Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a sátánizmus...

Mi a véleményetek a sátánizmusról, valamint mit kell róla tudni?

Figyelt kérdés

Sokat olvastam már róla, de úgy vélem, ez nem elég...

Olyan embert szeretnék kérdezni róla, aki "jártas" ebben.

Nagyra becsülöm ezt a "világnézetet" amit ez a "vallás" nyújt...

Szóval írjatok róla pár dolgot, ha kérhetem.

Valamint arról is, hogy vannak ennek külön ágai? Tehát valaki a zene miatt lesz Sátánista, valaki a világnézete miatt, valaki mindkettő, stb?

2012. nov. 13. 14:25
1 2 3
 11/25 Zsizsik666 ***** válasza:
55%

"Ám ennek ellenére tud jót tenni a szolgáival, az életükért cserébe.

Elő tudja idézni, gazdag légy sikeres szép, és "minden" amit csak kívánhatsz. "

Az életükért cserébe? Egyet sem láttam, aki belehalt volna a sátánizmusba, ha meg igen, akkor más gondjai voltak, pl. rászokott valamire. Azért a sátán nem fogja a kezedbe nyomni a cuccot, hogy nesze, lődd be magad! XD

Hogy ti milyen buták vagytok, hívők, már bocs hogy ezt mondom, de ez az egyén választása, az életét nem a sátán vette el...

Másrészt, olyat sem láttam, aki sikert kívánt, s nem tett semmit érte, csak az ölébe pottyant, vagy egyik napról a másikra megszépült volna, sőt évek alatt sem lehet jobb fejet venni a sátánpiacon, nehogy azt hidd!

2012. nov. 13. 16:53
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Zsizsik!

Az életedért cserébe a halál utáni életedre vonatkozik.

Válaszoló!

Látom nem is érdekel a sátánizmus annyira. Semmiképp ne legyél sátánista, szabadulj ki a rabságodból és legyél hithű keresztény, mert csak úgy lehet igazán jó evilági és túlvilági életed.

Isten téged is hív. Remélem sikerül meghallanod a hívást és szövetséget kötsz vele.

2012. nov. 13. 17:06
 13/25 anonim ***** válasza:

Én is szinte csak metált hallgatok, de a sátánizmus hülyeség. (Amúgy a metálnak, mint zenének nincs sok köze ehhez)

Én olvastam LaVey dolgait, tehát nem a levegőbe beszélek, és nem keverem össze az ördögimádattal. Nyilván azért szimpatikus, mert a saját egodat fényezi, ami persze mindenkinek tetszik. De ettől függetlenül ez egy sok szempontból hiányos elmélet, nem ad választ egy csomó kérdésre, nincs megfelelő filozófiai háttere. Ezért hülyeségnek tartom.

2012. nov. 13. 18:28
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Ajánlom minden válaszadó figyelmébe:

[link]

2012. nov. 13. 19:42
 15/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, ennyire nem lehetsz lusta!

Többször volt már a kérdés.

Sátánizmus alapvetően kétféle van, és nem sok közük van egymáshoz.

Az egyik a kereszténység karikatúrája: ebben igyekeznek mindent fordítva csinálni, mint a kereszténységben. A lényege az, hogy utálják a kereszténységet.

A másik pedig egy önálló, bár szintén a Bibliára épülő vallás. Itt úgy gondolják, hogy a sátán az egy önálló isten, és eszerint imádják.

Istent is ismerik, de őt nem imádják. Nem is utálják - nem foglalkoznak vele túl sokat. Nem az ő hívei.

Amúgy a zene miatt senki se lesz sátánista.

2012. nov. 14. 05:47
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Édesanyám megtérése előtt járt agykontrollra. Sokáig járt és végezte a gyakorlatokat. Az egyik gyakorlaton azt mondták az eddigi "segítő" hívása helyett (és ez sajnos nem vicc): "Most pedig imádkozzunk a sátánhoz!". Ekkor hagyta ott őket és jött rá hogy mit is csinált addig. Egyébként az agykontrollos technikák működtek, vagyis a gonosz lélek valóban működött ott egyes agykontrollos embereken keresztül.

