Van itt olyan, akinek Isten elvette a hitét? Lent.
Figyelt kérdés
Tegnap a gyülekezetben voltam. Dicsőítettünk, volt tanítás is, stb. - egy egész napos programokkal teli gyülis nap volt. Estefele volt ismét dicsőítés, és egyszer azt éreztem, hogy belül valami megszakadt. Teljes üresség fogott el. Ledöbbentem, mi lehet ez. Ezt követően egy perc sem telt el, amikor azt kezdtem érezni, hogy oda lett a hitem. Azt az űrt, amit Isten töltött ki, az most teljesen üres. Isten elhagyott engem. Biztos ez volt velem a terve. Milyen Isten az ilyen? Elhagyja azokat, akik keresik Őt, olvassák a Bibliát, igyekeznek jót tenni, járnak gyülekezetbe, hozzá fordulnak szüntelenül, és egyszer csak elveszi az ember hitét? Ő lenne a jóságos és kegyelmes Isten? Ha ilyen, akkor köszönöm, nem kérek belőle!
Hittem benne. Tegnap óta viszont már nem. Biztos nem voltam megfelelő számára. Csak egy selejt..
2012. nov. 25. 17:22
3/32 anonim válasza:
Ha nem hiszel benne, akkor kit szapulsz?
2012. nov. 25. 17:26
4/32 anonim válasza:
bár én nem vagyok keresztény ..sőt ellenzem, hogy megpróbálják meghódítani a világot.. sok mindenben ugyan egyetértek az alapelveikből de mivel vannak dolgok amikkel nem nem tudok azonosulni ezzel a vallással....
viszont tudom mi a hit
és tudom mit érzel
én is éreztem már, a rosszabb hogy én önmagammal a személyes ( egyedi) vallási nézeteimmel szemben...
ami elég fura
de nem történt semmi más csak egy pillanatra arra gondoltál mi lenne ha ˝nem˝ ... és elbizonytalanodtál abban hogy jó helyen vagy e .. a hitet nem vehetik el tőled az a tied, még mindig hiszel, csak most üresen hiszel, a hited szétterjed minden másba.. és csak üresen van.. csak hiszel.. most emlékezned kell azokra a pillanatokra amikor isten erőt adott neked ( elég vicces h én írok ilyet amikor én nem istenben hiszek) de tényleg azokra a pillanatokra kell emlékezned amikor erős volt a kettőtök közti kapcsolat ( ha volt ilyen ..én komolyan nem benne hiszek) .. de én így szereztem vissza a hitem...
2012. nov. 25. 17:31
5/32 anonim válasza:
Ez nem úgy működik, hogy Isten "fogja, és elveszi valakinek a hitét". A hit nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra, minden különösebb ok nélkül. Gondold át ezt a dolgot még egyszer, mert ez így igencsak zavaros. Most akkor hiszel-e, vagy sem? És ha nem hiszel Istenben, akkor ki vette el a hitedet?
2012. nov. 25. 17:34
6/32 anonim válasza:
Van ilyen. Egy idő után megszokod.
2012. nov. 25. 17:36
7/32 A kérdező kommentje:
5.: Köszönöm a választ! Segített valamelyest, de nem eléggé. Nem érzem azt, hogy Isten velem lenne. A tegnapi eset óta azt érzem, hogy új ember lettem, pontosabban kifordultam magamből: Nem adok hálát étkezésnél, teljesen elhagyottnak érzem magam, nem foglalkozok semmivel, csak azzal, hogy vége legyen a napnak, és még sorolhatnám. Biztos vagyok benne, hogy engem elhagyott Isten. :(
2012. nov. 25. 17:37
8/32 A kérdező kommentje:
6.: Én voltam ott, én éltem át, tőlem vette el Isten a hitet. Tudom mi történt!
2012. nov. 25. 17:38
9/32 anonim válasza:
"Az útfélen valók pedig azok, a kik hallják [Isten beszédét]; aztán eljő az ördög, és kikapja az ígét az ő szívökből, hogy ne higyjenek és ne idvezüljenek." Luk 8:12
2012. nov. 25. 17:53
10/32 A kérdező kommentje:
10.: Ezek szerint akkor nem üdvözülök. Nem baj. Ilyen ez a popszakma..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!