Hogyan adhatom le a vallásomat?
Miért zavar téged ennyire egy papír?
Kinek akarsz bizonyítani?
És meg római katolikus vagyok, de nem érdekel.
Azok az emberek nem érdekelnek akik alapból emiatt elítélnek engem. Az elveim ellent mondanak a "vallásomnak", de nincs rá igényem, hogy megszabaduljak tőle. Semmit nem jelent.
De valamilyen formában számon vagyok tartva...bár ki tudja :D Én kaptam konfirmálási oklevelet...:S
Tehát akkor elviekben semmi akadálya nincs annak, hogy a másik vallást felvegyem? Mert, ha azt felveszem akkor nem leszek két egyháznak a tagja, csak az utolsóként felvettnek?
Szerintem ezt valami jog témakörben kérdezd meg...
+ a vallási vezetődtől (régi, új) érdeklődj, hogy nekik nem baj-e... Vagy ha nincs ilyen, még akkoris ott a net.
Annak a gyülekezetnek a lelkészével kell beszélned, ahova tartozol, ahol konfirmáltak. Írsz egy levelet a presbitériumnak (hivatalos formában, papíron), hogy más vallást veszel fel, így kéred a presbitériumot és a lelkipásztort, hogy töröljenek a gyülekezet választói és egyházfenntartói névjegyzékéből, valamint legyenek kedvesek, és tegyék meg a megfelelő lépéseket, hogy a Magyar Református Egyház névjegyzékéből is töröljenek. Kérd azt is, hogy írásban értesítsenek a döntésükről és a lépések megtételéről.
Néhány indokot nem árt leírni azért a levélben. Szavazásra bocsátják egy presbiteri gyűlésen valószínűleg. Ha valami kisegyházba vagy szektába mész, nem biztos, hogy minden "kihúzást" megszavaznak Neked, mert ilyen helyekről elég gyakori tapasztalat, hogy később visszatérnek az emberek. Meg a korodtól is függ. Minél fiatalabb vagy, annál inkább megfontolják.
Mindenesetre ha amúgy sem jártál a gyülekezetbe, elég valószínű, hogy megadják.
Én így tettem, katolizáltam, így tartottam mindkét egyház felé korrektnek. Jómagam értesítést nem kértem, de előre meg volt beszélve, hogy elmegyek, nem hinném, hogy még nyilván vagyok tartva...
A keresztséget viszont nem lehet "megsemmisíteni". Így jártál..... ha nem tartod Magad kereszténynek, akkor úgysem számít lelkivilágodnak, meg vagy-e keresztelve. Nem?...
"nem tartom magam kereszténynek, sem Isten követőjének.."
Már megbocsáss: ha nem hiszed (tehát nem követed) az Istent, milyen már vallást szeretnél választani felnőtt fejjel? A zsidót? Abban hinned és követned is kell Őt. A muszlimot? Ugyancsak. Az Isten egy és oszthatatlan..sőt: kisajátíthatatlan (bár erre ősidőktől kísérletek voltak/vannak:D).
Hacsak nem buddhista szeretnél lenni, mert akkor más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!