Abortusz: a magzat joga az élethez vs. Az anya joga a szabadságához?
Nem tudom, te mit gondolsz a halálbüntetésről, de általában a halálbüntetés-pártiság és az abortuszellenesség kéz a kézben járnak. Ez számomra nem koherens.
Másrészt pedig a magzat fejlődésének első heteiben sokkal inkább az anya testének a része, mint önálló élőlény vagy ember. Ezért én úgy gondolom, hogy ekkor még az anya dönthesse el, hogy mit kezd a saját testével. Természetesen nehéz jogilag meghatározni, hogy hol kezdődik az önálló élet, és hol nem több az embrió egy sejthalmaznál.
"Természetesen nehéz jogilag meghatározni, hogy hol kezdődik az önálló élet, és hol nem több az embrió egy sejthalmaznál."
Az önálló élet is sejthalmaz.
A halálbüntetés az már keményebb dió, abban bizonytalan vagyok. De ha támogatója lennék, az sem lenne ellentmondás, hiszen ott egy bűn büntetése a halál, a magzat meg nem vétkezett senki ellen, őt az anya önös érdekei miatt teszik el láb alól. De mondom halálbüntetésben nincs határozott álláspontom, még azt sem tudom eldönteni, hogy a börtön, vagy a halál a nagyobb büntetés-e.
Nem érdekel tudományosan mikortól számít "embernek" valaki, számomra a zigóta már az emberi élet csíráját hordozza magában. Meg ilyesztő is nekem, arról gondolkodni, hogy mettől meddig ember az ember. Vajon szegény nagyapám, aki már fel sem ismer, még embernek számít, vagy nyugodtan a Dunába lökhetem egy enyhe őszi napon, ha már nagyon elegem van belőle?
https://www.youtube.com/watch?v=8pCgwewTZKA
Egyedül erőszak esetén érthető a dolog.
Meg volt a lehetőség védekezni...
Sőt még az esemény utáni tablettát is feltalálták.
Ha egyszer megtörtént, még el tudom nézni.
De akkor is egy kegyetlen, ocsmány dolog ez és a nőnek sem egészséges. Akik hobbi szinten csinálják ezt, azokról no comment.
Bár lehet a babának jobb ha nem születik meg.
Miért nyomorogjon vagy legyen kegyetlen élete néhány szerencsétlen idióta miatt?
Nehéz kérdés ez...
Ha tiltanánk az abortuszt, ezek akkor is megölnék a babát. Csak valami kuruzslóval illegálisan.
"Milyen világban élünk, hogy trágár szavakkal ócsárolják azt, aki a magzatot védi,"
Az a baj, hogy akik magzatvédők, azokat a gyerek azután már nem érdekli, hogy kibújt az anyjából. Élnek-e, halnak-e, mit számít, csak szülje meg... Pedig jelenleg az élőket sem becsülik meg. Úgy látom, hogy itt Magyarországon a gyerekeket addig szeretik, amíg nincsenek 200 méteres körzetben. Babakocsival közlekedni nagyon nehéz, a kisgyerekes anyákat diszkriminálják a munkahelyen, a gyerekintézmények (ovi-bölcsi) sem túl családbarátok. Ma gyereket nevelni igenis nagyon nehéz.
Nekem a második becsúszott, pedig orvosi kezelés alatt álltam és elvileg nem is eshettem volna teherbe. Azért maradhatott meg, mert az én szüleim mindenben támogatnak minket, legyen az gyerekvigyázás, na meg eleinte - amíg nem tudtam dolgozni visszamenni - anyagi segítség. Aki mögött nincs ilyen erős családi háttér, annak meg kell gondolnia, hogy be tud-e vállalni egy gyereket.
Aki magzatot akar védeni, az menjen szépen kiharcolni, hogy az egyetemeken pl. legyen állami bölcsi-ovi, legyen több részmunkaidő az anyáknak, legyen több ovi-bölcsi ahová felveszik a gyereket, legyen akadálymentes a közlekedés, szóval építsen egy olyan országot, ahol a megesett anyuka azt mondhatja: hát, ez becsúszott, de sebaj, fel tudom nevelni, meg tudom oldani.
"gy 9 éves kislányt megerőszakoltak, ikerterhesség lett a vége. Könnyen belátható, még laikusként is, hogy semmiképp nem tudta volna kihordani a babákat, nemhogy felnevelni őket. A katolikus egyház mégis kiátkozta az orvosokat, akik végrehajtották rajta az (egyébként jelen esetben életmentő) abortuszt. (A szatírt valamilyen, a legtöbb ember számára rejtélyes oknál fogva nem átkozták ki.) "
Frászt. A katolikus egyház is támogatja az abortuszt abban a kizárólagos esetben, ha az anya életét védi.
A 9-es vagyok
Elsősorban a 19-eshez.
Mellékeltem linket is, igaz, angolul van.
A hírt több nagy hírportál is közzé tette, tehát jogosan el lehet fogadni igazként.
Lehet, hogy a kollégái közül se ért mindenki egyet azzal, aki ezt a döntést meghozta. Ez viszont nem az én problémám, a kiátkozás ténye megmarad. Intő jel arra, hogy az egyház milyen szintű társadalmi lemaradottságban tartana minket, ha tehetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!