Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ciki ha felvállalom a vallásom...

Ciki ha felvállalom a vallásomat? 15/L lenn bővebben

Figyelt kérdés
Sok rosszon átmentem,és most úgy döntöttem,hogy megtérek.Ez meg is történt,és nagyon boldog vagyok.De a mai fiatalok eléggé nem szeretik ezt.Szerintetek kifognak közösíteni,ha felvállalom a vallásomat? Nem vagyok vallásos csak imádom és dicsérem az Urat,és úgymond"vagányan"követem őt.
2012. okt. 23. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a vallásod felvállalása nem abból áll, hogy megpróbálsz megtéríteni minden utadba esőt, vagy nem lehet veled a valláson kívül két értelmes mondatot váltani, akkor nem lehet gondod belőle.
2012. okt. 23. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, amennyiben nem vagy agymosott fanatikus, aki mindent elhisz, és próbál másokat is megtéríteni.
2012. okt. 23. 15:48
 3/10 Vadkan01 ***** válasza:
100%
nem ciki de mit jelent a "vagányan"? mint hogy azt mondod "ő mindenható ezért ő kemény yo-yo-yo-yo" vagy mi?
2012. okt. 23. 15:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nyitott, segítőkész és barátságos vagy, sehol sem közösítenek ki hited miatt, még értelmesebb vallási közösségekből sem (másmilyen hited miatt).
2012. okt. 23. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent a felvállalás? Mert valaki olyan, hogy rendes, példamutató életet él, a többi emberrel szemben normálisan viselkedik. Ilyenkor egyébként többen is szokták megkérdezni, hogy miért teszi, és lehet bizonyságot tenni. Mások viszont nagyon a külsőségekre hajtanak (feltűnően hordozott/olvasott Biblia, Jézusos pólók, pulóverek, mittudomén). Az ilyeneket a legtöbb ember jó messze elkerüli, így még esélye sem lesz arra, hogy az embereket valóban Jézus felé fordítsa.
2012. okt. 23. 17:40
 6/10 anonim válasza:
100%

Attól függ, hogyan vállalod fel! Szerintem ha nem próbálsz folyton téríteni, nem oltasz le mindenkit a "bűnös" dolgok miatt, vagy idézel állandóan a bibliából, akkor teljesen okés. Én nem vagyok hívő, de ha valaki keresztet hord, bibliát olvas, gyülekezetbe jár, akkor nem nézem le, vagy akkor sem, ha pl mozlim, vagy zsidó. Nekem is megvannak a nézeteim, nekik is, nektek is, még beszélgetni is lehet róla (szoktam kulturáltan).

De egy fontos van: ha te azt akarod, hogy elfogadjanak így, te is fogadd el pl az ateistákat!

Ui.: Gondolom keresztény vagy, na őket személyesen nagyon bírom, szimpatikus, normális emberek (az igaziak persze, remélem, nem hordod állandóan a rózsafüzért, attól herótom van)

2012. okt. 23. 18:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a fiatalok nagy részét nem érdekli más emberek vallása, ha csak nem azzal nyitsz,hogy "Szia judit vagyok és keresztény", akkor senkit sem fogsz zavarni.
2012. okt. 23. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:

"Szia judit vagyok és keresztény"

Ez nem volt rossz :-)

"Judit" jelentése: Júdea lánya.

A keresztények nem igazán kedvelik, ha egy lány Judit nevet kap.

Amúgy te meg mitől vagy "vagány", ha nem mered vállalni a vallásodat? Ciki vagy nem ciki - nem mindegy? Ez a kötelességed, ha vallásos vagy.

2012. okt. 23. 22:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha a vallásod felvállalása abból áll, hogy segítőkész, barátságos, becsületes, önzetlen, jó szándékú - tehát igazi keresztény - vagy, akkor kimondottan kedvelni fognak valószínűleg.

Mutass mindig jó példát, ne káromkodj, ne beszélj ki senkit, ne pletykálkodj, ne légy rosszindulatú soha. Ezekben nyilvánul meg az igazi vallásosság.

2012. okt. 24. 15:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Tegnap én is szarul voltam, de sebaj, szívtam egy kis hasist, mindjárt jobban lettem. Valahogy így?

A vallás kábítószer, nem árt vigyázni vele.

Jó olvasást!

[link]

2012. nov. 9. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!