Keresztények, mi a véleményetek a házasság előtti együttélésről?
A konkrét kérdésem az, hogy ha házasság előtt nem él együtt egy pár, akkor mi a biztosíték, hogy később nem fog kiderülni, hogy nem tudnak együttélni, mert annyira mások?
Nem provokáció, komoly kérdés, és gyakorlatias válaszokat várok.
Nem lehet előre elpróbálni az egész életet. Mert lehet, hogy látom, hogy takarít, de nem tudom, hogy fog takarítani munka után, három gyerekkel. Vagy hogy fog hozzám viszonyulni, ha megkopaszodok, pocakot eresztek, ha munkanélküli leszek. Vagy ha lebénulok.
Az együttélés nem garancia. A főbb paramétereket pedig észre lehet venni amúgy is, meg részben igaz a mondás is: nézd meg az anyját, vedd el a lányát.
Biztosíték nincs -- az élet (benne a házassággal) egy kaland. De valahol ez a jó benne.
Kedves Dominus Tecum
Ha ram gondoltal az irasodban akkor igen valoban liberalis nezeteim vannak a vilagunkrol ezt hol is tu;ja es melyik pragarafus a Bibliaban ? meghogy szoges ellentete a Krisztus egyetemes vilagrendjenek. Oszinten elvarnam igaz kerszteny hivokent hogy ne csak a Bibliaban leirtakat olvasd, hadd ne csak az legyen igaz amit egy ember tortenet leiro konyvben megjelenik, ne csak az legyen igaz amit az iskolapadban tanitanak es olvasol az iskolas konyvbol hanem mas hasonlo illetve konkretabb adatokkal rendelkezo konyveket is olvass hogy taguljon a tudatod es ne egy kepzeletbeli ketrec kozott eld eleted. Nehogy mar bun legyen az ha gondolkozol es uj dolgokat fedezel fel, nehogy mar az legyen az igazi hivo aki csak Bibliat olvas de kozben a leirtakat nem tudja megvalositani masokkal szemben, kerlek ne legyunk alszentek mert van belolluk eleg. Kiforgatni es ertelmetlenne tenni ? kivancsi vagyok mi az amit irtam nem valos, itten nem egymas eldongoleserol van szo hanem minden eggyes szemely akinek velemeye van dolgokrol az leirja nezeteit. Nem kell eggyeterteni senkivelse de ahogyan neked jogod van velemenytirni dolgokrol ugy barkinek aki ugy gondolja hogy nem erte eggyet vagy epp azonosul a nezeteiddel. Szabadelvueket meghatni ? nem kell meghatodni itten semmirese csak egyszeruen az ameber elolvassa es elgondolkozik hogy mennyire megalapozott az altala olvasott dolgok vagy nem, elvegre mindenki a sajat tudasa szerint ertekel. Van aki korulnez mielott egy dologba belekezd masok meg nem. Egy vallasos ember nem ugy gondolkodik mint en ? helyes nem is kell ugy gondolkodnia hisz hala Istennek ahanyan vagyunk annyifelek es ettol olyan szines az eletunk. De mit ertesz te vallasos emberen ? Engemet ugyszinten az Isten es az o valos torvenyei erdekelnek, annak modozatai, esmenyei es kik altal alkotodott meg, melyeket jelen pillanatban Isten torvenyeinek nevezunk, csak en mas szemsyogekbol is tanulmanyozom, ezt tudomasom szerint a Biblia se tiltja vagy megis ? Regi korok eros tudatlansag, mondhatom igaz hivonek kell lenned, sugarzik belolled a szeretet es a megertes szelleme, tovabba ha ezt ugy ertelmezted hogy csak ennyi jellemzo a multunkra akkor meg mindig tanacsolom hogy a nehai piheno idoben olvassal az emberiseg tortenet jellemzo konyveket vagy irasokat, nem rossz tanacskent de en szerintem hasznos.
Hallottam olyan párról, akik gyermekkoruktól imádták egymást.
Természetesen össze is házasodtak - és utána képtelenek voltak elhálni a házasságot. Annyira imádták egymást, hogy egyszerűen nem ment. Nagyon sokáig próbálták, de aztán csak elváltak (nehezen, mert nagyon szerették egymást) - és most mindkettő jó házasságban él - mással.
Nem tudom mennyire aktuális a kérdésed, de nagyon szívesen megosztanám veled keresztyénként negatív tapasztalatomat.
Lassan 3 éve vagyok együtt a párommal, 1,5 év távkapcsolat 1 év udvarlás és a mostani időszak amikor is együtt élünk. Tudtam, hogy nem helyes, de mivel külföldi vagyok, 2 választásom volt, vagy hazaköltözöm, és akkor újra marad a Skype szerelem vagy maradok és összeköltözünk. Tudom, ha több hitem lett volna Isten kialakított volna más megoldásokat is, mert biztosan lehetett volna, de akartam is, meg nem is,és csak sodródtam az árral és nyugtattam magam azzal, hogy nem volt más választásunk.
Mikor összeköltöztünk kezdetben elég jól ment minden, csak időközben egyre többet és többet veszekedtünk, mai napig így van. Legbelül hittem, hogy megtért, bár valahol belül mindig is tudtam, hogy még nem adta át az életét, és ha együtt imádkozunk, az is csak azért van mert én könyörgök, de magától soha nem kérne, hogy imádkozzunk együtt.Utálja, ha hosszasan imádkozok állítása szerint ne akkor beszéljek már meg mindent istennel amikor ő fáradt, mert álltalában ha imádkozunk azt csak este. Na szóval kicsit elkanyarodtam, de a lényeg az, hogy szívesen beszélgetnék veled privátba elmondhatnánk egymásnak a tapasztalatainkat. Ill. érdekel hogy összeköltöztetek e vagy sem
"Menjetek el kirándulni, nyaralni 1-2 hétre vagy 1-2 hónapra, aludjatok együtt, töltsetek együtt napokat (szex nélkül!) és így meg tudjátok ismerni egymást teljesen!"
Ez már majdnem együttélés. Tehát végső soron 4/5/10 is elismerni, hogy a "sima" együtt járás NEM elég. Ha már 1-2 hétig együtt nyaralnak kettesben, sőt-akár szex nélkül-együtt aludnak, akkor már ennyi erővel össze is költözhetnének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!