Miért kirekesztőek a Jehova Tanúi a nem tanúkkal szemben?
A kirekesztésről:
"Noha lelkiismeretre van bízva, barátkozik-e egy Tanú nem-Tanúkkal, helytelennek számít ilyen emberekkel barátságot ápolni, mert „Rossz társaság megronthat jó szokásokat.”
Ezt a Wikipédián találtam a "Bűnök és tilalmak" felsorolás 11. pontjaként a Jehova tanúiról szóló tematikában. Akkor ki is a kirekesztő? Nagyim nem szorult rá senki idegenre. Nagyon szerető és összetartó család vagyunk. Egyébként kéretik a nagyimról leszállni. Meghalt.
Kedves kérdező!
Mint írtad meghalt a nagyi. Ha tudod felejts el mielőbb a történetet, mivel érzem, sajnos nagyon rossz hatással volt van rád Jehova tanúi erőszakos látogatása. Véleményem szerint a lánya, aki Jehova tanúja, ő akarta, hogy megtérítsék halála előtt.
Sajnos nagyon sok családban okoznak kalamajkát, szinte mint rossz szellem örökre rátelepszenek az emberek elméjére. Ők egy külön világ, ha nem vagy velük, ellenük vagy.
Felejts el őket.
19. válaszoló!
Máté 24:14-ben van leírva az utolsó napokkal kapcsolatban: "És a királyságnak ezt a jó hírék prédikálják az egész lakott földön, tanúskodás végett, míg el nem jön a vég"
Nagyon ügyes vagy ,hogy bemásoltad ide ezt a részt a Bibliából.
De nem azt kérdeztem hogy minek a jó hírét hanem azt hogy mi az a jó hír.
Akkor így kérdezem: Mi a királyság jó híre?
""Noha lelkiismeretre van bízva, barátkozik-e egy Tanú nem-Tanúkkal, helytelennek számít ilyen emberekkel barátságot ápolni, mert „Rossz társaság megronthat jó szokásokat.”
Akkor ki is a kirekesztő? Nagyim nem szorult rá senki idegenre."
Kedves kérdező!
Esetleg kétségbe vonod, hogy "Rossz társaság megronthat jó szokásokat"? A Biblia fogalmaz ilyen módon és a tapasztalatlan vagy felületes embernek sokszor nem egyszerű meglátni a "rossz társaságot"!! Gyakran megtörténik az emberekkel, hogy (megint csak a Biblia szavaival élve) "a jót rossznak, a rosszat jónak mondják". Tán ez sem igaz? És vajon a te értékítéleted - kedves kérdező - biztos makulátlan és Isten előtt elfogadható? Honnan tudod, hogy a Tanúk - ha esetleg nem is szimpatikusan, hanem a maguk tökéletlen módján, de nem jót akarnak másoknak? Honnan tudod, hogy nem Isten Királyságának az élő bibliai reményét akarják megismertetni másokkal? És miből gondolod, hogy a te személyes (ÉS SZUBJEKTÍV!), valamint kis létszámú tapasztalataid alapján, jogod van azt sugallni egy világszervezetről, hogy a tagjai "erőszakosak", sőt "gyűlölködők" általános értelemben???? Egy olyan világszervezetről, akik (a magukat kereszténynek vallók túlnyomó többségével szemben) nemzetközi szinten is békében és szeretetben képesek együtt élni, és az életük árán sem bántanak mást az ostoba emberi konfliktusaikban?
Akkor kik azok, akik a jót rossznak és a rosszat jónak mondják?
Nem tanú = rossz társaság.
Hmmm... Ez bizony elég barátságtalan megállapítás és nehéz is kimagyarázni. A "rossz szokás" meg pl. egy szál virággal megemlékezni más szüli- vagy népnapjáról, rossz szokás elmenni szavazni vagy akár elénekelni a nemzeti himnuszt? Rossz szokás bármiféle ünnepség? A tanúk helyezik magukat társadalmon kívül és csak az önmaguk igazságát mantrázzák. Nem mi, nem tanúk rekesztjük ki őket.
Kedves Kérdező, amit leírtál az rágalom.
Mással nem tudsz foglalkozni?
Bár Én türelmes ember vagyok, de a hazugság és a gyalázkodást, ha tanú ha nem, gyűlölöm. ugyan ezt csinálták a Romákkal is
egy csinált hülyeséget az egész cigányságot szidták, miközben élnek olyan emberek közöttük, akik jól iskolázottak becsületesek, dolgosak.
De mit is várhatunk a világi gondolkodású emberektől.Amikor unatkoznak és történik valami velük azt veszik napi rendi témára, miközben mindenkinek lenne mit sepregetni a háza táján.....
A kiadványainkhoz díj mentesen lehet hozzá jutni, az egy külön téma ha valaki szeretné az értékelését kifejezni a gondolatok és az teremtő iránt és adakozik.
A HAVILAPOK, ÉS MÁS IRODALMAKHOZ VALÓ JUTÁS NEM PÉNZ FÜGGŐ, MAGAM 20 EMBEREKNEK JÁRATOM A FOLYÓIRATOT, ÉS EDDIG EGY FORINTOT SEM ADTAK ÉRTE. PEDIG VAN AKINEK MÁR EGY ÉVE HORDOM.
Meg kérlek szépen, hogy ha valami bajod van akkor azt azzal közöld akivel problémád van.
Nem ismerlek, sosem találkoztam veled, nem bántottalak, és ezért az általánosításokat mellőzni szíveskedj.
De ha nem teszed az sem baj, majd a Teremtő előtt Te is ott fogsz állni.
Bocsánat, de elég sok támadást olvasok a tanúkról, egy két forró "vérű" testvérem miatt,de ezeket leszámítva, a világ 236 országában élő több mint 7.millió 600. ezer tanúról semmit nem hallasz, mert nincsenek lázadások háborúk.
Még arról sem adnak hírt amikor egy egész Tanú családot gyerekestül kivégeznek, mert nem hajlandó belefolyni az emberek veszekedésébe...
Vannak az életben sokkal nagyobb problémák, mert az emberek ha unatkoznak csinálnak maguknak műsort, ha kell mások kipellengerézését felhasználva, hogy a saját hibáikat meg addig sem emlegetik...
Tisztelettel...
27. válaszoló!
"Még arról sem adnak hírt amikor egy egész Tanú családot gyerekestül kivégeznek, mert nem hajlandó belefolyni az emberek veszekedésébe..."
Te honnét tudsz erről?
Akikkel én eddig találkoztam a Jehova Tanúi közül, szerény, jómodorú, intelligens emberek voltak.
Az más kérdés, hogy képesek nonszensz dolgokban hinni ugyanúgy, mint más vallási irányzatok követői...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!