Szerinted a pokolra kerülök?
Figyelt kérdés
Egy 21 éves lány vagyok. A szüleim nagyon szeretnek, de én nem szeretem őket, szerintem nem is tudok szeretni. Mindenkiben a hasznot nézem-lesem mindig. Nagyon pénzéhes is vagyok, elég jól keresek, de a szüleimet is rendszeresen lenyúlom titokban (csak azért is). A tesvéreim netes jelszavait feltörtem és mulatságként az email-eiket nézegettem. Barátom nincsen, mert nem találtam olyan pasit, akiből elég profitot szerezhetnék, mással pedig nem kezdek. Én nem akarok ilyen lenni, de nem tudok ellene tenni. Félek, hogy a pokolra kerülök vagy megbüntet az Isten és súlyosan megbetegszem.
Ha elmegyek gyónni, azzal rendbe hozhatom ezeket? Viszont nem vagyok megkeresztelve.
A kérdés nem kamu.
2012. nov. 27. 17:50
21/22 anonim 

válasza:

11:30-re válasz: a pokolban nem Isten kínoz, hanem saját bűneid miatt, saját magad ítéled kínzásra. És hogy ezt miért hagyja? Mert szabad akaratot adott, ami csak akkor lehetséges, ha szabadságodban áll a rosszat választani. Isten megadja a lehetőséget a jóra, de ha nem fogadja el valaki akkor örök szenvedésben marad saját bűnei miatt. Böjte Csaba egy könyvében azt írja, a szenvedés abban fog állni, hogy "végtelenségig" kell visszanézni saját báneinket, hibáinkat, látva a teljse igazságot, látva milyen szép a menyország, látva hogy ott lett volna a lehetőség üdvözülni, de mégsem tettük... ez az igazi szenvedés, és végttelen, időtlen időkig tart, sajnos.... (mert ott már nincs idő)
22/22 világvége1 

válasza:

Azt nem lehet rendbe hozni, hogy valaki bűnös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!