Miért nyomja el a létező összes történelmi vallás a nőket?
17, Az utolso bekezdéssel egyetértek.
Nem a nők ellen vagyok spannolva. Egyszerűen undorodom a bűntől, hülyeségtől és a magzatok kinyírásától. És igaza van annak a kedves válaszolónak, aki szerint a liberalizmus az emberek ellensége. Mindenki azt hiszi, hogy bármit megtehet és ő maga egy Isten. Az egész rendszer hibás és bűnre csábító. Az egó az Isten, de mégsem.
Én nekem semmi bajom a nőkkel, inkább védem őket, mint támadom.
Nem azért írtam, amit írtam, mert nem kellek a nöknek:D
Nem érzek gyűlöletet sem. Csak leírtam mit gondolok.
Ha mindenki nem csak magával törődne, nem lenne annyi gyerek gyilkos.
De a csapból is az folyik, hogy legyél menő, dugj stb..
Tudod kérdező sajnálatos, hogy eltért itt az egész kompánia a kérdésedtől, mert annyira belebonyolódott mindenki a csak abortuszba, a csak szexuális élettel járó felelősségek osztogatásába.
Ugy hogy nem tudtam megállni hogy ne reagáljak rá.
A kérdésedre a válaszom az hogy korunkban nem jellemző az hogy a vallások a társadalmakat a nők elnyomására befolyásolná. Ma ha van munka dolgozhat, ha tanulni akar tanulhat, ha nem jó a házassága elválhat, sőt szégyen de még testrabszolgává is lezüllhet és senki nem fogja kővel megdobálni a vallások nyomására, mint valamikor ami ellen még Jézus is szót emelt.
De sajnos valamikor nagyon kiszolgáltatott volt a társadalomnak is és a férjének is, mert a szabályokat ők szabták meg mit tehet, mit nem tehet egy nő, a vallások nagyon helytelen tanításai miatt.
Köszi előttem beíró a figyelmeztetésedet, nagyon a beirókra figyeltem és reagáltam.
tudod kérdező ha azt mérlegelnénk hogy ki miért juthatna a pokolra, akkor azt gondolom az emberi világunk nagyrészt kiüresedne.
Nem lehet egyoldalúan ítélkezni senki felett, mind addig amíg nem éltük a másik életét.
amit betettél zsidó történetet, arra viszont nem emlékszem az Ótestamentumból- vagy más írott emlékben olvastad?
A keresztény vallás másfél évezreden keresztül uralta az életünket.
Gyakran az uralkodóknak ismegszabta a lehetőségeit.
Abban mindnyájan egyetértünk, hogy a nőket elnyomták.
Választójoguk is csak az 50 es években lett Amerikában, ahol élenjárnak az emancipációban.
Ez mindenképpen a vallások politikai hatalmának a hanyatlása miatt lett lehetséges.
Nem a vallás a felelős teljesen érte, hanem a szokások is.
A vallás támogatta, ahogy az uralkodó hatalmat is és elutasított minden változást.
Írni ugyan sok mindent leírnak a Bibliában, de a tény az, hogy a nők a közelmúltig el voltak nyomva.
Még ma is érezhető néhol ez a hatás.
A Biblia korai szabadelvűsége, a szexuális szokásokban megváltozik a zsidók Babilonból való hazatérése után.
A egyháznak akkora hatalma volt régen, hogy nem kerülheti el a kérdésben fogalmazott vádat.
A mohamedán szokások szerint elég egy férfinak kimondani, háromszor, hogy : - elválok tőled - és már zavarhatja is el az asszonyt. Vagy csak a ruhájukat nézd meg, még az arcát sem mutathatja meg. Kávéházba csak férfi mehet be, sőt az utcán is csak ura mögött baktathat az asszony.
A déli országokban az is szokás, hogy egy asztalhoz sem ülhet a nő a férjurával.
Természetesen ezek a szokások már múlóban vannak, a nyugati kultúra hatására.
Mert igaz ugyan, hogy itt is hátrányban voltak a nők, de nem annyira és már néhány száz éve, a felvilágosodott eszmék hatására gyökeres változások folynak.
Mára, mondhatjuk, egyenjogúság van.
Persze nem mindenben, mert nő nem lehet bányász, katona, rohamrendőr és hasonlók, de szerintem nem is óhajtják ezeket a státuszokat.
Folytatom, mert hamar lezártam.
A Biblia hozzáálása jól tükrözi, mennyire semmibe vette a nőket.
Már Ádám óta.
Évának egy rendes teremtés sem járt, csak egy oldalborda.
Káint, Ábelt jól felrajzolja a történet, de a lánygyerekekre 8későbbi feleségükre) ügyet sem vet, meg sem nevezi őket, nem fontosak.
A pátriárkáknak ágyasaik vannak, tucatnyi szolgálónak csinálnak gyereket, teljesen természetes módon, de a nő próbálná csak meg.
Azonnal megköveznék a házasságtörőt.
Még Jézus sem tiltja meg határotottan, csak annyit mond: - az vesse rá az első követ...-
És abba is hagyják, mert egy sem bűntelen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!