Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted a pokolra kerülök?

Szerinted a pokolra kerülök?

Figyelt kérdés

Egy 21 éves lány vagyok. A szüleim nagyon szeretnek, de én nem szeretem őket, szerintem nem is tudok szeretni. Mindenkiben a hasznot nézem-lesem mindig. Nagyon pénzéhes is vagyok, elég jól keresek, de a szüleimet is rendszeresen lenyúlom titokban (csak azért is). A tesvéreim netes jelszavait feltörtem és mulatságként az email-eiket nézegettem. Barátom nincsen, mert nem találtam olyan pasit, akiből elég profitot szerezhetnék, mással pedig nem kezdek. Én nem akarok ilyen lenni, de nem tudok ellene tenni. Félek, hogy a pokolra kerülök vagy megbüntet az Isten és súlyosan megbetegszem.

Ha elmegyek gyónni, azzal rendbe hozhatom ezeket? Viszont nem vagyok megkeresztelve.

A kérdés nem kamu.

2012. nov. 27. 17:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Utolsó te nagy Isten ellenes, téged miben gátolna a szerinted nem létező Isten, ha létezne?
2012. nov. 27. 19:50
 12/22 anonim ***** válasza:
49%

Elég fura, miért is nem akarsz ezen változtatni, mikor tudod, hogy ez baj?

Amúgy nem biztos, hogy pokolra kerülsz, a legdurvább sorozatgyilkosokról sem lehet biztosan ezt így kimondani.

Gyónni nem mehetsz két okból sem: 1. nem vagy megkeresztelve, 2. a gyónás feltétele a teljes bűnbánat, és megfogadod ott, hogy kerülöd a bűnt: ha nincs meg a szándék erre, akkor a gyónás érvénytelen.

2012. nov. 27. 22:13
 13/22 Hazardteam ***** válasza:
26%

"a legdurvább sorozatgyilkosokról sem lehet biztosan ezt így kimondani"

Elég tré szektád lehet.

2012. nov. 27. 22:53
 14/22 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

A Szentírás szerint minden ember a pokolra kerül, mert a bibliai szóhasználatban a pokol (héber seol, görög hádész) a halotta tartózkodási helyét jelöli. A jó hír, hogy mindenki feltámad a pokolból, a kérdés az, hogy az életre, vagy az ítéletre.

Nos egy dolog az amit tettél, és ahogyan élsz és gondolkodsz. Minden ember sajnos önző, ilyen bűn által megrontott természettel születünk, ki ilyen durván mint te, ki kevésbé durván, de mindenki vétkezik. A bűneink miatt pedig mindnyájan halálra valók lennénk. A jó hír az, hogy van ebből szabadulás! Te az első lépést már megtetted, felmismerted, hogy valami nem jó benned, és érzed, hogy változnod kellene, de a természeted rabul ad a bűnnek - bibliai szóhasználattal élve. Ebből az állapotból csak Isten tud megváltani, méghozzá Jézus Krisztus által. Neki kell meggyónnod a bűneidet, hasonló módon, mint ahogyan itt leírtad nekünk, csak térdre borulva, becsukott szemmel és összekucsolt kézzel úgy hogy megszólítod őt. Ha elég bátor vagy arra hogy ezt megtedd, magad is meg fogsz lepődni, mert Isten meghallgat és ha türelmesen vársz válaszolni is fog neked! Tapasztalatból írom.

"Isten nem ver bottal" - tarja a mondás, nem fogsz megbetegedni súlyosan, de az a hiány, amiért ezt a kérdést kiírtad ide mindig benned lesz. Isten vár Rád. Ő megtette az első lépést azzal, hogy megmutatta, nem jó amit teszel. Ha megvallod a bűneidet Neki, akkor erőt ad neked, hogy elrendezd az életedet, kitölti azt a hiányt ami most benned van, és olyan boldog életet ad, ami már nem a pénzről szól, hanem a szeretetről, a másokért élésről, az önzetlenségről!

Kívánom, hogy mindebben részed legyen!

Üdv. Péter

2012. nov. 28. 00:35
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Bocs hogy ezt mondom de nem akarok hazudni, ha így folytatod akkor tényleg nagyon valószínű hogy elkárhozol. Bár ahogy írták előttem ezt soha nem lehet biztosan tudni de ahogy telik az idő az ember egyre nehezebben változik. Lehet hogy ma még mondjuk képes vagy segítséget kérni Istentől, de holnap vagy néhány év múlva már erre nem leszel képes mivel Őt is gyűlölni fogod már és nem is leszel hajlandó Istennel szóba állni.

Az nagyon jó hogy ezeket a hibáidat (pénzéhség, szeretet hiánya) belátod és hogy látod azt is hogy ez így rossz. Az is nagyon jó hogy észrevetted hogy magadtól nem tudsz megváltozni. Ez azért van, mert a súlyos bűnökön keresztül a gonosz lelkek hatalmat kaphatnak egy ember fölött és azt azután nem engedik el, erre szokták azt mondani hogy lelki megkötözöttség. Aki ilyen helyzetben van az csak egy dolgot tehet: segítséget kér. (és ez az amit a hiúság miatt sokan nem akarnak megtenni)

Segítséget Istentől kell kérni mert Ő az aki tud is és akar is segíteni. Nagy szerencse viszont hogy Isten mindenható, így mindenkinek könnyen meg tudja oldani a gondjait :).

