Ajánlanátok olyan oldalakat, ahol óvodás korosztálynak szóló keresztény történeteket találhatnék?
A gyerekmunkához kellenének segédanyagok, mert sajnos nagyon tanácstalan vagyok, honnan szedhetnénk ötleteket agy óvodában végzett missziós szolgálatunkhoz.
előre is nagyon hálás vagyok minden segítségért!:-)
Első: érdekes az hozzáállásod. Annak bezzeg örülsz, hogy a keresztény kultúra értékrendje alapján rendeződött európai társadalomban élhetsz, nem mondjuk olyan helyen ahol kasztrendszer van, és ha bajod van, vagy megdöglesz, senkit se érdekel. Az értékrended, az erkölcsi érzéked ezen a valláson alapszik, hiába nézed le ennyire.
Az értékrend gyerekkortól kezdve alakul ki, gondolod káros, ha normális, erkölcsös történeteket is hallanak, nem csak a TV-ben néznek torz, erőszakos történeteket?
én nem arról írtam, hogy az egész kereszténységet gyökerénél kellett volna elfolytani, hanem a mai világban egyedül kell megállnod ahelyed, nem siránkozhatsz mindig a jóistenhez, aki majd segít. :D
jah és persze pontosan azt írtam, hogy durva erőszakos filmeket kell lesniük. :D ez nem nyert öcsém :D
beírod a google-be hogy, " christian stories " ha nem találsz magyarul, aztán az angol szöveget lefordítod magyarra a google fordítóval ha nem tudsz angolul, gondolom fent van wikipedián, de nem hiszem hogy 4-6 éves gyerekek megértenék ezeket, maximum a húsvéti nyuszi történetét elmondhatod :D ami még lehet érdekelni őket..
az a vallásos embernek előttem meg azt mondom, hogy rossz helyen jár...
Szia! Én keresztény vagyok, a gyermekemet is így nevelem! Nálunk nem a nyuszi jön!
A M1-en szokott menni az engedjétek hozzám c. műsor, és a Mária Rádiónak is van gyermek műsora. Szerintem ha elmész egy keresztény boltba, ott találsz még gyerek könyvet, matricát, színezőt.
Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget!
Az utolsó ötletet a keresztény boltról és a gyerekműsorról pedig különösen! :-)
A kialakult kisebb vitára pedig csak annyit, hogy igen, neked kell megállnod ebben, a sajnos egyre keményebb világban. Ebben igazad van. Csak nem mindegy, hogy van-e egy biztos háttered, amire támaszkodhatsz, mert egyedül nem megy, de ha tudod, hogy van Valaki, aki gondot visel rólad, akkor már könnyebb a dolog. Van, Aki erőt adjon a mindennapi harcainkhoz, és persze ami szintén, nagyon fontos: REMÉNYT
"mert én veled vagyok minden napon a világ végezetéig"
Még egyszer köszönök minden választ! :)
Persze ha bárkinek van még ötlete, vagy ismer egy konkrét történetet, nagyon szívesen fogadom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!