Megtilthatja-e egy zsinat Istennek, hogy újabb kinyilatkoztatást adjon?
Megítélésem szerint teljesen reménytelen a tapogatózás, hogy akár a legkisebb dologban is közös álláspontot alakítsatok ki.
Korábban is voltak próbálkozások, pl.: Konstantinápoly is ezért került török uralom alá, mert sokáig nem tudtak alapvető hitbéli kérdésekben megegyezni.
Később a bizánci császár és egyházvezetők beadták a derekukat, a segítség reményében, hiszen végveszélyben voltak, de maga a nép nem fogadta el a változásokat.
Ennek hatására Róma nem is sietett a segítségükre, hiszen számukra az lett volna a kívánatos, hogy a keleti egyház szűnjön meg, pusztuljon el.
Ezt a szívességet később a győztes Mohammed nem tette meg Rómának.
Régi példa ez már, de jól jellemzi, hogy a legcsekélyebb engedményre sem számíthat egyik felekezet sem...
Tzolko válaszában sok igazságot érzek, de én optimista vagyok. Talán tanultunk már a történelemből valamit.
Nem engedményeket és nem konszenzust várok, hanem a kérdésem kapcsán párbeszédet, egymást kölcsönösen tiszteletben tartó véleményeket egy dologról. Válaszokat, alternatívákat, amelyeket érdemes megfontolni, ahhoz hogy jobban megértsem a saját kérdésemet.
Az utolsó két válaszolóhoz szólok:
Köszönöm a válaszokat. Én is valahogy így látom a dolgot.
Azt nem értem, hogy ha ez én is így látom és ti is így látjátok, akkor hogy lehet, hogy annyi sok éven keresztül annyi sok embernek mintha ez nem tűnne fel?
Úgy érzem nyilvánvaló, látható dolgokról van szó, és azt várnám, hogy a történelem, mint a mi "tanítómesterünk" segít észrevenni ezeket. Mi az oka annak, hogy látszólag nagyon kevesen gondolnak bele ebbe?
Kérdező
Ha jobban megfigyeljük az emberiség egészét,akkor bizony nem vagyunk túl következetesek sok tekintetben.Valószínűleg ennek a lustaság,megrögzöttség,az változástól való félelem az oka.az emberek nem tanulnak a hibáikból,vagy amit látnak is,azt inkább letagadják,becsukják a szemüket,mert nem az a fontos nekik,hogy előre jussanak,hanem,hogy feltétlen igazuk legyen.Az nem számít,hogy ezzel a makacs "erős hit"-nek nevezett hozzáállással saját maguk alatt vágják a fát.
Kedves Kérdező!
Isten kinyilatkoztatásainak semmi köze sincs a zsinatokhoz! Ott legfeljebb döntöttek arról, hogy mik azok az írások, amiket hitelesnek tartottak és elfogadtak. De meg lehet nézni az apokrif iratokat és össze lehet hasonlítani a Szent Szellemtől ihletettnek tartott írásokkal - egyértelműen látszik rajtuk a különbség.
Hogy küldhet-e még az Úr újabb Szentírást, azt mondom, hogy elméletileg igen, ha akarna, akkor küldhetne. Viszont mégis azt mondom, hogy nem fog. És azért, mert Isten Igéje azt mondja, hogy mindent vizsgáljunk meg (és ami jó azt tartsuk meg). Ha most jönne egy újabb próféta és hozna egy új "Szentírást", vajon hogyan tudod leellenőrizni, hogy az tényleg Istentől származik? Nagyon egyszerű a válasz - sehogyan! Az esetleges új "Szentírásnak" egyeznie kellene a korábbi kijelentésekkel. Ha nem mond ezeknél többet, akkor semmi szükség nincs rá, ha pedig újat mond, az pedig szinte biztos, hogy ellenőrizhetetlen.
Azt gondolom, hogy Isten Igéje nem 1, 2, 3, vagy akárhány könyv. A Biblia szerint az igazi, valódi Ige fönt van a mennyben. A könyv, amit a kezedben tartasz, csupán betű. Ebből tanít minden keresztény egyház (egymásnak szöges ellentétben álló dolgokat), és ebből idézett még a sátán is! A betű az megöl, és sötétségben tartja még a hívőknek a nagy részét is. És miért? Azért, mert a valódival, a hamisítatlannal, ami a mennyben van, nincsenek kapcsolatban. Ha te csak könyvben vagy könyvekben gondolkozol, akkor nem ismered még Isten Igéjét. És nem a Biblia lapjaira gondolok, mert azzal már nagyon sok ember életét tették tönkre, hanem arra, hogy Jézus maga az Isten Igéje. És ez az Ige lett testté, és itt a Földön megmutatta, hogy Ő milyen is valójában. Bármilyen "Szentírás", ami valódi, az pont olyan kell, hogy legyen, mint a mennyei Ige, és ugyanolyan hatással kell, hogy legyen az életünkre, mint ahogyan 2000 évvel ezelőtt itt a Földön cselekedett! Ha ez nincs meg, akkor csupán a betűt olvassuk és nem sok közünk van a mennyeihez, az igazi Igéhez!
És vannak ma is próféták. Bárki, akiben ott van Isten Szent Szelleme, az megkaphatja a prófétálás ajándékát. Néhány hete például egy olyan személyes helyreigazítás/feddést kaptam Isten egyik gyermekétől, amiről csak az Úr tudhatott...
Apostolok is vannak. Még ha sokan közülük hamis apostolok is, de vannak köztük valódiak. Pál azt mondta, hogy ameddig el nem jutunk az érett férfiúságra, addig lesznek apostolok, próféták, evangélisták, pásztorok és tanítók.
És hogy ne szólhatna az Atyánk hozzánk?
"Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által" Zsid 1:1
"Mikor ő még beszél vala, ímé, fényes felhő borítá be őket; és ímé szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: ŐT HALLGASSÁTOK." Mt 17:5
Jézus helyett a muzulmánok Mohamedet hallgatják, a Jehova Tanúi az Őrtornyot, az adventisták Ellen G. White-ot, és folytathatnám...
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!