hogy csak később. A kólásüveg meg ugyanúgy semmit nem tett az ügy érdekében, mint Isten.

2012. nov. 29. 23:46
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

"Én is évekig imádkoztam, hogy megtaláljam életem párját, mégis csak évek múlva találtam meg. Akkor viszont tényleg az igazit. Utólag már látom, hogy erre a pár évnyi várakozásra szükség volt, hogy "felnőjek", elég éretté váljak."

Szerintem ez nagyon jó példa. Bár az elején ahogy írtad a "felnőtté válásra" volt szükséged és nem ezért imádkoztál, de mivel kitartó voltál az eltelt idő során megkaptad nem csak azt amiért imádkoztál hanem azt is hogy Isten a körülményeket is megfelelően alakította a kérés teljesítéséhez.

Szerintem egy esetleges "rossz" kérés is teljesülhet ha az ember kitartóan kéri, ilyenkor Isten egy idő után megadja azt is ami még szükséges ahhoz hogy a kérés teljesüljön.

2012. nov. 30. 09:41
 14/14 lsandor ***** válasza:

1János 5: 14 - bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.

Tehát az imádnak összhangban kell lennie Isten akaratával

2012. dec. 1. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!