Másik vallási felekezet választása lehetséges?
Szia!
Természetesen lehetséges. Én papíron katolikus vallású voltam, viszont belőlem adventista lett, most nyáron volt a keresztségem. Az evangélikusoknál nem tudom hogy van ez a felekezetváltás, úgyhogy sajnos ebben nem tudok segíteni. Viszont az biztos, hogyha nem szeretnél tovább a Katolikus Egyházhoz tartozni, akkor nem is kell többet ott maradnod. Ha valaki evangélikus szeretne lenni, nem hinném hogy az Evangélikus Egyháznak kifogása lenne ez ellen.
Kedves Kérdező!
Én a helyedben egyik egyházat sem választanám. Mindegyik ugyanoda visz, csak más néven. De egy biztos, nem valószínű, hogy Istenhez, hanem a másik irányba sajna.. Lehet, hogy ez így elsőre furcsán hangzik, de ha megnézed a videókat, meglátod miért mondom ezt. A legutolsó oldal, legutolsó videójával kezd. Ha érdekel, akkor nálam is van pár ilyen témájú videó, ami talán már nincs fent a feltöltőnél.
http://www.youtube.com/user/RevealHiddenReality?feature=g-al..
Üdv.!
Szerintem abszolút lehetséges. Én elmennék egy evangélikus Istentiszteletre majd annak a végén beszélnék a lelkésszel, hogy mi ennek a menete.
Azt meg, hogy ez az út hova vezet, nem a mi tisztünk eldönteni, de te honnan tudod kedves 5-ös válaszoló, hogy a te általad választott út a tuti?
A kérdés egyébként sem az volt, hogy mit ajánlunk a katolikus vallás helyett.
Köszönöm az eddigi válaszokat és várok még továbbiakat is.
Mindenféle képen elmegyek egy Istentiszteletre elvégre, szeretném gyakorolni a vallásomat számomra ez fontos.
Kedves kérdező!
A katolikusok és az evangélikusok érvényesnek tekintik a másik felekezetben kapott keresztséget, így nem kell "átkeresztelkedni" (de ostoba szó...). Az evangélikusoknál a lényeg a hitvallás, ezt lehet, hogy konfirmáció keretében kell megtenni, de ebben tényleg egy evangélikus lelkész tudna tájékoztatást adni.
Katolikusként nagyon sajnálom, ha elmész, de ha a lelkiismereted erre kötelez, akkor tedd meg. Csak ne önmagad keresd, hanem Jézus Krisztus igazságát!
A magunk nevében bocsánatodat kérem, hogy nem tudtuk neked megmutatni az Egyház igazi arcát, és nem tudtunk neked olyan közösséget adni, ahol tényleg otthonra találtál volna. S csak hogy tudd, ha meggondolod magad, tárt karokkal várunk vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!