Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a Hit Gyülekezete legnagyob...

Mi a Hit Gyülekezete legnagyobb titka?

Figyelt kérdés
2012. nov. 6. 14:28
1 2 3
 11/22 kzs ***** válasza:

Igaza van Berta Woosternek.

Figyelj, ha az a szó hogy "titok", bárki számára azt akarja jelenteni, hogy a háttérben valamiféle visszásság, erkölcstelenség van, akkor ki kell hogy ábrándítsam az illetőt:

Semmiféle titokról nincs szó, amit a "Vidám Vasárnap"-ban látsz, az megy a valóságban is. Azok a dicséretek, prédikációk, imádkozások tényleg igazak.

Azt a Bartus-féle mocsok szennykönyvet pedig felejtsd el, úgy hazugság ahogy van.

2012. nov. 6. 16:36
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer gondolkodtam, hogy megkérdezem poénból, hogy az ateisták szeretiek-e a fánkot:)

Egyébként már az ő titkuk után és érdeklődött valaki...

Lehet hamarason gyakori csetelés lesz az oldal neve:D

2012. nov. 6. 17:06
 13/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Mi a titok legnagyobb titka?

2012. nov. 6. 20:58
 14/22 anonim ***** válasza:
77%

@ 12:

"Egyszer gondolkodtam, hogy megkérdezem poénból, hogy az ateisták szeretiek-e a fánkot:)"

Szerintem ők nem vették volna poénra, jól leh.lyéztek volna...

"Egyébként már az ő titkuk után és érdeklődött valaki... "

Udvariasan: Linket, please, ha tudsz. :)

Udvariatlanul: Mutathattad volna a linket is egyúttal...

Ateista módra: Bizonyíték? Forrás? Hiteles legyen ám. :DDD

"Lehet hamarason gyakori csetelés lesz az oldal neve:D "

:)))

Köszi a poént. :)

Egyszer gyakorivalasz2 kb. ezt írta valakinek: "Ez tényleg gyakori kérdés..." És bemásolta a linkeket. :D

Bocs, hogy nem szó szerint idéztem, de nem találom. Pedig kerestem. De legalább percekig vihogtam más poénjain. :D

És Hazardteam is írt valahol egy hasonlót, de azt meg már végképp nem találja a Google. :(((

2012. nov. 6. 21:40
 15/22 anonim ***** válasza:
19%
Az,hogy becsapják a megvezethető embereket.
2012. nov. 7. 22:50
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia Berta :P

Udvarisan: Parancsolj, íme a kívánt link :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Találtam a buddhistákkal kapcsolatban is ugyanilyen fajta kérdést:

De ami a legjobb és a legújabb, tudomásom szerint az ez:

Udvariatlanul azt hiszem nem írom le, hogyan lett volna.

Sajnos bebizonyítani nem tudom neked, hogy ezek a kérdések valóban léteznek és amiket küldtem azok valóban linkek :)

Szóval ezt csak rábízom a hitedre:)

Ja és kerestem a neten viccből fánkokat, csak múltkor fagyott az oldal és nem tudtam megosztani xD

De nem találtam olyat, ami kifejezetten tetszett volna, csak ami kifejezetten fincsinek tűnt vagy elég beteg volt (szegény)...

Ez mondjuk nem rossz :P

[link]

Tényleg, nem régen valakinek moderálhatták az üzijét, legalábbis mikor elkeztem ide írni, még te voltál az utolsó válaszoló Berta, de a GYK szerint délután is volt hozzászólás.

Van az a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsők. Ez itt a GYK-n mennyire érvényesülhet. Főleg ha a trollok és a moderátorok jó helyen vannak jó időben.

Nekem tetszik ez az oldal. El lehet itt ponékodni a jó fej emberkékkel xD

Pedig régebben valaki ajánlotta, hogy olyannak kellene lenni az oldalnak, hogy csak szavazni lehessen.

Szerintem abban semmi extra nincs és nagyon korlátozna (megölné teljesen a kreativitást). Nem lehetne kifejteni a véleményünket normálisan.

Ha valaki valamit kérdez vagy válaszol, az vállalja a következményét!

És hogy legyen értelme annak, hogy írtam, íme a hangulatnak megfelelően egy vicc:

Bár inkább fa vicc xD

Cukrászdában:

- Elnézést hölgyem, fánk van?

- Fánk az nincsen, de bokrunk az van!

2012. nov. 7. 23:15
 17/22 kzs ***** válasza:
81%

Óóóó farikcsaaa...

Szerinted mivel csapják be? A SzentÍrás magyarázásával?

Figyelj, ha számodra nem hiteles, akkor tudod mit: ne hallgasd légy szíves. Hallgasd a katolikust, vagy a reformátust, vagy amit akarsz.

