Miért nem tartja meg a szüzességét sok hívő ember a házasságáig?
5-ös és 10-es!
A Biblia a házasságtörést is tiltja, tehát ha már házas vagy akkor mással olyat csinálni ami a házastársadból féltékenységet vált ki, bűn (Mózes óta). Csak olyannal házasodj össze, aki nem csak magát hanem téged is ki akar elégíteni. Mindenkinek meg kell mondani hogy mit szeret, mit nem és úgy kell csinálni hogy mindkettőtöknek jó legyen. Hiszen az egész a szeretet kifejezésére szolgál.
Mert nem tisztelik, és nem ismerik el a házasság intézményének létrehozóját.A teremtő egy férfit, adott a Nőnek, és Egy Nőt a férfinek, és nem mondta, hogy mint valami cipőt próbálják ki, aztán nem jó eldobjuk majd valakinek jó lesz, UNDORÍTÓ
S ha szeretik egymást, ott nem létezik olyan, hogy "nekem" nem jó.
Ez egy Sátán által felvetett szabados tanítás, amit az emberek utánoznak.
Azt csinálok amit akarok, nekem ne mondja meg senki.
Hát így is lehet gondolkodni, most még,
de akkor az illető ne akarjon keresztény lenni, és ne is várja, hogy örökké élhet Isten megígért új világában.
Éljen ahogy akar, de vállalja is a felelősséget.
Nem majd a teremtő fog hozzánk igazodni.
NEM NEM!
Az egyik válaszoló, azt írta, hogy öt ne ugráltassa senki, még a szülei sem.
Hát ebből a válaszból nekem az jött le amit Sátán az Éden kertben felvetett.
Istennek nincsenek jogai szabályokat alkotni a teremtményei felett.
mindenki tegyen belátása szerint.
Na itt kezdődött a káosz, és emberek ezért halnak meg
Hogy mi a jó és mi a rossz azt a teremtő hivatott eldönteni, ami az emberek érdekeit szolgálja.
Milyen érdekes, hogy az emberek igényeit tekintve ezt már nem tartják fontosnak.
Minél több emberrel volt kapcsolata annál kelendőbb?
Hát, ha férfi lennék nekem nem kellene olyan nő, akit a fél város kipróbált
Nőként pedig nem kellene olyan férfi aki minden nővel kapcsolatot tartott.
Miért eszik sok vegetáriánus húst? Ez pont ilyen kérdés.
Az ember vagy hithű keresztény, vagy szexel házasságon kívül. A kettő kizárja egymást. Aki szexel házasságon kívül, az legfeljebb kereszténynek mondja magát, de mivel annak az egyik legalapvetőbb tantételét megszegi, nem tekinthető annak.
utolsóval értek egyet
hinni lehet, legfeljebb nem a keresztény tanításokban, és nevezhetjük magunkat zsiráfnak is...
14-es!
Azért ez így nem igaz. Hiszen nincsen bűntelen ember. Én ismerek olyat, aki magát kereszténynek vallja és szexelt házasság előtt nem egy, nem kettő, nem tíz emberrel. Őt én sem tartom kereszténynek. De ismerek olyat aki igenis meg akarta tartani a szüzességét, de nem sikerült, vétkezett. Ezt a történetet nem mesélem el jobban, de ha valakivel úgy történik ez meg mint vele akkor szerintem még lehet keresztény.
14nek:
Isten alkotott bizonyos "szabályokat",úgy gondolom ez a mi magán feladatunk h ezeket a szabályokat vagy ha jobban tetszik,ezeket az utasításokat miként fogjuk fel és értelmezzük... az embernek magában le kell tisztáznia h miként és milyen elvek alapján akar élni.A tíz parancsolat sokféle képen fel lehet fogni.Úgy gondolom nem kell az egész társadalmat ennyire lenézni,persze vannak erkölcsileg elfogathatatlan viselkedésű fiatalokés azt kell h mondjam,örülök h vannak ilyen emberek.Példát mutanak h milyen NE legyek,Istennek mindenkivel vannak tervei mindenki mindenkire hatással van,a világ úgy jó ahogy van,különben már beavatkozott volna már.. én személy szerint ezzel az egy dologgal nem értek egyet,vagy teljesen egyet: 1 rengeteg mindent meg kell tanulnia,megismerni és átélni s legfőbbként értelmezni,hogy sikeres és "lelkiekben gazdag legyen" ergo bölcs. magyarán minél több mindent meg kell ismernünk jót és rosszat! 2 Isten azért teremtett ilyen sokféle dolgot amiben örömünket leljük,mert azt akarta h szeressünk ÉLNI.Hisz azt mondják Isten gyermekei vagyunk,és a szülők mindig jót akarnak a gyereküknek.Vagyis azért van a szex h élvezzük(persze másra is kell :DDD).
Hogy ki keresztény ki nem,azt nem mi döntjük el,ez már az edény problémája,nem?
14L
Ó ember mond miért zárod lelked a kereszténység vasketrecébe.
A helyett, hogy élnél szabadon követed egy fiktív isten parancsait és megtagadsz magadtól minden jót.
Hát csak gratulálni tudok.
Már csak szegény gyerekeidet sajnálom akikre ráerőlteted ezt a szemetet.
Remélem ők megtalálják a helyes utat nemúgy mint te.
Ááá te elvakult agymosott...
A legtöbb baj az elnyomott érzelmekből és vágyakból származik.
Isten aki szabad akaratot adott, de megszablya, hogy mit csináljunk. Vedd már észre ez a szar még magának is ellentmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!