Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnatok ajanlani buddhizmussa...

Tudnatok ajanlani buddhizmussal es hinduizmussal kapcsolatos ALAP oldalakat?

Figyelt kérdés
olyasmit, ahol le van irva, hogy mirol szol a vallas, tehat nem olyanoknak keszul, akik mar hivok es mindent tudnak. Koszonom. :-)
2012. ápr. 11. 15:18
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

remélem nem akarsz buddhista lenni...

igazán kár lenne.

2012. ápr. 11. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:
10%

igaz, bocs..nem ez volt a kérdés,it's just a advice. :)

De komolyan érdekel. Az szeretnél lenni?

2012. ápr. 11. 15:58
 3/10 anonim ***** válasza:
10%

most veszem észre, hogy lenulláztál...

ejnye ejnye....

2012. ápr. 11. 16:06
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

Kicsit átláthatatlan, de sok alap infó rajta van.

2012. ápr. 11. 20:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Első kommentelőnek: a buddhizmussal szerintem semmi baj nincs, ismerek buddhistákat, szerintem nagyon kedves emberek. Az egyik legjobb barátom is buddhista.

A kérdezőnek:

Amikor meglátok ilyen,és ehhez hasonló kérdést, vagy olyan kérdéseket, hogy át szeretnék térni x, vagy y vallásra, hogyan tehetem ezt meg, stb. elgondolkodom azon, hogy minek van a Google kereső, ha nem használjuk?

Igaz, sokkal kényelmesebb, ha valaki bemásol nekünk valahova egy linket, de az ismeretlen segítőkész emberke valószínűleg beír egy kulcszót a Google-ba, és az első találatok valamelyikét bemásolja neked, nem fog neked órákig keresgélni, mert minek is tenné meg, hiszen nem őt érdekli az adott téma, tehát nem motivált arra, hogy órákon át keressen egy olyan témában, ami nem érdekli őt elvéve ezzel más dolgoktól a szabad idejét.

Ha te kezded el használni a Google-t, és te keresel magadnak hasznos információkat az Internetdzsungelben, akkor a keresés is hatékonyabb lesz, mivel valószínűleg sok időt fogsz rászánni a keresésre, mivel téged érdekel az adott téma, így alaposan utána fogsz nézni a dolgoknak. Ha azonban azt várod, hogy más keresse meg neked/helyetted az információkat az interneten, akkor ismereteid felületesek lesznek, mivel az illető, akit megkérsz, ha csak nem a párod, jó ismerősöd nem fog arra sok időt szánni, hogy neked keresgéljen, egy teljesen ismeretlen, számodra vadidegen ember miért is tenné ezt meg.

Megmondom őszintén, most nekem sem volt kedvem buddhizmus,meg hindúizmus témakörben keresgélni, csak leírtam a fentebbi gondolatokat és azért nem privibe, mert ezek olyan dolgok, amiken másoknak is érdemes elgondolkodniuk, hogy van-e értelme kiírni olyan kérdést, amire egy kis utánajárással saját maguk is meg tudják találni a választ.

Sokkal hatékonyabb az a munka, amit teljesen egyedül csinálunk,és az eredmény is jobb, mivel megdolgoztunk érte rászántunk egy csomó időt, energiát.

Azt javaslom kérdező, hogy írd be a Google-ba, hogy buddhizmus, vagy hindúizmus, attól függ, melyik érdekel, és a Google ki fog adni rengeteg infót.

Ha alapos tudást akarsz szerezni,a kkor lehet, hogy több órát rá kell szánni a keresésre, de ha valakit érdekel egy téma, akkor rászánja az idejét.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 11. 22:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves 4. Koszonom a hasznos valaszodat.

Elsonek, nem tervezem, hogy buddhista legyek, szerintem ezt itt Mo.on nem is lehetne teljes mertekben megvalositani.

Utolsonak, igen, a google az en baratom is es orulok, hogy ezt normalis hangnemben tudattad velem, nem kioktatoan. Ez ritka ezen az oldalon. Akkor megmagyarazom a kerdesemet. Gondoltam, vannak olyanok, akiket szinten erdekel a tema es jartasabbak benne, mint en. Ezek az emberek altalaban tudjak, melyek a hasznos oldalak es melyek azok, amelyeket felesleges latogatni. Ilyen emberek valaszait vartam volna. Hidd el, ket pici baba mellett nem igazan van idom bongeszgetni, valogatni, inkabb bizom, biztam volna azokban, akik ismerik a temat.

Nyilvan en nem valaszolok a kisemlosok temakorben, ha nem tudok roluk semmit, csak a google-t tudom hasznalni, mert en is feltetelezem, hogy a kerdezo is megteszi ugyanezt. Viszont pl. a babasxoldalakat ismerem, jo szivvel ajanlok hasznos linkeket barkinek.

2012. ápr. 12. 06:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Bocs, veletlen elkuldtem.

De azt hiszem, a lenyeg ennyibol is kiderult.

Es bocs az elirasokert es amiatt, hogy nincs ekezetem, de telefonrol nehezebb irni.

2012. ápr. 12. 06:12
 8/10 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

Örülök, hogy írtál.

Magyarországon is élnek buddhisták, akik magyarok, és úgy lettek buddhisták, ez Magyarországon is megvalósítható teljes mértékben, a hindú lét azonban már nem ilyen egyszerű. Buddhista barátaim nekem is vannak, ugyanúgy élnek, mint bárki más, csak nyugodtabban élnek, kevésbé rohannak, stb.

Megértem, hogy két kisbaba mellett kevés időd lehet.

Nekem van egy ötletem: www.vallas.lap.hu

www.budhizmus.lap.hu

Ha rátalálsz magyarországi buddhista közösségek honlapjaira, azt szerintem nyugodtan nézegetheted, és a honlapokon lévő e-mailcímekre is ha írsz, fognak a kérdéseidre válaszolni.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 12. 10:13
 9/10 anonim válasza:

kérdezőnek:buddhizmusnál az is nagyon lényeges melyik vonalat választod.De ha csak "érdeklődés" illetve "szezgetés" szintjén kéred akkor a [link] a [link] más vonal), vagy olvasgass Kőrösi Csoma könyveket.

Remélem tudtam segíteni és megtalálod a saját Utad!

2012. ápr. 17. 20:37
 10/10 feketepeter ***** válasza:

[link] <- itt kérdezhetsz

[link] <- itt fordítások, szövegek vannak

[link] <- elmélkedések, eszmefuttatások a Dharmáról

Ezeken már el lehet indulni. Egyébként buddhistává válni végtelenül egyszerű. Csak a hármas menedékvételt kell letenni (azt is csak önmagad előtt).

2012. ápr. 20. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!