Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért nem szabad...

Jehova Tanúi miért nem szabad "hitehagyott" irodalmat, kommenteket olvasnotok? Mi történik ha ilyesmit olvastok? Beszéltek ilyen emberekkel?

Figyelt kérdés

Nem érzitek úgy, hogy ezzel le vagytok korlátozva, ami az igaz megismerést illeti?

Tegyük fel, hogy valakinek, akit a hitehagyott jelzővel bélyegeznek meg és ki is közösítik, igaza van abban a bizonyos tantételben, ami miatt kiközösítik és hitehagyottnak nyilvánítják.

Honnan tudtok meggyőződni arról, hogy tényleg nincs igaza, ha nem ismerhetitek meg az ő nézeteit?

..és lehet, hogy 25 év elteltével maga a JT szervezet jön rá, hogy tényleg úgy az igaz.

2012. nov. 25. 12:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó:

Mit hordasz itt össze? Megmondtam: semmi nincs tiltva! Pál azt mondta, hogy "mindent szabad nékem, de nem minden használ".

Jó lenne, ha előbb tájékozódnál a mocskolódás helyett.

2012. nov. 27. 14:48
 12/40 anonim ***** válasza:
19%

A fürdővizzel kiöntik a gyermeket is!

A Biblia szellemi könyv!Akiben nem Krisztus Szelleme van az nem helyesen fogja értelmezni az Írásokat.

Mivel ők elutasítják Krisztus Szellemét,Mint Szent Szellemet,ezért marad az Antikrisztus szelleme.A tanúk azt hiszik hogy mindenki más ,tévúton jár,csak ők tudják mi az igazság:Sajnos az igazság nem Jehova nevével kapcsolatos.

Lehet ,hogy igazuk van egy két dologban,amit a Biblia ír.

De pontosan abban tévednek ,hogy hogyan lehet valaki a Királyság alattvalója ,vagy a Királyok Királya szolgája .

Mi az újjászületés ,vagy megtérés ,megigazulás ,ezek nagyon messze állnak tőlük.

Sajnos Bibliával a kezükben kárhoznak el .

Ha csak meg nem térnek az Úrhoz.

2012. nov. 27. 17:00
 13/40 anonim ***** válasza:
8%
szerintem minden valláscsoport megérdemli a tiszteletet attól függően hogy ők éppen Jehova Tanui e vagy sem ! A legtöbb embernek elfogult véleménye van roluk de miert is ??? Áltál már szóba velük valaha is ?? Na hát én igen . volt egy kérdésem amire kerestem a valaszt .. megkérdeztem a helyi papot de ő nem tudott válaszolni rá azt mondta hogy nehez lenne megérteni ...ezzel ellentétben mikor bekopogtak hozzám eltökéltem h rákérdezek....ők miért tudtak értelmes választ adni rá ráadásul a saját bibliámból...nahát ennyi a különbség !
2012. nov. 27. 19:49
 14/40 anonim ***** válasza:
91%

Kedves cs.eniko!

Én álltam már velük szóba nagyon sokszor. Általában az szokott lenni a beszélgetések vége, hogy "elmenekülnek". És hidd el, nem szoktam őket bántani :)

És lehet, hogy nem a helyi papot kellett volna megkérdezned, hanem például itt a gyk-en kiírhattad volna a kérdésedet :) Biztosan kaptál volna másoktól is értelmes válaszokat...

2012. nov. 27. 21:04
 15/40 anonim ***** válasza:
0%
"Értelmes" válasz, vagy Bibliai válasz? Sokszor nem egyezik!
2012. nov. 27. 23:56
 16/40 anonim ***** válasza:
7%
választ adtak a sajat bibliából! bibliai választ !
2012. nov. 28. 09:31
 17/40 anonim ***** válasza:
0%
szóval ha valami kérdésed van azt ne itt tedd fel hanem kérdezd őket .. ne félj nem falnak fel és ettől még nem is kell átállj ....
2012. nov. 28. 09:46
 18/40 lsandor ***** válasza:
7%

Kedves kérdező! Hallottál-e már olyat egy személytől, hogy azt mondja neked, hogy elmegy a kórházba a fertőző osztályra és ráragasztja az ott lévő emberekre az egészségét? Hallottál már ilyet?

Azért nem olvasunk hitehagyott kiadványokat, gondolatokat mert a betegség és nem az egészség a fertőző

2012. nov. 28. 14:08
 19/40 anonim ***** válasza:
90%

egész jó ez a fertőző osztályos mese.

csak az a baki ,hogy minden ember fertőzött,vagyis bűnös .

a bűneinkért Jézus Krisztus halt meg ,és nem Jehova .

Isten ismerete Jézus arcán ragyog!!! Kolossé levelet ,ha tanúlmányoznátok.

kedves fertőző tanúk,csak Jézus Krisztusban fogtok meg gyógyúlni és nem a Jehova név álltal.

Mint ahogy olysokan már írták is !!

2012. nov. 28. 17:08
 20/40 lsandor ***** válasza:
7%
Nem érted a szemléltetés lényegét. Ja és igen Jézus halt meg értünk, de Isten áldozta fel a fiát, persze ezzel nem értékelem le Jézus szerepét.
2012. nov. 28. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!