Ha nem vagy megkeresztelve akkor először nem gyónnod kellene hanem megkeresztelkedni. A keresztség eltöröl minden bűnt, vagyis olyan mintha gyóntál volna, de annál még egy kicsit jobb is mert nem kell felsorolnod a bűnöket :) Én a környezetemben több olyan embert is ismerek aki tanusíthatja hogy a gyónás segít. Ha érdekel szívesen leírom amit láttam és hallottam.

Bár Isten nem akar senkit se megbüntetni de szerintem az valóban előfordulhat hogy a bűnök miatt valaki valamilyen betegséget kap. De ez nem Isten büntetése hanem a bűnök következménye lehet inkább. Pl. ha valaki sokat idegeskedik és gyűlölködik annak a szive könnyebben megbetegedhet. És gyorsan hozzáteszem hogy nem állítom hogy minden egyes betegség valamilyen bűn következménye.

Szóval a lényeg szerintem hogy keresztelkedj meg és közben is imádkozzál azért hogy Isten segítsen a megkeresztelkedésben is.

Ha gondolod szívesen segítek privátban is.

Isten áldjon és segítsen a megtérésben!

2012. nov. 28. 11:26
 16/22 anonim ***** válasza:

Küldök egy tanuságtételt ami szerintem nagyon jó és sok mindenre rávilágít:

[link]

2012. nov. 28. 11:30
 17/22 anonim ***** válasza:
23%

"Elég tré szektád lehet."

Bocs, de veled ellentétben én nem vagyok szektás...

2012. nov. 28. 16:52
 18/22 anonim ***** válasza:

Mit mond a Biblia? „Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak . . . ” „Mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, a hová menendő vagy” (Prédikátor 9:5, 10, Károli-fordítás [9:7, 12]).

A héber seol szó, mellyel „a halottak lakhelyére” utaltak, néhány bibliafordításban a „pokol” szóval lett visszaadva. Mit tár fel az előbbi bibliavers a halottak állapotáról? Vajon szenvednek a seolban, hogy megbűnhődjenek a vétkeikért? Nem, mert „semmit nem tudnak”. Ezért amikor Jób patriarchát egy borzalmas betegség kínozta, így könyörgött Istenhez: „Ó, bárcsak elrejtenél a seolban [pokolban, Douay-Rheims Version]” (Jób 14:13). Lett volna értelme a kérésének, ha a seol az örök gyötrelem helye lenne? Bibliai értelemben a pokol egyszerűen az emberiség közös sírjára utal, ahol nincs semmilyen cselekedet.

Hát nem logikusabb ez a meghatározás, és nemde sokkal inkább összhangban van a Szentírással? Milyen bűntett – legyen az bármilyen borzalmas is – vinné rá a szeretet Istenét arra, hogy örökké kínozzon egy embert? (1János 4:8). De ha a pokoltűz tanítása hamis, mit mondhatunk arról a tanításról, hogy minden jó ember a mennybe jut?

Vesd össze a következő bibliaverseket: Zsoltárok 146:3, 4; Cselekedetek 2:25–27; Róma 6:7, 23

AZ IGAZSÁG:

Isten nem kínozza az embereket a pokolban

2012. nov. 29. 11:30
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia, azt tudom tanácsolni, hogy menj el egy paphoz, (akár a közeledben), lehetőleg akikről jókat hallassz a körenyezetedben, de senki se fog elhajtani. Mondd el, mit érzel, mit szeretnél, ő tudja a legjobban elmondani, mit tehetsz hogy bűnöd bocsánatot nyerjen, és hogy hogyan változtathatod meg az életedet. A gyónás szetnségét csak a keresztség szentségének felvétele után adhatják ki neked. Azt szerintem bármely pap el tudja mondani, mit jelent kereszténynek lenni, ez mivel jár, miben hiszünk stb.

(én pl teréz plébániát ajánlom, azt ismerem és nagyon jók a papok)

2012. nov. 29. 19:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Upsz, a "pokolra kerülök" kérdésedre nem válaszoltam... senki se tudja, tudhatja bárkiről is hogy elkárhozott. Lehet hogy igen, lehet hogy nem, de még Júdásról, vagy híres gonosztevőkről se tudhatjuk, pokolra kerültek-e. Isten irgalma végtelen, és előtte nincs elveszett ember, nincs az a mélység, ahonnan ne tudna felemelni, de ehhez neked is akarnod kell. Az biztos hogy aki nem igyekszik a jóra, nem siet jóvátenni bűneit, az elúbb utóbb már a itt a Földön pokolban fogja magát érezni... mert magadat tartod távol a jótól, és a bűnben egyre lejjebb süllyed az ember...
2012. nov. 29. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!