Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus sportolt valamit, vagy...

Jézus sportolt valamit, vagy hírdette a sport fontosságát?

Figyelt kérdés
2012. okt. 29. 20:28
1 2
 1/17 rémuralom ***** válasza:
100%

Jézus elég sokat gyalogolt, az egyrészt testmozgás, másrészt manapság olimpiai sportág is. Úgyhogy mondhatjuk, hogy sportolt.

Hogy hirdette volna a sport fontosságát, azt - bár nem voltam ott :) - nem tartom valószínűnek. Követői jelentős részének kisebb gondja is nagyobb volt a sportnál. A sport még a nyolc boldogság közé sem fért be. Pedig azt a hegyen mondta, oda valahogy fel kellett másznia.

2012. okt. 29. 20:37
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez a fogalom akkoriban még nem létezett. Nem létezett, mert az embereknek az életét a munka és a család kötötte le, esetleg a háborúk. Éhínségek voltak, minden szabad energiájukat számukra fontosabb dolgokra fordították. Aki éhezik, az nem sportol, hanem többet dolgozik, ha többet dolgozik és elveszik tőle és mégis éhes, akkor meg megy elnyomó katonákat ölni.

A sporthoz kell egy életszínvonal, kell hozzá az, hogy az ember semmiképp ne éhezzen. Elsősorban akkoris csak azok kaphatók sportra, akik nem földművelésből, bányászatból meg egyéb fizikai munkákból élnek, hanem mondjuk valamiféle ülő munkát végeznek.

Falun pl. az idősek még most is hülyének nézik azt, aki mondjuk rendszeresen fut az erdőben, régebbi korokban ez még erősebb volt.

Ok, mondjuk az ókori görögöknél volt sport, de ott sem életmódszerűen, hanemcsak mint versenysport.

Nem tudunk róla, hogy Jézus ilyenformán testmozgásra nevelte volna az embereket, ő inkább spirituális vonatkozásban tanított.

2012. okt. 29. 20:40
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
Ja, kajakozott, Izraeli színekben indult az ókori Olimpián és negyedik lett. Később testépítéssel foglalkozott. Egy 3. századi Szíriában megtalált apokrif iratban ez szerepel: "És mondá Jézus az ő tanítványinak, bizony mondom néktek, vézna testtel ne mennyetek be az mennyeknek országába, mert az angyalok kiröhögnek."
2012. okt. 29. 20:42
 4/17 anonim ***** válasza:
80%
3-as, majdnem felháborodtam, de olyan aranyosan írtad le, szerintem még az angyalok is elnevették magukat. :)
2012. okt. 29. 20:45
 5/17 mustafa33 ***** válasza:
100%
A vízenjárás rekordját mai napig nem döntötték meg ☺
2012. okt. 29. 21:41
 6/17 anonim ***** válasza:
9%

Ács volt, tehát mestersége az volt neki...

De ezt leszámítva rendkívül gyenge fizikumú és törékeny volt, ezt bizonyítja az is, hogy milyen hamar, alig 3 óra alatt meghalt a kereszten, holott egy átlagos ember 1 napig is szenvedett rajta, mire meghalt...

2012. okt. 29. 21:58
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

nahát kedves utolsó de azt ne felejtsük már el hogy rajta még a világ bűnei is ott voltak

még hogy hamar halt meg...

ahhoz képest meg naa, érted?

2012. okt. 29. 22:11
 8/17 anonim ***** válasza:

sera79

Értelek, de én az emberi testéről beszéltem, amiben létezett itt lent a Földön, most nem a teológiai vonatkozásokról.

2012. okt. 29. 22:15
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszolok, csak erre a "nyüzüge volt-e Jézus" kérdésre említeném meg, hogy Jézus nem hagyta magát megölni a kereszten. Ő maga adta oda az életét, s ennek kifejezése, hogy akkor halt meg, amikor már nem volt több dolga, mikor már minden beteljesedett.
2012. okt. 29. 22:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki ács és naponta több tíz kilométert gyalogol, az nem gyenge fizikumú ember.
2012. okt. 29. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!