Miért kirekesztőek a Jehova Tanúi a nem tanúkkal szemben?
Kedves Kérdező!
Állítólag a "szeretet" vezérli őket...
Jehova Tanúi - Hitehagyottak
Volt egy barátnőm, akinek a családja Tanú volt, néha ő is járt. Engem ez nem zavart, magam is keresztény vagyok, inkább örültem neki, hogy ő is az, álmomban sem jutott volna eszembe, hogy ennek bármi jelentősége lehet a barátságunk szempontjából. Kedves család volt, párszor beszélgettünk a vallásról, kinek a felekezete miről mit gondol. Tényleg kedvesek voltak, a mai napig kedvelem őket, és szívesen emlékszem vissza ezekre az időkre. El is hívtak a gyűléseikre, egyszer-kétszer elmentem a kedvükért. Fel sem merült bennem az, hogy esetleg áttérjek az ő hitükre, de elmentem, hiszen barátok voltunk.
Többször nem akartam menni, nem volt velük bajom, csak elkezdődött a tanév és nem értem rá. Ebből nekik körvonalazódott, hogy nem akarok áttérni (eddig se akartam, fel se merült ilyesmi). A barátnőm ekkortól kezdve elkezdett udvarias indokokkal kifogásokat keresni a találkozók alól, és így vagy úgy mindig lerázott. Bár sosem mondták ki ezt így nyíltan, nagyon úgy fest a dolog, hogy az vetett véget a barátságunknak, hogy én - JÓLLEHET AKTÍV KERESZTÉNY VAGYOK -, nem tértem át az ő hitükre.
Ez csak egy saját élmény, egy történet, amelyet nem kell sem le- sem felpontozni, hiszen ettől sem igazabb, sem kevésbé igaz nem lesz.
"Az embert Isten gondolkodónak, kételkedőnek teremtette. Miért kéne tehát egy embercsoport (Tanúk) állításait egyetlen igaznak elfogadnia?"
Kedves kérdező! Itt nem a Tanúk állításai a fontosak, hanem az a kérdés, hogy az adott tanításaik összhangban vannak-e a teljes bibliával, hitelesen bizonyítani tudják-e, hogy a Szentírás egészében pont azt tanítja, amit ők. Ebben a témában pedig a legtöbben max. a szövegelésig jutnak el, vagy az a kisebbség, akik teológiailag ellentmondanak, kiragadott vagy félrefordított megtévesztő szövegekre hivatkoznak. Ezt honnan tudjuk? Onnan, hogy ellentmondásba keverednek a bibliával a tanaik végett.
Ez igaz a háromságra, a pokolra, lélekhalhatatlanság mítoszára, stb...
Kedves 72-es válaszoló! Te csak a legfontosabb dolgokról nem beszélsz, pedig azok sokkal fontosabbak, mint az, hogy te "kereszténynek" tartod-e magad, vagy sem.
Mivel bizonyítod, hogy te keresztény vagy?
Mitől keresztények (vagy egyesek nem keresztények) a Tanúk, vagy még sok száz más EGYMÁSNAK IS ellentmondó felekezet?
Ugye tudod, hogy a keresztény szó "Krisztus-követőt" jelent? Ha pedig így van, hány felé lehet szakítani Jézust????
Mindezeket a kérdéseket nem emberi véleménnyel, hanem a Szentírásból kéne megválaszolni.
A "Jehova Tanúi" hitelveit vallók kb. annyira keresztények, mint a mormonok. Jószándékú tagok, de megtévesztés áldozatai.
Jézusig el sem jutottak teológiájukban. Leragadtak az az Ószövetségnél, úgy, mint a judaizmus zsidósága. Saját névadásuk is ezt tükrözi vissza. Mitől lennének a Tanúk keresztények? Akik szerint Jézus csupán egy próféta, a "legnagyobb ember"..?!
Vidiripi
Lukács 24:44 Majd így szólt hozzájuk: "Ezt mondtam nektek, amikor még veletek voltam: be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a próféták könyvében és a zsoltárokban." 45 Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat, 46 és így szólt nekik: "Így van megírva: a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, 47 és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között, Jeruzsálemtől kezdve. 48 Ti vagytok erre a tanúk.
Kedves 76-os! Amint mondtam, a legtöbben csak a szövegelésben nagyok mindenféle bizonyíték nélkül. Mellébeszélni könnyű, mások felületes és torz véleményét ismételgetni papagáj módon szintén nem nehéz, de valóságosan igazolni az álláspontodat nem tudod.
Kedves Vidiripi!
(Lukács 24:44-48) És ezt mondta nekik: „Ezek azok a szavaim, amelyeket szóltam nektek, mikor még veletek voltam, hogy be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a Prófétákban és a Zsoltárokban.” 45 Akkor teljesen megnyitotta elméjüket, hogy felfogják az Írások jelentését, 46 és ezt mondta nekik: „Így van megírva, hogy a Krisztus szenvedni fog, és a harmadik napon feltámad a halottak közül, 47 és az ő nevében megbánást fognak prédikálni a bűnök megbocsátására az összes nemzetben, Jeruzsálemtől kezdve; 48 tanúi kell hogy legyetek ezeknek.
Ugye emlékszel mennyire fontos, hogy a bibliai szövegeket TELJES összefüggésükben értelmezzük?? A 47-es verset sem árt, ha így olvassuk:
(Csel 5:30-31) Ősatyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti megöltetek, oszlopra akasztva őt. 31 Ezt az Isten felmagasztalta mint Főközvetítőt és Megmentőt az ő jobbjára, hogy megbánást adjon Izraelnek, és a bűnök megbocsátását.
(Csel 13:38) Legyen azért tudtotokra testvérek, hogy Általa a bűnök megbocsátását hirdetjük nektek...
Ezt teszik-e Jehova Tanúi?? Aki ezt tagadja, az vagy nem ismer minket, vagy nem mond igazat.
Vidiripi
Hát csak tanultál valamit ennek nagyon örülök.
"Ezt teszik-e Jehova Tanúi?? Aki ezt tagadja, az vagy nem ismer minket, vagy nem mond igazat."
A tanúk beszélnek a váltságáldozatról. De nem a tanúkról van szó! Hanem az Őrtorony társulatról. Idézem: "Ez a rabszolga Jehova tanúi Vezető Testülete."
2013.07.15. Őrtorony (tanulmányozásra szánt)
"Az Őrtorony hirdeti Jehova királyságát" Ez szerepel a kiadvány előlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!