Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Abortusz: a magzat joga az...

Abortusz: a magzat joga az élethez vs. Az anya joga a szabadságához?

Figyelt kérdés
Milyen világban élünk, hogy trágár szavakkal ócsárolják azt, aki a magzatot védi, aki az abortuszról ki meri mondani, hogy igenis gyilkosság?

2012. okt. 28. 20:07
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
9%

"De egyébként mi benne a humánus, kinek az?? " - mármint ahhoz képest, hogy elevenen felfalják, mint az állatvilágban? Vagy esetleg az udvari budiba dobják? Hát, szerintem a történet mindegyik szereplőjének... (sőt, én, mint örökbe fogadó szülőknél felnőtt gyerek, azt állítom, hogy az örökbeadásnál is humánusabb LEHET, engedelmeddel)

Egyébként ja, tény, sok nő nehezen viseli az abortuszt (főleg, ha előtte tudatosan lelkiismereti válságot keltenek benne például ilyenekkel, mint az ide is linkelt videők, de van, aki egyébként is). Csak hát tudod, ilyenkor a lehetőségek limitáltak, és hát a nem kívánt terhesség kihordását és megszülését, a nem kívánt gyerek felnevelését vagy éppen örökbeadását szintén nagyon rosszul viseli sok szülő. (ugye te valamiért a másik szülőt kihagytad, ahogy a magzatvédők általában)

Tudod, nekem mindkét "életpárti" alternatíváról van személyes tapasztalatom, n.b. örökbefogadottként nőttem fel, és nekem is született nem kívánt és titkolt terhességből gyerekem, akit neveltem is évekig. Kontra a harmadikról is van tapasztalatom, mert anno egészségügyben dolgozóként láttam is jó pár abortuszt (ahogy szülést is egyébként) Szóval mindezek alapján én saját tapasztalatból is, biztosan állítom, hogy sok esetben az abortusz a legkevésbé rossz, a még leginkább humánus megoldás egy olyan kérdésben, ahol jó megoldás márpedig NINCS. Csak rossz, meg rosszabb...

(egyébként tényleg, t. magzatvédők miért nem beszélnek soha a gyerek apjáról, az ő szempontjairól?)

2012. okt. 30. 08:21
 42/45 anonim ***** válasza:
0%

Hát akkor most lehet lehurrogni,anyázni, de van olyan,amikor védekezel és mégis sikerül teherbe esned. Nálam is ez volt, és bár már együtt is éltünk az akkor még vőlegény, most már férjemmel eszünkbe sem jutott megtartani. Egyértelmű volt az abortusz. Nem bántam meg,életem egyik legésszerűbb döntése volt és hálás lehetek amiért még időben észre vettem és el tudtam menni abortuszra.

Azóta hallani sem akarok a fogamzásgátló tablettákról, csakis az óvszer.

Most lehet fikázni.

2012. okt. 30. 16:00
 43/45 anonim ***** válasza:
13%

Kedves előző, csak apró megjegyzés: attól mert neked a tablettával volt rossz tapasztalatod, általánosságban az óvszernek rosszabb a hibaszázaléka, a Pearl indexe a tablettának 1-2 az óvszernek meg 2-4, tehát statisztikailag nézve óvszerrel dupla akkora az esély a nem kívánt terhességre mint a tablettával, 100 tablettával védekező nőből 2 esik teherbe 1 év alatt, 100 óvszerrel védekező közül meg 4. (neked a jelek szerint peched volt, mert belekerültél a 2-be...)

Egyébként meg azért is jók a számok, mert sokan nagyon szeretik a felelősség kardját rázni, holott, ha megnézzük a fenti számokat, és alaphangon csak azt vesszük, hogy kb 1,5-2 millió szexuális életet élő és feltehetően valahogy védekező nő van Magyarországon, máris megvan az évi 40 000 abortusz kb felének az oka.

2012. okt. 30. 16:19
 44/45 anonim ***** válasza:
nem általánosságban írtam,mert tudom,hogy a statisztikák szerint az óvszerrel nagyobb a teherbe esés veszélye, de számomra a tabletta felejtős (gondolom érthető okokból). Mellesleg,amikor ez velem megtörtént utána kerestem neten és meglepődtem mennyien estek teherbe védekezés mellett (nem csak tablettával,hanem más módszerek mellett is).
2012. okt. 30. 16:51
 45/45 anonim ***** válasza:
20%
"meglepődtem mennyien estek teherbe védekezés mellett (nem csak tablettával,hanem más módszerek mellett is)." - jaja, milliós nagyságrendnél az 1-2% már tízezrek... és hát az van, hogy a mai fogamzásgátló módszerek és eszközök meglehetősen jók a 40-50 évvel ezelőtti lehetőségekhez képest (mondjuk nem is 200 000 abortusz van évente, mint akkoriban), de önmagában nézve még távolról sem mondhatóak tökéletesnek. Ezért se kellene "magzatvédő" oldalról nekiesni mindenkinek, akinek becsúszik az életébe 1 vagy max 2 művi abortusz... inkább azzal kellene foglalkozni magzatvédelem címmel, hogy tovább tökéletesedjenek a fogamzásgátlás módjai, és kapásból tovább csökkenne az abortuszok száma... ahogy a tabletták és a jobb minőségű óvszerek elterjedése is 1/5-re(!) csökkentette az elmúlt évtizedekben. Na, EZ magzatvédelem.
2012. okt. 30. 17:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!