Kedves katolikus házaspárok! Hol ismerkedtetek meg a párotokkal?
Csak kíváncsiságból szól Hozzátok a kérdésem :)
Tehát hol ismerkedtetek meg, hány éve, hány év után házasodtatok össze, és hány éve vagytok házasok?
Bármiről mesélhettek még, minden választ felpontozok.
Pl. vannak-e gyerekeitek, hogy érzitek magatokat a házasságban, megtartottátok-e a házasság előtti tisztaságotokat, vagy a párotok vallásos volt-e, mielőtt megismerkedtetek.
Kort és nemet is írjatok, ha lehet.
Köszönöm! :)
Ez már majdnem egy kérdőív... :) Valami dolgozatot írsz?
Amúgy - a mi szempontunkból - nem releváns, hogy katolikusok vagyunk-e vagy sem, az egyetemen ismertük meg egymást még 2005-ben, de csak 2009-ben találtunk egymásra. Egy szakra jártunk.
Rá bő egy évre házasodtunk meg, tehát két éve, azóta egy gyerekünk van, és eddig, köszi, jól érezzük magunkat... :)
A többi már intim kérdés. Ha indokolt (pl. dilemmában vagy), válaszolok rá, de "csak úgy" nem szoktam róla beszélni, még névtelenül sem.
"Tehát hol ismerkedtetek meg"
Mind a ketten karatéztunk, és az egyik barátnője a munkatársam is volt ráadásul. :)
"hány éve"
7
"hány év után házasodtatok össze"
5
"és hány éve vagytok házasok?"
Ezt szerintem már ki tudod számítani: 7 - 5 = ??? :)
"Bármiről mesélhettek még, minden választ felpontozok. "
Én 34. évesen tértem meg (most 36 leszek hamarosan).
A feleségem nem hívő ezért korábban azt hittem hogy sose fogunk tudni összeházasodni. Majdnem egy éven át imádkoztam és végül csak összejött minden. A döntést hogy összeházasodunk, Szent József ünnepének napján mondta ki a feleségem. Szent József közbenjárásáért imádkoztam előtte kilencedet, és az ünnep napján megkaptam a misén a papi közbenjáró kézrátételes imát is. Aznap este született meg a döntés (de nem én kezdeményeztem! :))
"Pl. vannak-e gyerekeitek, hogy érzitek magatokat a házasságban,"
Egy 16 hónapos kislányunk van aki egy tündér (és szent) úgyhogy nagyon boldogok vagyunk :)
"megtartottátok-e a házasság előtti tisztaságotokat"
Nem mert a felnőttkori megtérésem előtt úgy gondoltam hogy ez csak egyházi parancsolat és valójában Istennek nem fontos a dolog.
Nem, nem írok még, csak kíváncsiságból kérdezem, tényleg. :)
Köszönöm, hogy írtatok :)
Jöhetnek még válaszok, szívesen elolvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!