Különben hol olvastad, ami miatt ezt felteszed? Mert kicsit sarkított így a dolog. Itt egy jó cikk róla (bocs, ha esetleg pont ezt olvastad, de ha igen, akkor szerintem kicsit félreértetted): [link]
2011. jún. 1. 21:14
3/16 anonim válasza:
(hol laksz?)
A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia
vasárnaponként 12 ó-kor (régi rítus szerint)tart ilyen szentmisét. Ha meg tudod közelíteni, érdemes.
Tegnap beszéltem egy görög katolikus kispap ismerősömmel, ő mondta ezt a közelgő liturgikus reformot.
2011. jún. 2. 09:04
7/16 anonim válasza:
ma 08:48: a görögkat.ban- 2 szín alatt
(elfogadják egymás liturgiáját- mehetsz oda)
azonkívül az említett Belvárosi Plébánia templomban (legalábbis este 6-kor :)
2011. jún. 2. 09:08
8/16 anonim válasza:
Köszönöm a tippeket a két szín alatti áldozással kapcsolatban. Azt hiszem el fogok menni egy görög katolikus liturgiára is, meg régi rítusú misére is. Nagyon örülök neki hogy van régi rítusú mise, azt hittem sehol se tartanak ilyet. :)
2011. jún. 2. 11:14
9/16 anonim válasza:
A régi latin mise és a görög katolikus liturgia között nagyon sok hasonlóság volt. A nagy latin liturgikus reformok igazság szerint a II. Vatikáni Zsinat előtt volt néhány évvel. A zsinaton csak kisebb változásokat fogadtak el. Szerintem itt az ideje valóban a változásnak, mert a mostani misézési formát sok pap rutinszerűen csinálja lelkiség nélkül. És ha a pap nem tudja megélni, akkor a hívek sem fogják biztosan.
egy kispap
2011. jún. 4. 17:49
10/16 anonim válasza:
Előző vagyok. A tridenti liturgiát itt nézheted meg:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!