"Úszással kapcsolatos utalásokat a Bibliában is találhatunk. " Hol?
Ézsaiás könyve:25:11 És kiterjeszti kezeit abban, mint kiterjeszti az úszó, hogy ússzék; de az Úr megalázza kevélységét és kezei csalárdságát;
Apostolok Cselekedetei:27:43 De a százados meg akarván tartani Pált, eltiltá őket e szándéktól, és megparancsolá, hogy akik úszni tudnak, először azok szökdössenek a tengerbe és meneküljenek ki a szárazföldre.
Nem direkt módon:
Ezék. 47,5 "És mére még ezeret, s vala olyan folyó, hogy át nem meheték rajta, mert magas vala a víz, megúszni való víz, folyó, mely meg nem lábolható."
Itt a kifejezés-t beállítva tudsz keresgélni:
Konkordanciában nem látok más helyen.
(Károliban még úszószárnyakról is beszél a vízi élőlényeknél.)
Más keresőn mégis:
Ez 47,5
Amikor újabb ezret mért, már nem tudtam átkelni a patakon, mert annyira megnőtt a víz, hogy úszni kellett volna benne: a patakon nem lehetett átgázolni. Nem az emberére:
1Móz 1,21
És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó.
1Móz 7,18
A víz egyre áradt és növekedett a földön, úgyhogy a bárka a víz színén úszott.
Énekek 4,2
Két fogsorod olyan, mint a megnyírt juhnyáj, mely az úsztatóból jött fel: mindegyiknek van ikerpárja, nincs köztük hiányos.
Énekek 6,6
Két fogsorod, mint az anyajuhok nyája, mely az úsztatóból jött fel: mindegyiknek van ikerpárja, nincs köztük hiányos.
2Kir 6,6
Az Isten embere megkérdezte: Hová esett? Az megmutatta neki a helyet; ő pedig levágott egy darab fát, és odadobta. A fejszevas ekkor úszni kezdett.
1-2-es vagyok. Ezek is jók, én is megtaláltam, de azt gondoltam, hogy kimondottan az ember úszásáról kérdez.
Olyan nem igazán van, ahol "sportos" úszásról van szó.
De eltűnt a kérdező, biztosan úszni ment :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!