Még sohasem írtad, hogy melyik egyházhoz tartozol.

Esetleg alapíts TE egy egyházat, és csináld TE jobban.

Hátha te nem fogod "becsapni a megvezethető embereket".

Sok sikert hozzá! :)

2012. nov. 8. 07:25
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Hangsúlyozzák,hogy NEM kötelező a tized,de adakozás előtt beszéddel,olyan állapotba hozzák a hiszékeny embereket,hogy lelkiismeret furdalásuk legyen,ha nemadnak.Erről szól valójában az egész,ezért Isten óvjon mindenkit ezektől a képmutató emberektől.Rendkívül család,és Magyarellenesek a szeánszaik,politizálás 1000-rel,azt hitetnek el tagokkal,amit csak akarnak.Kiváló üzlet a Bibliával takarózni,bár azt is kiforgatják.Összesen 1 ilyen hiteltelen szektát ismerek rajtuk kívül a Szientológiát.
2012. nov. 8. 09:08
 19/22 kzs ***** válasza:

@ farikcsaaa "ma 09:08"

Igen? Na akkor nézzük sorjában!

Ezt írod: "Hangsúlyozzák,hogy NEM kötelező a tized,de adakozás előtt beszéddel,olyan állapotba hozzák a hiszékeny embereket,hogy lelkiismeret furdalásuk legyen,ha nem adnak.Erről szól valójában az egész..."

> Annyiból igaz, hogy adakozás előtt beszédet mondanak, de ez szigorúan a SzentÍrásnak, a bővölködésről szóló Igéit jelenti. Ezeket az Igeszakaszokat emelik ki, és kész. Tizedfizetésről pedig ekkor NEM esik szó: hanem csakis külön olyan prédikációban, aminek a témája az anyagiakra vonatkozó szükségleteink.

Ilyen tanítása volt Pál apostolnak is.

Ja, prédikáció közben nincs adakozás. Tehát már csak ezért se keltenek semmiféle lelkiismeret-furdalást senkiben.

Felolvassák a SzentÍrás erre vonatkozó kijelentéseit, ami arról szól, hogy szabad akaratodból, jókedvűen adj támogatást anyagiakból, és kész. Ha bárki is úgy érzi, hogy ő ezt nem képes, vagy nem akarja megtenni: hát akkor nem ad, és kész.

Különben pedig ha valakiben ez kellemetlen érzéseket kelt, akkor ne adjon. És képzeld el: nem lesz belőle semmi baj se, érted?

Ezt írod: "Rendkívül család,és Magyarellenesek a szeánszaik"

> Hogyne! Annyira családellenesek, hogy több olyan tanítás is jelent már meg, aminek a témája a párválasztás, a házasság és a család szerepe. Részletes, több CD-s tanítások ezek, és mint ilyen, soha, sehol nem hangzott el, nem jelent meg olyan kijelentést, ami ezek ellen lett volna. Minden esetben pozitívumként emelik ki méghozzá úgy, hogy hogyan lehet a családban betöltött szerepünket és a gyermekeink nevelését a SzentÍrás szolgálatába állítani. És számos ilyen tanítás van, de csakis pozitívumként.

Ami pedig a magyarellenességet illeti: ez megint akkora hazugság... mégis megemlítenéd, hogy melyik Istentiszteleten hangzott el ilyen?

Ugyanis az elhangzott imákban én mindig csak Jézust dicsérő megvallásokat, szükségleteink betöltésére vonatkozó kérést, valamint áldáskivánságokat hallottam - de soha egy családellenes, vagy éppenséggel nemzetellenes kijelentés nem hangzott el.

Ezt írod: "azt hitetnek el tagokkal, amit csak akarnak"

> Na akkor elmondanám, hogy a Hit Gyülekezete nem használ saját Bibliát. A Károli-fordításút használja, ezt hirdeti. "amit csak akarnak" - na erről meg annyit, hogy bárki bármikor kapcsolatba léphet a "Vidám Vasárnap" vezetőségével.

Tedd ezt te is: írj nekik levelet, vagy e-mailt, és közöld velük, hogy ez vagy az az Igerész NEM arról szól, amit hirdetnek, hanem úgy van jól, ahogy TE gondolod... tedd meg, senki nem tart vissza.

De lehetőleg csak Bibliával kapcsolatos észrevételeket közölj, OK?

"Ezt írod: Kiváló üzlet a Bibliával takarózni,bár azt is kiforgatják."

> Ha ez neked üzlet, akkor tudod mit: csinálj te magad egy egyházat, prédikálj TE is úgy, hogy azt mindig meg tudd védeni, és gyarapísd fel úgy a tagok létszámát, ahogy ott, a közvetítésen látod!

