Tisztítótűz?

Figyelt kérdés

pontosan mi is ez?

mi alapján dől el ki meddig szenved ott?

2012. nov. 23. 10:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Tehat a magzatok, artatlan ujszülöttek egyenesen a pokolba jutnak??? Ha az Isten ranez egy artatlanul gögicselö csecsemöre, es... akkor az milyen Isten, ha meg az emberek többsege is jobb ennel?

Ha meg gyorsan megkeresztelik, keresztvizet löttyintenek ra, akkor a menyorszagba? Mert "szerencseje volt", vagy mi?

Na itt santit a tisztitotüzes elkepzeles... de mindegy, a velemenyemet tovabbra is megtartom.

1.

2012. nov. 26. 16:50
 22/29 kzs ***** válasza:

@ ma 16:50

Ezt írod: "Tehat a magzatok, artatlan ujszülöttek egyenesen a pokolba jutnak??? Ha az Isten ranez egy artatlanul gögicselö csecsemöre, es..."

Nem. Isten kivételes kegyelme rajta van mindazokon, akik bármilyen módon is akadályozva vannak abban, hogy megtérjenek és megkeresztelkedjenek. Gondolok itt a csecsemőkre, kisgyerekekre, értelmi fogyatékosokra.

Nincs módjuk, sem lehetőségük arra hogy befogadják Istent a szívükbe. Ezért nekik - és csakis nekik - van megadva ez a féle NAGYON FONTOS kegyelem.

Ezért van az, hogy ők - megtérés és vízkeresztég nélkül - kerülnek be a Mennybe.

-------------

Ezt írod: "Ha meg gyorsan megkeresztelik, keresztvizet löttyintenek ra..."

Na egy pillanat: csecsemőkeresztségről nem beszél a Biblia. Ilyen nincs, a vízkeresztségnek minden esetben szabad akaratból kell megtörténnie. "Térjetek meg és keresztelkedjetek meg" - milyen szabad akarata van egy csecsemőnek, vagy egy kisgyereknek??

--------------

Ezt írod:

"Na itt santit a tisztitotüzes elkepzeles..."

Nem, nem itt.

A tisztítótűz létezése a SzentÍrást és a Krisztusi áldozat tökéletes voltját sérti (olvasd el a válaszaimat, abban benne van).

2012. nov. 26. 18:15
 23/29 A kérdező kommentje:

Kedves kzs!

Szívesen segítek: [link]

Az első és a második kép között találod meg a mondatott szó szerint és pontos összeggel.

vagy: [link]

Ha kicsit keresgélnék biztos megtalálnám az éves támogatás mértékét.

De nem célom célom bizonygatni, hogy támogatja az állam a hit gyülekezetét.

2012. nov. 27. 09:45
 24/29 Hazardteam ***** válasza:

Egy kis adalék:

"A Hit Gyülekezete az önfenntartó egyházmodell híve. Az 1%-os adófelajánlásokon és az iskoláknak járó normatívákon kívül más állami támogatást nem vesz igénybe"

Szerintem ők arra írták, mármint az előző hozzászólók, hogy amikor "történelmi" egyház lett a HGY, kijelentették, hogy nem kérnek a többi "történelmi egyház" által is igénybe vett és nekik is járó állami támogatásból, főleg annak a fényében, hogy más, hasonló, de kisebb közösségeket kizártak még az "egyházi" státuszból is, vagy csorbították a jogaikat, plusz szerintem a szekularizáció miatt is.

Még valami: az a 75milla 4 év alatt tudod mennyi? 1998-ban adták át ugye a hit csarnokot, ugyanabban az évben adták át a budakalászi Cora áruházat is, ami kicsit nagyobb, viszont egyrészt "zöldmezős/adómentes" beruházás volt, mert "munkahely teremtő" stb stb de nincs benne hangtechnika, lelátók fixen székekkel, pódium, világítástechnika stb. A lényeg: egy belsőstől tudtam meg akkor, hogy a Corának csak a "váza", az alap épület gépek és minden nélkül 98-ban 8Milliárdba került. 8 Milliárd. Akkor, az ugyanabban az évben átadott hitgyülis csarnok 75milliós állami támogatását 4 évre lebontva hasonlítsd össze egy ekkora összeggel. Ennyiből nem lehet sem egy ekkora épületet felhúzni, sem fenntartani, úgyhogy a HGY-sek inkább adakoznak, ők dobják össze. Plusz, ha jól tudom, vannak iskoláik is, főiskola tuti, meg valami gimnázium/ált.isk is, nyilván annak a fenntartása sincs ingyen, ahogy a tanárok és a kiszolgáló személyzet bére sem.