Megtérésekor pedig érezte a gonosz lélek jelenlétét, hatalmát, és azt hogy mennyire dühös hogy elveszíti őt.

Amikor én megtértem akkor egyik éjjel én is éreztem hogy egy gonosz lélek folytogat. Azt hiszem akkor szabadultam meg ettől a lélektől aki addig uralkodott az életem felett.

Pszichiátriára meg köszönöm szépen nem megyek mert azóta szellemileg sokkal egészségesebbnek, fittebbnek érzem magam :)

2012. nov. 15. 09:59
 17/25 anonim ***** válasza:

Az agykontroll nem a sátánról szól!

Anyukád egy sátánista csoportba került, amelyik agykontrollosnak álcázta magát.

2012. nov. 16. 03:32
 18/25 anonim ***** válasza:

Én egy 22 éves lány vagyok. 14 éves koromban ismerkedtem meg a sátánizmussal, és azóta vallom azt. ma már nem folyok bele olyan aktívan ebbe a dologba, de a nézetem ettől függetlenül nem változott. A sátánisták nem hisznek sátánban(!)

Számunkra a "sátán" egy archetípus, olyan tulajdonságok megtestesítője, amik jellemzik a sátánistát.

Maga a hit elnevezése a sátán szóból fakad [satan (latin) ellentét] ami csak annyit takar hogy a kereszténységgel nem megegyező dolgokat képvisel. A kereszténységben megnevezett sátánhoz köze nincsen! Képviselés alatt értem azokat a dolgokat amiket a sátán 9 kinyilatkoztatása magában foglal ( [link] ezek egyébként csak irányelvek nem ragaszkodom görcsösen hozzájuk, és szerintem ez a normális.

A sátánisták számára is létezik Isten, amelyben hinni óhajt (ha szükségét érzi) mert isten nem személyként, hanem a világot egyensúlyban tartó jelenségként definiálja.

Persze ott van még a Földi sátánizmus 11 törvénye... ( [link] hozzáteszem, hogy nem minddel értek egyet. Főleg a 10-essel mivel ma már nincs kannibalizmus, de a védekezéssel egyet értek. a 11. törvényben viszont az utolsó mondat az ami számomra "sok". a sátánisták tisztelik az életet, szeretik és élvezik azt, és nem tudnának ártani senkinek sem. én imádom az állatokat van 2 cicám is (Lucifer és Felhő :D) Sokan összekeverik a sátánizmust az ördögimádattal (pedig azokat mi marhára nem csípjük) ők állatokat áldoznak fel ölnek, vandálkodnak, ami a sátánista életvitelétől messze áll. Mi nyugis emberek vagyunk.

A sátáni bűnökkel pedig abszolút egyetértek, és sajnálom, hogy sokan nem veszik észre hogy mi folyik ebben a világban.

Nagyjából ennyi jutott most eszembe. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok.

2013. jan. 13. 20:47
 19/25 anonim ***** válasza:

"Az agykontroll nem a sátánról szól!

Anyukád egy sátánista csoportba került, amelyik agykontrollosnak álcázta magát."

Karizmatikus körökben ahol szoktak szabadító imát mondani az okkultizmussal foglalkozó emberek gonosz lelkektől szoktak szabadulni, és az agykontroll is ide tartozik. Tehát ez szerintem nem egyedi jelenség, csak vannak akik nyíltan sátánisták és vannak akik úgy szolgálják a gonoszt hogy közben be vannak csapva és azt hiszik hogy amit csinálnak annak nincs köze gonosz lelkekhez.

2013. jan. 14. 13:29
 20/25 anonim ***** válasza:

"A sátánisták számára is létezik Isten, amelyben hinni óhajt (ha szükségét érzi) mert isten nem személyként, hanem a világot egyensúlyban tartó jelenségként definiálja."

Isten nem egy ilyen jelenség hanem egy személy, méghozzá egy elég érdekes és nagyszerű személyiség. Lehet vele találkozni is ha nem hiszed.

2013. jan. 14. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!