Isten neve valóban Jehova?
Figyelt kérdés
Református vagyok,de a Bibliámat édesapámtól kaptam,akinek a testvére jehova volt.Talán ő pedig tőle kapta.Mózes II. könyvében többször is láttam,hogy Isten neve Jehova.Pl.:Mózes II. könyve,15.3.vagy Mózes II.könyve 6.3.
De a Biblia mindenkinek egyforma,csal esetleg valamelyik régiesebbb nyelven van írva,nem?
2012. nov. 1. 11:23
31/34 anonim válasza:
32/34 anonim válasza:
Az Isten neve nem Jehova, az Isten neve Pénz.
33/34 anonim válasza:
igen isten neve jehova és csak egy isten van a bibliában is sokszor benne van az hogy jehova
34/34 anonim válasza:
Kedves kérdező. Amint láthattad itt a rengeteg elvakult, gyűlölködő, lenéző, ócsároló satöbbiek a sötét agyszüleményeiket próbálják rád tukmálni ahelyett, hogy segítenének a kérdésedre választ találni. Az a baj, hogy itt keresed a választ! Ez a legrosszabb hely. 100- an 100 féle véleményt mondanak, ez várható volt. A választ a BIBLIÁBAN keresd!!! 2Timóteusz 3:16(A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre.) Nem azt írja, hogy az emberek ihletettek a tanításra, vagy a kiigazításra, ha nem tudsz valamit, hanem a BIBLIÁRÓL ÍRJA EZT! Olvasd el kérlek a Példabeszédek 2:3-5 részeit és gondolkodj el! Az ismerheti meg Istent, aki imában segítséget kér tőle az írások megértéséhez és folyton kutatja az igazságot ELŐÍTÉLET MENTESEN!!! Azért van a Biblia, hogy abból szerezz ismeretet. Jézus is mindig a Bibliából idézett és a keresztényeknek Ő a követendő példa. Ha az emberekről akarsz megtudni valamit akkor az embereket kérdezd, de ha Istenről akarsz megtudni valamit akkor CSAK A BIBLIÁRA ALAPOZZ! Amúgy meg a legrégebbi Biblia amit olvastam az 1626- ban kiadott Káldi féle Biblia(3 van az országban), amiben benne van a Jahve, vagyis Jehova név. Lényeg a lényeg, legyél olyan mint egy kisgyermek, előítélet mentes(Lukács 10:21) és imádkozz, olvasd a Bibliát és meglesz a válasz, amit keresel.... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!