Én nem védem őket, nem azért írtam, de azért, ha reálisak akarunk lenni, érdemes egy kicsit matekozni, legalább ilyen szinten végig gondolva. Most ez kb. olyasmi lenne egy privát személyre lebontva, mintha teszemazt, neked minden hónapban, a megélhetésedhez, lakhatásodhoz kellene minimum 100e Ft és 10 év után kapnál "állami könyöradományt" (most mindegy miért, mittomén hadiárva vagy, tökmindegy, csak példa) 4 év alatt apránként 70e-et. Szerinted ez mennyit dobna a latban a havi 100e-es költségeidhez képest? A semminél nyilván több és jajdejó, de neked pl. ilyen körülmények között szinte fel sem tűnne:)

2012. nov. 27. 11:27
 25/29 A kérdező kommentje:

Kedves Hazárd!

Bár még mindig nem ez a téma, de ha már belefolytunk:

"Plusz, ha jól tudom, vannak iskoláik is, főiskola tuti, meg valami gimnázium/ált.isk is, nyilván annak a fenntartása sincs ingyen"

Érdekes cikk van a linken ezzel kapcsolatban:

[link]

Csak ezt emelném ki belőle:

"Az építés költsége 204 millió forint, ebből 10 százalék a Hit Gyülekezet saját ereje, míg az állami támogatás 27,5, az uniós támogatás pedig 156,2 millió forint."

Amúgy, ha jól tudom a csarnokot egy kft üzemelteti ezzel kapcsolatban egy riport részlet:

"És a kft.-forma lehetôséget ad arra is, hogy üzletileg hasznosítsák az épületet?

Így van. Vegyes használatú csarnokról van szó, melyet lehet használni sportjátékokra, autókiállításra, kulturális rendezvényekre, koncertekre.

És akkor ezt bérbe tudnák adni?

Igen. Magas színvonalú szolgáltatást tudnánk adni.

Ne értsd félre, nem ítélem el az egyházukat, mert állami pénzeket fogad el és használ így vagy úgy.

Csak az zavar amikor úgy állítják be - más egyháznál is figyeltem ezt már meg - mint akik nem fogadják el és valójában önfenntartók.

Miközben a valóban önfenntartó egyházak ezt korántsem hangoztatják.

2012. nov. 27. 12:53
 26/29 kzs ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem mondom, hogy nincs igazad, de figyelj ide!!

Az szerintem nem gond, hogy építkezéshez hitelt használtak, és a lényeg, hogy mind a mai napig el tudnak számolni mindenről, ami pénzügyi.

És ami legalább ilyen fontos, az az, hogy a tanításaik változatlanul rengeteg embert vonzanak (és ezt el kell ismerni, függetlenül, hogy XY-nak mi erről a véleménye).

Ami pedig a "tisztítótüzet" illeti, ilyen tanítása a Hit Gyülekezetének nincs, nem volt, és nem is lesz. Mégpedig azért nem, mert ilyen a Bibliában nincs.

2012. nov. 27. 17:31
 27/29 A kérdező kommentje:

Kedves kzs!

A hitgyüli valóban rengeteg embert vonz, ezt teljesen elismerem.

Sőt ahogy azt már előbb írtam, nem tartom problémának, hogy az állam pénzét elfogadják és használják.

"Ne értsd félre, nem ítélem el az egyházukat, mert állami pénzeket fogad el és használ így vagy úgy."

Problémának azt tartom, hogy eközben az egyház és a hívek - többek közt te is - azt hangoztatod , hogy önfenntartók vagytok.

"HGY sohasem volt állami intézmény. Kizárólag az oda járó tagok tartják fent"

Ez nem igaz, el kell ismerni, hogy az állam igen nagy összegekkel támogatja ezt az egyházat is, amit ez az egyház is boldogan elfogad.

Ebben nincsen semmi szégyenleni való, nem kell letagadni.

Ám az is igaz, hogy a hitgy nem tartozik ehhez a kérdéshez.

A kérdés, bár rövid, de ezek szerint félreérthető.

Nem azt kérdeztem, hogy mivel lehet megcáfolni.

mi az?

Erre köszönöm a választ.

mi dönti el meddig vagy ott?

Erre még mindig várom.

2012. nov. 28. 09:04
 28/29 kzs ***** válasza:

@ kérdező "ma 09:04"

Örülök hogy így látod.

Ami a feltett kérdésedet illeti, próbálok pontos(abb) választ adni.

Szóval, katolikus tanítás szerint a tisztítótűz az a hely, ahol a lelkek aszerint szenvednek, ahány és amilyenfokú bocsánatos bűnt követtek el az életükben. Az elhunyt személy évek során összegyűjtött búcsúi, illetve az érte mondott misék száma megrövidíti az itt eltöltött időt.

De mint ahogy már mondtam, ez tévtanítás; a SzentÍrás egyáltalán nem támasztja alá a tisztítótűz (más néven) purgatórium létezését. Nézd meg az előbbi válaszaimat, abban leírtam, hogy mi a gond ezzel a tanítással.

2012. nov. 28. 15:49
 29/29 anonim ***** válasza:
kzs, az artatlan csecsemökre irtakrol nem allitottam, hogy a pokolra jutnak, hanem visszakerdeztem, mert megcafoltak azt, hogy tökeletesen bünmentes is maradhat valaki vagy ilyesmi
2012. nov. 29. 20:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!