Hogy fér össze egymással a vallás és a házasság előtti szex?
Van egy ismerősöm, aki vallja, h hívő és gyakorolja is a vallását. Közben meg 4 éve barátja, akivel együtt is él, ráadásul aki nem is az első neki, és tuti, h szexelnek, mert fogamzásgátlót is szed.
Csak nekem fura ez?
Nem mindegy, hogy milyen hívő, habár itt a gyk-n a hívő szót a keresztényre szokták használni.
A különböző keresztény felekezetek különbözőképpen vélekednek a házasság előtti szexszel kapcsolatban, ugyanis erre nem tér ki a Biblia mivel ezt a zsidó törvények amúgy is tiltották. Én katolikus vagyok és az én felekezetem szerint sem jó a házasság előtti szex mivel Isten a szex örömeit a házasoknak teremtette. De lehet hogy az ismerősöd felekezete másképp vélekedik erről.
Menyus
Miért és ha összeházasodnak, akkor mennyivel lesz jobb?
Ha egy harmadik személy elbohóckodik valami okkult dolgot?
2 emberen múlik egy kapcsolat és nem szertartásokon.
A házasságot egyébként is sokan nem a templomi eskűvel azonosítják.
A szex meg ha kölöcsönös akaratból van, nem hal meg senki meg ilyenek, akkor nem bűn.
Persze szép a templomi esküvő, de annak hiánya miatt kiutálni valakit ocsmány, undorító, utálatos dolog...
Mellesleg én is gondolkdtam sokat, hogy most összeházosodjak-e csak úgy egy lánnyal, hogy kapjak egy csomó ajándékot. De valahogy ennyire sunyi nem vagyok.:)
6-osnak igaza van.
Szeretik egymást, komolyan gondolják, kész. Gondolom akkor kezdték el, amikor megfelelően elmélyült a kapcsolatuk. Akkor meg erkölcsi alapon semmi rosszat nem lehet rájuk mondani. Csak a szemellenzős idióták (sajnos még sok van belőlük) hiszik azt, hogy csak az a fontos, hogy van-e egy darab papírjuk, meg hogy rendeztek-e egy szép ünnepély, és hogy a kapcsolat házasság előtt nem elég komoly hozzá.
Nekem van olyan ismerősöm, aki katolikus, nem heti rendszerességgel, de jár templomba, de minden héten más diszkósqrvával ...., ráadásul még a vezetéknevét se szokta ilyenkor megmondani, mert nem akarja, hogy utána megtalálják facebookon. Na ezt rakd össze.
Az ilyenek miatt vagyok kifejezetten büszke az ateizmusomra.
Pont az ilyen nézet szerint egyre kevesebb a házasság. A jó kapcsolatokban - így a házasságokban is - három személy van: két ember és Isten. Egy ember akkor házas igazán, ha Isten előtt összeházasodtak. Persze az ateistáknak ennek semmi értelme.
A kérdésre válaszolva: de szerintem is fura, de az indokról őket kérdezd meg.
A házasság nem csak egy papír, hanem Isten áldása egy kapcsolatra. Természetesen nem csak ez számít, a feleknek tényleg szeretniük kell egymást és mindent meg kell tenniük egymásért.
Menyus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!