Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ember szelleme halhatatlan-...

Az ember szelleme halhatatlan-e a Biblia szerint?

Figyelt kérdés

2012. okt. 28. 10:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok!

Kinek mi a csűrés. Nekem pl. ez: "szó szerint nem halhatatlan az ember szelleme, hanem örökkévaló, nem azért mert létben tartja magát, hanem mert nem az időben, hanem az örökkévalóságban létező valóság."... ;-)

Ami pedig a 120 évet illeti - ha arra gondoltál - ahhoz csak ismerni kell a héber nyelvet... ;-)

Üdv. Péter

2012. okt. 29. 13:55
 32/40 Hazardteam ***** válasza:
71%

tegnap 22:33: Ott a pont!

Egyébként:

1

Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét.

2

Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.

3

És én erőtlenség, félelem és nagy rettegés közt jelentem meg ti köztetek.

4

És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:

5

Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.

6

Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét;

7

Hanem Istennek titkon való bölcseségét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;

8

Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:

9

Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.

10

Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.

11

Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, amely ő benne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.

12

Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nékünk.

13

Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.

14

Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.

15

A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.

16

Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

Egyértelműen látszik a szövegből, hogy különbség van a "lélek" és a "szellem" között, Pál végig kihangsúlyozza és többszörösen kifejti/összehasonlítja. A fordításokból eredő félreértéseket pedig fel lehet oldani, pl. amit Károli "érzékinek" fordított ott eredetiben "lelki" van.

Keresztényként, kb. az nem érti, aki szándékosan nem akarja..

2012. okt. 29. 14:37
 33/40 anonim ***** válasza:
64%

Hazardtream!

De ha szándékosan nem akarja megérteni, akkor felmerül bennem a kérdés hogy van-e az olyannak valódi megismerése, tapasztalata a szellem dolgairól. Mert aki át is éli a szellem újjászületését, az hogy rizsázhat ilyeneket hogy a szellem= lélekzet? Őszintén kétségeim vannak afelől hogy megtapasztalt ilyesmit.

2012. okt. 29. 15:26
 34/40 A kérdező kommentje:
Isten Igéje által lehet újjászületni. Csak Ige és Ige között is van különbség. Aki a hamisítvánnyal találkozik, az nem fogja megtapasztalni az újjászületést. A Biblia betűi megölnek. 2000 évvel ezelőtt is ezt használta a sátán (ld. Jézus megkísértése), és most is ezt teszi - csak sokan ezt nem veszik észre...
2012. okt. 29. 23:53
 35/40 anonim ***** válasza:
54%

"Kinek mi a csűrés. Nekem pl. ez: "szó szerint nem

halhatatlan az ember szelleme, hanem örökkévaló,

nem azért mert létben tartja magát, hanem mert nem

az időben, hanem az örökkévalóságban létező

valóság."... ;-)"

Péter!

Ez kire/mire vonatkozik szerinted?

Ef 2:6 És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:

A hívők testére, a lelkére, vagy a szellemére?

Ja tudom szerinted a szellem az csak 'lélekzet'...;-)

Szerintem meg az örökkévalóságban és nem az időben létező teremtmény, ami csak akkor fog feltámadni benned ha elfordítod a füled a hazug tanításoktól.

2012. okt. 30. 07:33
 36/40 anonim ***** válasza:
43%

Sziasztok!

A feltámadás nem "szerintem" kérdés a Szentírás egyértelműen a test feltámadását tanítja, ahogyan az apostoli hitvallás is. Jézus Krisztus is testben támadt fel, Lk 24,39 szerint:"Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, a mint látjátok, hogy nékem van!"

Üdv. Péter

2012. okt. 30. 10:36
 37/40 anonim ***** válasza:
67%

Igen Péter?

És a mi testünk most a mennyben ül Jézus Krisztusban?

Én nem fogom ráderőltetni, (meg Isten sem akarja szerintem), az Ő országát. Higgy amiben akarsz. Kicsit hasonlít nekem a ti irányzatotok a szadduceusi vonalhoz:

Apcs 23:8 Mert a szadduceusok azt mondják, hogy nincs feltámadás, sem angyal, sem SZELLEM; a farizeusok pedig mind a kettőt(mindhármat is jelent) vallják.

2012. okt. 30. 13:12
 38/40 anonim ***** válasza:
3%

HÁT....

nem baj megfogtok mindent tudni, hiába nullázgattok, nincs halhatatlan lélek, mert ilyet sosem tanítottak és nem is volt keresztényi tanítás, de ti tudjátok.

Isten ilyen fajta bemocskolása majd magával hozza a következményeket.nem kínoznak senkit a pokolba, mert nem létezik, sajnálom.....

2012. okt. 30. 18:59
 39/40 anonim ***** válasza:
62%

Mi ingerel Téged hogy állandóan beleszólsz?

Vége lesz már a szeles beszédeknek?

Dobd ki az Ú.V. fordítást meg az Őrtoronyrizsákat és olvass Károli Bibliát!

2012. okt. 31. 07:33
 40/40 Hazardteam ***** válasza:
"Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad". Ahogy Jézusra sem hallgatnak..
2012. okt. 31. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!