És akkor neked is lehet kiváló ületed.

És ha úgy gondolod, hogy kiforgatják a Bibliát, akkor a következő a teendő:

1. kapcsolatba lépsz a "Vidám vasárnap" vezetőségével, és előadod, hogy szerinted mi a helyes.

2. Alapítasz te magad egy egyházat, ahol te lehetsz a főprédikátor, és akkor - végre valahára - "helyes úton lesznek az emberek"

3. Élsz a vallásszabadságoddal, és annak az egyháznak az Istentiszteletét hallgatod, amelyik számodra hiteles.

Ezt írod:

"Összesen 1 ilyen hiteltelen szektát ismerek rajtuk kívül a Szientológiát."

> na akkor nézzük ezt:

1. Egyelőre elég sok embernek tűnik hitelesnek a Hit Gyüli Istentiszteletei: mintha nem "egy-két" emberkét látnék ott a csarnokban...

2. ami a "szekta" szót illeti: szerintem vagy nem vagy tisztában ennek a szónak a jelentésével, vagy csak fütyülsz rá. A Hit Gyülekezete ugyanis sohasem zárkózott be, és legjobb tudomása szerint nem tart olyan tanításokat és gyakorlatokat, amik nem felelnek meg a SzentÍrásnak.

3. A scientológia nem keresztény vallás. A tanaikat nem a SzenÍrásból vezetik le.

Na ennyit erről...

2012. nov. 8. 16:47
 20/22 kzs ***** válasza:

@ farikcsaaa "ma 16:54"

Hogy mossák ki az emberek agyát?

A SzentÍrással?

Na akkor csak mossák! Itt vagyok, és állok elébe, mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.

-------

Szóval okkultizmus? Mégpedig kőkemény?

Hát tényleg: ülnek az emberek, és hallgatják az Istentiszteletet: na ez aztán a kőkemény okkultizmus...

ne röhögtess már!

Vagy te hallottál ilyen és ehhez hasonló ökörséget: "most pedig csukjuk be a szemünket, és koncentráljunk... nincs benned feszültség, ellazulsz... koncentrálsz a belső énedre... ellazulsz... semmit nem érzel...", stb.

Na ez úgy baromság ahogy van.

És még valamit, úgy tisztázásképpen:

A Hit Gyülekezete TELJES MÉRTÉKBEN ELUTASÍTJA az okkultizmus bármilyen formáját, legyen az akár jóslás, akár halottidézés, vagy bármi ilyen.

Ezt írod: "Ezeknek" - pontosítanálak: "Nekik", mivel emberekről van szó

"Kell a pénz a drogra"

Úgy? Szóval narkóznak?

Akkor uzsgyi, menj el az erre vonatkozó bizonyítékokkal a kezedben - mert ugyebár enélkül csak rágalmazás -, szóval menj a rendőrségre. Legyél te a nemzet megmentője, szemben azokkal, akik elmondásod szerint nemzetellenesek...

"1-2 evangélium a drog ellen reklám": igen? És neked van erről tudomásod? Akkor mellékeld már légyszives, jó?

Ezt írod: "Jelentős részük öngyilkosságba menekül,vagy elmegyógyintézetben köt ki"

HHúúúú, ez igen. És ezt vajon honnan veszed?

Figyelj, mondtam már neked, BÁRMIFÉLE bizonyítékod van, fordulj a hivatalos szervekhez.

---------------------

Ezt írod: "Ők talán tudatlanok lennének?"

Figyelj, tudatlanok ilyeneket nem állítanak.

Ezeket olyanok állítják, akik soha a lábukat be nem tették a Hit Gyülekezetébe, halvány fogalmuk sincs arról, hogy "mi-hol-merre-meddig".

De bőven van bennük mindenféle aljasság, hogy kikezdjenek olyan embereket, és olyan közösséget, ami/aki nekik nem ártott. És persze ilyenkor szokott beleírva a is, hogy "higyjetek nekem, én tudom, odajártam"

Holott soha nem járt oda, és az egész nem más, mint aljas szemét hazugságsorozat.

Különben mondtam már ezerszer: bárki, aki valamiféle becstelenséget, erkölcstelenséget, stb. röviden: visszásságot állít a Hit Gyülekezetéről: ott a lehetőség,és BIZONYÍTÉKOKKAL a kezében, forduljon az illetékes hazugságokhoz!

De amíg nincs ilyen, legyen olyan kedves, kopjon le erről az egyházról!

Nem fontos szeretni, se idetartozni, de hagyja abba a szemét, aljas hazudozásokat. BIZONYÍTÉKOK!!

Jó??

2012. nov. 8. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!